kadir köymen
-
turkiye'nin nadir yeteneklerinden biri. nitekim, bence ortaya ssg'den daha buyuk bir basari koymus olmasina ragmen 100'de biri bilinirlige sahiptir.
-
kız arkadaşım vesilesiyle "başka bir şey" video serisini izleyerek tanıştığım insan. öyle ki bugün linkedin'den mesajlaştık, görüşmek üzere. çok nazik, alçak gönüllü birisi olduğu aşikar. tanışma, görüşme talebimi geri çevirmedi. aksine programı dolu olmasına rağmen "çat kapı" yapalım modunda. attığı mesajın sonunu "saygılar" yazarak bitirmiş. saygılar bizden. sevgiler de.
edit:
bu arada türkiye'de yeni yeni ilgi duyulan maker hareketini işbu videolar ile çok daha geniş kitlelere duyuracağı aşikar.
alkışlıyoruz. -
düşünüyorum da galiba bu adam sayesinde meslek sahibi oldum. 7-8 yıl önce bu adamın vidyoları olmasaydı adobe premiere öğrenemeyecek ve kurgu işlerine büyük ihtimal hiç bulaşmayacaktım. iyi mi oldu, kötü mü oldu şu an karar veremiyorum ama tişikkirler süpermen. ayrıca adamın dibidir.
-
sinemaya ve müziğe karşı kendimi bildim bileli ilgim ve zaman zaman da alakam oldu. yaklaşık 10 yıl önce (belki daha uzunca bir süre önce) kısa film merakı yüzünden internette (ki o zaman böyle sebil değil ortalık) ki araştırmalarım sonucu montajlama, kurgulama dersleri veren bu adamın sitesine denk geldim. öyle net, öyle sadece olması gerektiği gibi anlatıyordu ki her şeyi o dönem fersah fersah yetiyordu videoları. sonraları araya başka şeyler girdi film işleri ertelendi v.s ama bir gözüm hep kkymn.com daydı. yaptığı kısa filmleri, çektiği montaj videolarını sürekli izliyordum. sonra sanırım istediklerini elde etmek yada kullanmak istediği şeyleri kendi yapmak istedi. kafasında bir şeyler olduğu belliydi o zamanlar ve bizi edelkrone ile tanıştırdı. ilk başta anlayamıyorsun, algılayamıyorsun daha doğrusu, çünkü alışık değilsin türkiyeden böyle şeylerin çıkmasına. sonra o proje aldı başını öyle bir yürüdü ki amerikada bir fuarda tanıtıma kadar gitti iş. yurt dışında binlerce alıcısı olan kocaman bir şirkete dönüştü. her anını izledim. insanlar öğrensin diye adobe premiere dersi veren adamın çocukları oluşunu, şirket kurmasını, amerikaya gitmesini vs. hiç tanışmadım ama resmen son 10 yılımda hep berabermişiz gibi bir his uyandırdı.
yıllar sonra yeniden bir kurgu işi için premiere ihtiyacım oldu ve hala bilgisayarımda duran onun videoları sayesinde hallettim işlerimi. sonra fark ettim ki uzun süredir ne durumda, ne yapıyor diye bakmıyorum. sonra sözlüğe girip bir göz attım önce, ve başka bir şey 'i gördüm. şirketin ne seviyeye geldiğini gördüm. sanki bende o işin içindeymişcesine sevindim evde videoları izlerken. belki hobi olarak başlayan kısa film işinin buraya gelmesinde tanık olmak beni de oraya dahil ediyormuş gibi hissettirdi saçma bir şekilde (:
gurur duymak filan değilde sanki en yakın arkadaşım başarmışçasına sevindim ve mutlu oldum yaptığı şeyleri görünce. yine kendine hayran bıraktırmayı başardı.
yukarıda bir arkadaş steje jobs filan demiş ama jobs filan değil orjinal kkymn
büyük bir merak ve heyecanla bekliyoruz yapacağınız her bir işi. ayrıca bu mutfağı bizlere açtığın için de teşekkürler. -
başka bir şeyle tanıdım, fatih portakal gibi ilgi çekici bir yönü var izlettiriyor kendini garip
-
kendisi gibi abartmıyorum 1000 tane adam türkiye devletinin önemli yerlerinde olsa. ülke 20 sene içerisinde dünya devi olur. ben insanlıktan umudunu kesmiş biri olarak kadir'i daha videolar falan çekerken o zamanlardan beri tanıyorum geldiği noktaya şaşırmıyorum ve yatarken bu adam için dua ediyorum. biz ölelim bu adam yaşasın yani. mükemmel insan tanımının örneği benim için. şimdi gelelim isteklere kendisine özel istek yapıyorum bir ara şu teknolojileri üretsin kurtarsın bizi bu dertlerden haha.
1-) ucuz büyük dijital çerçeve.
evet basit bir pil girişi, basit bir micro sd yuvası olan içine fotoğraflarını yüklediğimiz ve basit bir kumanda ile next diyip fotoğrafları geçtiğimiz. pil ömrü uzun belirlediğimiz saatte otomatik kapanan ve sabah açılan bir dijital çerçeve büyük boy. var mı bilmiyorum açıkçası ama çok zor gelmiyor bana.
http://www.assured-systems.co.uk/…t-digital-poster/
şöyle örnek var ama bunda sıkıntı şu, çok dijital duruyorlar. evimizdeki bildiğimiz klasik çerçeve ile ayırt edemeyelim baktığımız zaman ben bunu istiyorum çok mu şey istiyorum.
