kötü günleri atlattık sırada daha kötü günler var
-
bize içinde bulunduğumuz durumu hatırlatan trajikomik bir görsel.
-
kötü günlerde kişiye güç veren bir cümle. yıkılmadım ayaktayım anlamı da çıkıyor.
-
korsan taksici arkadaşım var ayak üstü sohbet ettik.. “10 sene önce sarıyer havantepe arası yolcu götürünce aldığım paraya 3 bira alırdım, şimdi aynı yere yolcu götürüyorum, aldığım paranın üstüne 3 lira koyup 1 bira alıyorum” dedi.
hee iyi mi oldu? o ibneye iyi oldu malum şahsın götünü yalıyordu.
“çocuğun 3 kere gidip gelince 1 bira alabilecek o yüzden sen kârlısın” diyerek sığırdan uzaklaştım... -
insan hata yapınca arkası geliyor. hatayı hata ile kapatmaya belki de bastırmaya çalışıyoruz. sonuç iki ucu boklu değnek oluyor işte. kötü günler geride kaldı derken sırada bekleyen daha kötü günler göz kırpıyor ;)
-
14 ağustos 2001 de başladı... 9 mart 2003'te daha kötüsü.. sonra 22 temmuz 2007 de artmaya devam etti. daha kötü olur mu derken 12 haziran 2011 bize göz kırptı.
10 ağustos 2014'te aslında hep daha kötü günlerin geleceğini fısıldamıştı. 16 nisan 2017'de az kaldı hepinizi sikicez msjı vermişti. 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimiyle hepimiz neyi tuttuğumuzu gördük.
yani bizi daha çok sikerler.
olan tüm kötü gelişmeler akp yüzünden mi yani diyecekler var elbette. evet!
ülkenin tam anlamıyla amına koydunuz.
yakın tarihli tüm kötü günlere baksan sebep hep aynı.
deprem sadece bizim ülkemize özel bir doğa olayı değil. ama bırak depremden önce önlem almayı depremde toplanan yardımlar bile yerine gitmedi.elazığ için toplanan yardımın idlib'e gönderilmesi
(bkz: 13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması)
(bkz: 15 temmuz 2016 darbe girişimi)
şehitler bir yanda..
kartal'da yıkılan bina..
çorlu tren kazası..
felaketler yaz yaz bitmiyor.
liyakat yok. adalet yok. yolsuzluk almış başını gidiyor. din desen bunlar kadar kimse sömürmedi. bilim düşmanları. sanat düşmanları. cemaat, tarikat ve vakıflarda tecavüzlere her gün yenisi ekleniyor.
ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgilenemiyor. onlarıda susturuyorlar.
sonuç olarak (bkz: ak parti'den önceki türkiye) yi özledik.
bunlar bitmezse sırada daha kötü günler var.
edit:ekleme -
(bkz: more bad days)
-
optimistik bir çağrışım gibi geliyor kulağa, amma ve lakin öyle değil.*
örneğin; ödemekte güçlük çektiğim borçlarımı kredi kullanarak ödedikten sonra iç sesimle mırıldanmıştım bu cümleyi.* derken korona virüs pandemisi çıkageldi. önlem alıp işe gidip geliriz dedim, bugün de ücretsiz izine çıkarıldım.
2020 yılının özeti niteliğinde bu cümle. -
bizim ülkemize hep uyan söz.
-
2002’den günümüze her genel seçim sonrası söylenen cümle.
-
(bkz: 2021)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap