john wick chapter 4
-
-
(bkz: john wick chapter 5)
-
şehirde bir tek wick'in öldürmeye çalıştığı insanlarda biraz zeka kırıntısı var. geriye kalan tüm insanlar npc gibi.
ya abi yolda, göbekte patara kütere ateş edip duruyorlar, trafikten bir tane adam korkmuyor. yolda şeridinde dönmeye devam ediyor. bu sahneyi bir oyunda yapsanız millet yapay zeka bok gibi diyip itin götüne sokar.
özellikle killa harkan'lı sahnelerde artık: "ya bi siktirin gidin artık" dedim. millet gta vice city malibudaki gibi aptal aptal dans ediyor. diplerinde millet dövüşüyor, ateş ediyor birbirini öldürüyor. kimse s*kine takmıyor. hala dans ediyorlar.
ya abi bundan 20 yıl önce çıkmış gta vice city'de bile milletin dans ettiği malibuda ateş ettiğin an millet tepki veriyor. bu ne lan!
tamam aksiyon için izliyoruz ama bu kadar beyinsizlik, bu kadar yalap şalaplık bana fazla abi.
4/10 -
tepeden görüş açılı sahnesiyle "hotline miami" adlı şaheser oyundan esinlendiğini düşündüğüm on numara aksiyon filmidir.
(bkz: hotline miami)
https://www.youtube.com/watch?v=mg5s5dq50rg -
2.5 saat boyunca aksiyona doyacağınız , geri kalan 15 dakika ise diyalog olan john wick serisinin son halkasıydı . filmi 2 günde , sindire sindire anca bitirdim . resmen aksiyona doyuyorsunuz izlerken . filmi film yapan en önemli detay ise , yan karakterlerin çok güçlü isimler olması . özellikle filmin son durağı olan paris'te ise artık bitsin bu kovalamaca diyorsunuz . mantık hatalarını göz ardı edin ve john babanın şovunun keyfini çıkarın. bu arada donnie yen filmi bir başka seviyeye çekmiş caine karakteri ile . 8/10.
--- spoiler ---
herhalde mezardan çıkartıp çekmezler 5.filmi ?
--- spoiler --- -
klasik john wick filmi. devamlı adam öldürülüyor demek saçma. ilk 3 bölümü izlemediniz sanırsam. görseller şahane film koparmıyor kendinden. saçmalıklarda var yani gta türü dans edenler, trafikte kaçmalar olmaması. paris sahnesi gün batımı harika, çok güzel olmuş,
en son düelloda kurgu çok güzel. sonunun en sonunuda seyredin. fim bitti diye gitmeyin. kör de ölüyor amq. 10 üzeri 8.5 -
biraz önce bitirdiğim film.
ben beğenmedim. tamam bol bol adam vurdu, güzel dövüş sahneleri var ki bazı sahneler çok da yapmacık. hani biraz daha gerçekçi olabilirdi.
beni rahatsız eden şeyler:
1. kör adam. ya oğlum hadi kör ama işte diğer duyuları gelişmiş de yakın dövüşte o yüzden iyi falan diyoruz, ama abi adam attığını on ikiden vuruyor! bu nasıl iş lan? kimse de ağa biz ne yapıyoruz demedi mi?
2. osaka otel'deki kız. intikam için güzel bir hikayesi oluştu aslında. zenci eleman yerine bu kızı görsek daha güzel olurdu.
3. zenci eleman. bu ne ayaktı arkadaş, saçma sapan biri.
4. paris'te gece saat 4-5'te o kadar arabanın, o kadar insanın ne işi var amk?
yani daha bir sürü mantıksız şey var. ayrıca gereksiz uzun. şu zenci dallamali sahneleri çıkarsalar 20 dk kazanırdık.
ilk iki filmin tadını vermemiş filmdir kısaca. -
adam bütün parisi temizledi aga. cok sukur wick serisi bitti.
-
seriyle ilgili beni en çok rahatsız eden durum bu. filmde bizim evrenimizden farklı bir evrende insanların bu dünyayı kabul ettiği john wick gibiler ve normal insanlar diye 2 grup mu var yoksa bizim evrendeler ama kimse bunların varlığından haber değil mi çözemiyorsun. sanırım ilki. çünkü çok fazla sisteme kayıtlı insan var ve dışarda da bir dünya olay oluyor ayrıca polisin falan hiç işin içinde olmayışıda bundan sanırım. hem dünya bunların varlığından haberdar olmasa eyfel kulesinin tepesine mekan yapamazlardı. ama film bunları bize bırakmadan olayı net anlatmalıydı ilk senaryo üzerinden konuşursak insanlar bunların varlığını biliyor kabul ediyor olsa bile gerçekten inanılmaz tepkisizler her filmde kalabalığın içersinde silahlı kovalama oluyor sadece sahne sonu herkes kaçıyor. yanında kavga ya da silahlı çatışma oluyor insanların ve dans etmeye devam ediyorlar. inanılmaz rahatsız edici bir ayrıntı. hikayeye hizmet etmiyor bu durum. bir de tabi ki ana karakter ölmesin dövsün herkesi ama ortalık bunu öldürmeye çalışan insanlarla doluyken 5 dakika hayatta kalamaz ya. hani kafede oturuyorsun çaktırma yanından geçsin çıkar silahını sık kafasına yani anladın mı. sistemde bu kadar insanın olması john wickin çok öldürebilir olmasına yol açıyor ama bir türlü ölemeyince de film olması gerekenden çok daha absürd bir hal alıyor.
genelde kendimi böyle basit mantık hatalarından falan soyutlayamam rahatsız olurum ama çekimlerin zevkine falan görmezden geldim. genel olarak keyifli bir seriydi. özellikle ilk filmde ne güzel bir dünya yaratmışlar demiştim. -
filmi mantık hataları ve realiteye aykırı durduğu için eleştirenler, belli ki; john wick karakterini ve evrenine çok yabancılar.
john wick evreni, marvel veya dc evreni gibi fantezi bir evren. serideki ülke ve şehir isimleri yanıltmasın, bu evrenin gerçek dünyayla hiç alakası yok. john wick bu evrende süper güçleri olananti kahraman. kurşun geçirmez takım elbisesi de kostümü. süperman nasıl uçuyor diye sormuyorsak, peter parker'ı örümcek ısırdığında nasıl süper güçlere sahip oldu diye şaşırmıyorsak, hiçbir süper gücü olmayan batman nasıl süpermen ile başabaş dövüşebiliyor diye eleştirmiyorsak, john wick evreninde polisler nerede? john wick bu kadar şarjörü neresinde taşıyor? niye hiç kimse kesilmesine kurşun yemesine rağmen kanamıyor? düşmanlar neden horde mode oyunlar gibi dalga dalga geliyor? diye sormuyorsak; john wick'i de sadece fantastik macerasına, aksiyon kareografisi ve görsel ziyafete odaklanıp seyretmek gerek.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap