• 7-8 sene önce mağazasına gittiğim*firma. o zaman sorduğumda yanlış hatırlamıyorsam sizin siparişinize göre yurtdışından ürünleri getirtiyoruz demişlerdi. o zaman için garantisi vs. sıkıntı olur diye hiç bulaşmamıştım.
    sanırım stokta var diyerek müşteriyi çekiyor, dediği sürede getirtebilirse getirtiyor getirtemezse parayı iade ediyor ve o arada parayı işletiyor.

tanım: uzak durulması gereken, ürünlerini*yurtdışından getiren firma.
  • eskiden güzel bir alternartifti fakat artık bir çeşit dolandırıcı olmuş firma.

bir kere stokta var görünen ürünlerin çoğu aslında yok. tedarik süreleri çok uzun. online olarak sipariş durumunu görüntüleme, iptal vs yapamıyorsunuz. telefonla aramak zorundasınız. telefonla aradığınızda en az 25 kişi sırada oluyor, o da bağlanabşilrseniz ve 1 saate yakın beklemek zorunda kalıyorsunuz.
    hepsini başardınız ve iade işlemi başladı. yasal olarak 10 iş günü içerisinde iade etmeleri gerekiyormuş ve bu süreyi sonuna kadar kullanıyorlar. bu da en az 14 güne tekabül ediyor.
    hala buradan alışveriş yapmak istiyorsanız, sizin bileceğiniz iş...
  • eskiden güzel bir alternartifti fakat artık bir çeşit dolandırıcı olmuş firma.

bir kere stokta var görünen ürünlerin çoğu aslında yok. tedarik süreleri çok uzun. online olarak sipariş durumunu görüntüleme, iptal vs yapamıyorsunuz. telefonla aramak zorundasınız. telefonla aradığınızda en az 25 kişi sırada oluyor, o da bağlanabşilrseniz ve 1 saate yakın beklemek zorunda kalıyorsunuz.
    hepsini başardınız ve iade işlemi başladı. yasal olarak 10 iş günü içerisinde iade etmeleri gerekiyormuş ve bu süreyi sonuna kadar kullanıyorlar. bu da en az 14 güne tekabül ediyor.
    hala buradan alışveriş yapmak istiyorsanız, sizin bileceğiniz iş...
  • yaşadığım dolandırıcılık suç duyurusu ile son bulması muhtemel alısveristen sonra kesinlikle uzak durun dedigim firma.

3.11.2019 da bir ütü bir cep telefonu siparişi verdim. sipariş takibinde 22.11'de sözel olarakta 20.11'de kargoda olacağı söylendi.

22.11'de kargo olmayınca internette artan kötü yorumlar ile iade talebinde bulundum sözleşmede 10 günde para iadesi yazmasına rağmen bunu 10 iş gününe çıkardırlar. ne ürünü yoluyorlar ne de para iadesi yapılıyor. müsteri hizmetlerine ulaşmak için çok uzun süre beklemek gerekiyor. müşteri hizmetlerindeki kişilerde verdikleri yanıltıcı bilgiler ile bu dolandırıcılığın içindeler. şikayetçi olanlar mutlaka onları da dosyaya eklesin.

edit1: 29.11.2019 tarihi itibari ile 26 gündür param firmada ve alamıyorum. 10 gün dolunca tüketici mahkemesi başvurumu yapacağım.
    edit2: eşzamanlı bu mesajı sikayetvar.com a da attım. mesaj firmaya iletildi. gelişmeleri aktaracağım.

edit 3: 30.11.2019 bu sabah iade işlemin hızlandırılması için muhasebe birimine uyarıda bulunulduğuna dair bir mail aldım. bir süre sonrada müşteri hizmetleri yetkilisi arayıp konu ile ilgilendiklerini söylediler.
  • yaşadığım dolandırıcılık suç duyurusu ile son bulması muhtemel alısveristen sonra kesinlikle uzak durun dedigim firma.