2-) tablet kullanırken koltukta, yatakta, ayakta canımı nerde istiyorsa elimizden bıraktığımız zaman havada dursun. evet havada durabilen tablet istiyorum. bıraktığım gibi dursun istediğim alanda istediğim açıda. yerçekimi ile bir savaşa girsin değil ama hayal ediyoruz belki bir gün yapar birileri bunu da. yatağa yatıyoruz tablet elimizde tutuyoruz tutmayalım işte. bırakalım havada dursun istediğimiz uzaklıkta.
3-) evet bu da kişisel olarak bir sokak fotoğrafçısı olarak özel arzum. etik mi tartışmalarını geçiyoruz o sonraki iş. google glass gibi ama sadece fotoğraf için üretilmiş iyi fotoğraf çekebilen ve çok göze batmayan bir gözlük. gördüğüm şeyi anında çekmemi sağlayan. ufak bir kumadansı olacak elimde kumanda yardımı ile çekeceğimi. kumanda yanda pozlamyı ayarlayacak iki tuş üzerinde ise zoom in out ve çekmesini sağlayacak üç tuştan olacak. bak bu benim kişisel fetiş nesnem. ne kadar halkın arasına karışıabilirsem o kadar iyi sokak fotoğrafı çıkabilir. beklentim 72dp en azından nette yayınlarken iyi jpeg kalitesi. yapabildiği zoom fazla olmasa da bozulma olmaması. çok göze batmaması dışarıdan bakıldığı zaman. -
eleştirdiği sisteme ürün yapan adam. ha ürünleri güzel orası ayrı. amma ve lakin çok pahalılar. adam endüstriyi pahalı diye eleştiriyor ama en ufak parçayı dahi bilmem kaç yüz dolaresten satıyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
çalışma mantığı güzel de olsa çok kibirliler. bunu youtube'daki kanallarındaki videodan da görebilirsiniz. lan basit bir duvar saatinden asrın icadıymış gibi bahsetmek buna methiyeler düzmek nedendir!? iyi tamam hayalin de bu kadar yani. ötesi değil. -
dün aksam kendisiyle bir robot üzerinden görüştüm. evet kulağa ilginç gelebilir ama espri degil. kendi ofislerinde bir robota bağladıkları ipad aracılığı ve bir program vasıtasıyla takipçilerine ofislerinin kapısını özgürce açan biri kadir köymen.
girdim umutsuz bi şekilde, pinpon masasının oralarda takılıyorum. birden tangir tungur birisi tuttu robotu aldı eline gidiyoruz oyle. içimden klasik olarak heh aferin bana bak adamları huzursuz ettim kapatacaklar simdi robotu diye içimden geçirirken, kadir abinin robotu (yani beni) almış eline bir calışma masanın yanına götürdüğü anladım. başta hala kapatacak diye sesim geliyor mu kadir ağbiiii diye bağırırken, geliyor geliyor demesiyle bi sasırdım. abi senin ki az geliyor deyince de kulaklık tak dedi. tabii o zamana gelmiyor aklıma oyle fikirler. ve tüm bunlar olurken saat 23.00 sularıyla. milletin uyuduğu saatte ben kadir abiyle bir robot üzerinden konuşuyordum.
yine de içimden iyi aksamlar diyip kapatır diye geçiriyordum. ama yaklaşık yarım saat suren bir sohbetin icinde bulduk kendimizi. hemen hemen her seyden konuştuk. kameralarin karşısında olduğu gibi etrafta hic kimse yokken gecenin o vakti sadece ikimiz varken bile mütevaziliginden gram eksiltmedi.
ayrıca videolarını ve yaptığı isleri takip ederken nasıl yapiyor ya diye neredeyse ilahlastirdigim kadir abımızın gayet normal gayet cana yakın biri olduğunu ee biraz da sen kendinden bahset dediğinde anladim. dediğim gibi cok sakin ve benim muhteşem yararlı olduğunu düşündüğüm bir sohbet gerçekleştirdik kendisiyle.
su anki yaptığı isler müthiş. ivmesinden hiçbir şey kaybetmeyerek yoluna devam edeceğine yürekten inanıyorum. bu arada fuar oldugu icin gece gec saatlere kadar çalıştığını söyledi. fuar da yine başarılı islere imza atacaklarına eminim.
tanım: yakında adından sıkça söz ettirecek bir marka yaratmış olan arkadas canlısı ceo. -
kendisini klonlayarak çoğaltmak istediğim güzel insan.
başka birşey adlı youtube kanalından daha yeni haberim oldu ve tüm videolarını izledim. türkiye'ye dair uzun zamandır en umut verici kişi aynı zamanda. bu sıralar kanalının 45.052 abonesi var ve umarım hep başarılı olur. -
bir arkadaşım vasıtasıyla youtube'da başka bir şey adındaki videolarını görerek hayran kaldığım güzel insan. benim gibi girişimcilik, inovasyon gibi kelimeleri duyunca ortamdan soğuyan bir insanı yaratıcılığı ve azmiyle oldukça etkilemiştir.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap