• en doğrusunu yapan insandır.intikam almak,kişiye bir şey kazandırmaz.intikam arayan iki mezar kazar.
  • erdemli insandır. tenezzül etmez.
  • intikam almak için harcayacağı eforu affetmek için harcadığını tahmin ediyorum. bir zararı yok.

2023 editi: bu salak önerimden ötürü eski kendim adına herkesten özür dilerim. toplumcu düşünmek, kötü insanların cezasını stratejik adımlarla kesmek gerek. bakın kesinlikle şiddet değil. ufak ufak delirtip kontrolü kaybetmesini sağlamak ve dolayısıyla tüm kartlarını açtırtmak çözüm. bir daha başkasına yapamaz ya da yapacakken iki kere düşünür.

aaa entry'yi görünce kendime gıcık oldum tam dayaklıkmışım.
  • kuran’da kötülüğe kötülükle karşılık vermek izinlidir. ne de olsa kuran gerçekçi mi gerçekçi bir kitaptır. fakat allah, sabretmeyi, affetmeyi ve kötülüğü baştan savmayı üstün tutar.

bir kötülüğün cezası, tıpkısı bir kötülüktür. fakat affedip barışmayı esas alanın ücretini bizzat allah verir. o, zalimleri hiç sevmez.

şura suresi, 40
  • benim bu kalıbını kullanmam gerek.

*hafızam o kadar kötü ki kötülüğü de unuturum. mevzuyu bilen arkadaşlarım varsa arada şaşkınlıkla hatırlatırlar... "e böyle böyle yapmıştı. nasıl sakin kaldın?" unuturum çünkü.

* içimde kin büyütmek, o yapılan kötülükle ilgili düşünceleri canlı tutmak enerjimi tüketiyor, beni yıpratıyor. enerjime başka yerlerde ihtiyaç var, oraya sarf edemem.

* bir zaman sonra bu duruma bir kılıf bulup yumuşatırım. "o hep böyle.", "o günlerde x derdi vardı.", "çok hırslı", "insan ilişkileri kötü zaten".. hayatımda kapladığı alana göre değişir.

* karmaya inanıyorum. (bkz: etme bulma dünyası)

* o yaptığından utansın.

*siktirsin gitsin hayatımdan yeter..
  • benim gibi kendine yapilanlari unutuyordur, hic ders almaz bu insanlar yasadiklarindan hadi intikam alma tamam da bi ders bari al di mi
  • intikam alacak gücü kalmayan insandır. kendimden biliyorum.
  • benim de yapamadığım şey, bazıları buna aptallık diyor, bazıları erdem. hangisiyim bilemiyorum:(
  • mal'dır. evet.
  • mümkündür. şahsen ben 2 yıldır böyleyim. sebebi sanırsam (bkz: paxil)
hesabın var mı? giriş yap