• "sabırlı bir insanın öfkesinden sakının."
  • forrest gump kitabının ilk sayfasındaki 'deli olmakta sadece delilerin bildigi bir zevk vardır' cumlesinin sahibi insan.
  • shakespeare'in de pek sevdiği george chapman isimli tiyatro yazarı için şöyle bir düşüncesi bulunmaktadır:

    "dwarfish thought dressed in gigantic words"

    diyor ki chapman'ın oyunları cücemsi düşüncelerin dev sözcükler giymiş halidir sadece.

    yani bir bakıma eleştirdiği chapman'ın bir cümlede diyeceği şeyi bir paragrafa yayması, uzun uzun betimlemeler yapması, bütün tasvirlerinin şiirsellik ve mübalağa içerisinde devinip durması.

    bu nedenle 1700 gibi çok hayırlı bir zamanda ölmüştür, zira kendinden sonraki romantik dönemde bir yaprağın üzerinde duran bir damlanın üç sayfa betimlenerek anlatıldığı roman ve şiirleri görmeden kurtulmuştur.

    zira sürekli yalınlığı, açıklığı ve netliği savunan mr.dryden zannediyorum ki kahrından ölürdü.
  • all for love isimli ünlü trajedinin yazarı. ingiltere de restorasyon dönemine ait önemli bir dramatisttir aynı zamanda.
    (bkz: restoration)` :restoration period`
  • delilik ve dahilik ile ilgili yazdığı şiiri aşağıdaki şekilde çevirmeye çalıştığım 1631 doğumlu ingiliz şair.

    büyük akıllar ve delilik yakın müttefikler
    ince çizgiler sınırları belirler
  • aynı zamanda çeviribilimcidir kendisi. metaphrase, paraphrase, mimesis(imitation) kavramlarını işlemiştir. her ne kadar metaphrase'i savunmasa da, aeneid'i metaphrase olarak çevirmiştir.
  • eleştirinin babası ha? demek bütlerime sen neden oldun. bu cevap beğenmez hocaların nedeni oldun. maalesef ki aklımda da kalmıyor ki senin hakkında bilgi yazayım.
  • ingiliz eleştiri türünün babası kabul edilir. ayrıca neoclassical akımını başlatmıştır. eski klasik eserlere bir dönüş yaşanmıştır, onları taklit etmişlerdir .
    (bkz: john dryden) güç neredeyse o safa geçen biri. oliver cromwell gelip cumhuriyet dönemini başlatınca protestanlar güç kazanınca ptotestan olmuş; katolik james 2 tahta gelince katolik olmuş, genellikle otoriteyi takip etmiştir.
  • "once biz aliskanliklarimizi olustururuz, sonra da aliskanliklarimiz bizi olusturur."
    john dryden
  • [(...) dryden'ın* lucretius çevirisi üzerine: "cinsel birleşmenin trajik yanı ruhun daimi bekaretidir." "cinsel birleşme ebedi zıtlığı çözme teşebbüsüdür; başarısızlığa mahkumdur çünkü girdabın yalnızca bir tarafında hayat bulur."] sylvia plath - the journals of sylvia plath

    "ingilizce argo yalnızca 18. yüzyıldan itibaren olumsuz bir şey olarak görülmeye başlandı: chaucer, shakespeare, dryden ve pope gibi pek çok yazar eserlerinde argoyu sanatsal ifadenin ayrılmaz bir parçası olarak kullanmışlardır." steven roger fischer - dilin tarihi
hesabın var mı? giriş yap