3.11.2019 da bir ütü bir cep telefonu siparişi verdim. sipariş takibinde 22.11'de sözel olarakta 20.11'de kargoda olacağı söylendi.

22.11'de kargolanmayınca internette artan kötü yorumlar ile iade talebinde bulundum sözleşmede 10 günde para iadesi yazmasına rağmen bunu 10 iş gününe çıkardırlar. ne ürünü yoluyorlar ne de para iadesi yapılıyor. müsteri hizmetlerine ulaşmak için çok uzun süre beklemek gerekiyor. müşteri hizmetlerindeki kişilerde verdikleri yanıltıcı bilgiler ile bu dolandırıcılığın içindeler. şikayetçi olanlar mutlaka onları da dosyaya eklesin.

edit1: 29.11.2019 tarihi itibari ile 26 gündür param firmada ve alamıyorum. 10 gün dolunca tüketici mahkemesi başvurumu yapacağım.
    edit2: eş zamanlı bu mesajı sikayetvar.com a da attım şikayet firmaya iletildi. gelişmeleri aktaracagım.

edit3: 30.11.2019: bu sabah iade işleminin hızlandırılması için muahasabe birimine uyarılda bulunulduğuna dair bir mail aldım. bir süre sonrasında müşteri hizmetleri yetkilisi tarafımı arayıp konu ile ilgilendiklerini söyledi.
  • burada siteyi araştırmandan sipariş veren arkadaşlara sülün osman’ın meşhur sözünü hatırlatırım. yine de iyilik olsun diye söyleyeyim, hakem heyeti başvurunuz en erken 6 ay- 1 yıl içinde sonuçlanır, ki parasal değer olarak hakem heyeti yetkisindeyse... alışverişiniz parasal sınırın üstünde ise bu sefer tüketici mahkemesine gidersiniz, orada da benzer süreç işler. süreç sonunda firma toz olup çoktan gitmiş/batmış olur. yani siz kararın sonucunda ilamlı icra takibi başlatamadan adamlar batmış veya tüymüş olur. e hiç hakem heyeti, mahkeme beklemeden ilamsız icra takibi yapayım derseniz, adamların eminim bir boku yoktur, velev ki var diyelim, icra takibinize itiraz ederler, itirazın iptali vs uğraşırsınız.

neyse bu kadar okumayı becerip bilgilendiyseniz sonuca geliyorum; hiç uğraşmayın, sitede yer alan siparişi kargoya verme süresi olan 15 iş günü geçtiyse veya sipariş iptali neticesinde para iadesi istediyseniz ve tarafınıza iade yapılmadıysa kredi kartı harcama itirazında bulunun. paranızı geç de olsa kesin olarak kurtarma yöntemi budur.
    e biz havale ile ödeme yaptık ne yapacağız diyorsanız; hakem heyeti veya parasal sınıra göre tüketici mahkemesine başvurup ihtiyati tedbir isteyin. ancak blokesiz banka hesapları olduğunu düşünmüyorum canlarım.

gözlerinizden öperim yapmayın bir daha böyle şeyler.

edit: imla
  • bu kaçıncı istanbul bilisim sikayeti hic araştırmadın mı be kardesim? bundan 5-6 sene evvel bu firma sony nin disbritoru iken cok iyi firmaydi sonra el mi degistirdi bilmiyorum dolancirici oldular
  • kesinlike batıyorlar sakın alışveriş yapmayın. ucuz fiyat gösterip paranızı kullanıp iade ediyorlar... o da şanslı iseniz.
  • bulundukları pazar gitgide büyürken kendileri küçülmek bir yana yok olmayı seçen firma! eski bilgilerle hareket edip buradan yanlışlıkla alışveriş yapmış olma gafletine düştüm ve şimdi paramı almaya çalışıyorum, kesinlikle yaklaşmayın!
hesabın var mı? giriş yap