3959 entry daha
  • debe’ye giren entry baştan aşağı saçmalıklarla dolu.

ulan hıyar, metrobüs metro kadıköy bitsin diye mi yapıldı? böyle bir mantık olabilir mi? kendinizi ve kadıköyü ne sanıyorsunuz? binlerce insan işe okula gidiyor bu aktarmalarla, d100 trafiği çekmeden vapura ulaşıyor.

150 yıllık haydarpaşa garına da laf at o zaman. padişah kadıköyü bitirmek için bağdat yolu yaptı de.

milyarlarca liralık metro yatırımı, ümraniye'den kadıköy'e beğenmediğiniz tipleri getirerek kadıköyü bitrmek için yapılmış diyor andaval.. harbi zeka kıtlığı var.
  • bugün debeye giren entry (bkz: #157028127) aslında ilginç ve zekice düşünülmüş olsa da konuları biraz komplo teorisi gözünden incelediği için biraz zorlama bağlantılar var. benim dört tezim var:

1- hükümet kadıköy'ü islamileştirmeye çalıştı, moda burnuna bir camii dikmek istiyorlardı ve yeldeğirmeni tarafında falan faal hâlde tarikat yerleri var. randıman alamadı.
    2- kadıköy her zaman ulaşım için hedef noktalardan birisiydi. anadolu yakasının en büyük merkezi kadıköy'dü, her zaman da öyle oldu.
    3- eğer olay içkili mekanlarsa aslında anadolu yakasında bostancı, bağdat caddesi, maltepe - beşçeşmeler gibi lokasyonlar da var. avrupa yakasında taksim dışında yer bilmiyorsanız zaten o sizin sorununuz.
    4- kadıköy zaten nezih değildi. o nezih havası akp'den çok önce yıpratılmıştı ve nasıl ki otogara yakın olduğu için esenler/bayrampaşa etrafında nasıl bir kültür oluşmuşsa haydarpaşa garının etrafında da benzer bir kültür inşa olmuştu bile. rıhtımın gara yakın olan tarafında biraz gezseniz anlarsınız zaten.

ama debeye giren entry kökten boş değil. çıkarımları beğenmesem de gözlemler doğru. kadıköy korona sonrasında hakikatten saçma sapan insanların bulunduğu, sanki öyle bir kült varmış gibi "burası kadıköy yeaaa" diyen davarlarla doldu kadıköy sokakları. ama ben farklı değerlendiriyorum. kadıköy seçilmiş yer olduğu için böyle olmadı, özgürlüğün ne olduğunu bilmeyen fakat özgür olmak gençler kadıköy'den başka yerde kendi istedikleri insan olamayacakları için kadıköy'e geldi.
  • bu ne kalabalık? söğütlüçeşme'den boğaya yürürken yüz bin insan vardır en az…
hesabın var mı? giriş yap