aynı isimde "kulüp" başlığı da var
sorunsallar (1)
2044 entry daha
  • ılk uc bolumu fena gitmezken ucuncu bolum sonu patlattigi bomba ile cok hizli yokus asagi gitmis ikinci sezona sahip dizi. dorduncu bolum o kadar kotu o kadarr kotuydu ki nasil hikaye anlatilmaz diye derslerde okutulsa yeri. zaten o noktada biraktim diziyi. netflix data analytics takimi heralde bakiyodur en cok hangi noktada biraktigini diziyi izleyenlerin de biraz ders cikarirlar bundan. dizi izlemeye harcayacak vakti benim gibi cok kisitli olanlar icin tamamen vakit kaybi bir sezon olmus maalesef..
  • ikinci sezonu dört gözle beklerken beni müthiş bir hayal kırıklığına uğratmış dizidir.
    karakterlere ne yaptınız yahu?
    raşel'i tımarhane kaçkınına, ismet'i harika bir babaya, çelebi'yi dünyanın en iyi insanına dönüştürmüşsünüz. sürekli yapılan aileyiz, soframız bozulmasın vurgusu da itici olmuş. kusura bakmayın da ailede kimse kimseyi düdüklemez yani. sıcacık bir dram olarak başlayan diziye, kaç ölüm sığdırırsanız sığdırın, küçük rana'nın gözü yaşlı bakışında hissettirdiği hüznü verememişsiniz. kısacası bu sezon, böyle harika oyunculuklara ve müziklere biraz haksızlık yapılmış gibi hissettim.
  • sofraya kalk otur kalk otur bitmek bilmeyen dizi. 2 sezondur temelde kendini tekrar etmekten baska bir sey yapmiyor aslinda.

--- spoiler ---

rasel'in sonu gelmeyen ergenliginin açtığı sorunlar
    son ana kadar ortaya cikmayan kulupte gozu olan kotu adamlar
    kotu gorunen ama bunun bir sebebi olan, aslında o kadar da kötü olmayan kötü adamlar
    haset bir karakter

hepsi bir şekilde akiyor da, rasel hic çekilmiyor. matilda öldükten sonra rananin yemek getirdiği sahnede "aha şimdi patlatacak ergenligi" dedim, ve hooop hic sasirtmadan mal mal yine iki olay arasindaki hiçbir iliskiyi kuramayarak sacmaladi. o sahnede intihar etmesini istedim gerçekten cunku o zaman bilirdim ki 3. sezon olmayacak.
    ama yukarda bir muhteşem entryde bahsedildiği gibi, 3. sezon gelecek ve raselin boku rananin pusuru kerimanin pici derken bi klise serisi daha onumuzd sunulacak.

--- spoiler ---
  • ilk sezonu pek hatırlamıyorum ama 2. sezonda rananin anlatisindaki gelecege yonelik gondermelerle dizinin akışının alakasi yok.

ne olacak gibi konusuyorsa dizi ters kose yapmaya kasiyor. ucuz ucuz isler.

sevdigim iki küçük detay oldu.

menderesin gazetedeki sansurlerini "cocuk kosesi" diye gostermeleri.

demokratik öğrenci cemil'in darbeyi desteklemesi uzerine ismet'in "boyle mi gelecek demokrasi" diye darbelerden medet uman tatli su demokratlarina laf itelemesi.
  • ------spoiler içeren bir kin kusma yorumu--------

bir dizinin ilk sezonunu bu kadar çok sevip ikinci sezonundan bu kadar nefret etmem ilk kez başıma geliyor. gerçekten sinir harbi geçirerek gıcık olarak izledim.

raşel denen gerizekalı beyinsiz kaltak yüzünden her şey bombok oldu. keriman'dan bile daha gıcık olduğum kişi o.

takmış kafayı ismet ismet lan selim'in ne suçu var mal sen o sofraya oturmak istedin de kovan mı oldu ruh hastası. selim öldü gitti ne çabuk unuttunuz yok sofra bilmem ne, kimse takmadı bile ölenlere çok normal bir hadise gibi davranılması çok saçma abi bi araştırın değil mi bu adam nasıl öldü ya da kim koydu uyuşturucuyu odasına ?

selim'de yani bu kadın senin odana uyuşturucu koymuş herşeyi yapabilir biraz öngörü ya. böyle saçmalıklar diziyi kalitesizleştiriyor eski türk filmi kafasına sokuyor bu fevrilikler.

ismet raşel'e azıcık yüz vermeye çalıştı yüzüğü taktı kendince salak raşel aşkından ölüyodun hani bu sefer adama ters yapmaya başladı o da hemen aldattı zaten mayası öyle ama raşel'de sahip çıkmadı adama hemen ters köşe, öyle yapmasa aldatmazdı bence.

matilda'nın ölümünde artık iyice çıldırdım abi salak mısnız açın kapıyı defolsun gitsin elin delisi keriman, resmen ölmeye bahane aradı kadın. abi sen 2 gun sonra evleniyorsun, kızınla problemleri çözmüşsün biraz ne diye kahramanlık yapıyosun.

matilda'nın ölümünden de raşel suçlu ama kimse onu dışlamıyor hala, kadın ruh hastası minicik çocuğu kadınla başbaşa bırakıp gitmeler. yine kimsenin beyninin çalışmadığı rastgele hayatta kalmış ilkel bir insan topluluğu izledik.

dizinin sonunda da keriman'nın haklı çıkması kalbimi çok kırdı. kahpe raşel'in o sofraya oturması doğum günü kutlaması için gerçekten annesinin matilda gbi bir kadının ölmesi mi gerekiyordu?

çok gereksiz bir dramdan başka bir şey yok, gerçekçi değil fevrilikte oluşan hadiseler silsilesi
  • spoiler yemek istemeyenler okumasın;

herkesin keriman'dan bu kadar nefret etmesinin sebebi aslında keriman'ın raşel'in annesiz versiyonu olması. aslında ikisi de aynı karakterdeler. sadece birinin deliliğini annesi dizginliyor. keriman da bunu farkettiği için raşel'de olan ama kendinde olmayan tek şeyi yok ediyor.

ayrıca keriman'ın showlarına femme fatale hallerine bayıldım ben. bence öldüren marilyn monroe imajı güzel olmuş. bardakta söylediği şarkısı da dilime dolandı;

aşk mı yoksa ihtiras mı?
    elinden elime dökülen
    su yolunu bulur misali.
    delirtti tane tane her busen
    ah yanalım mı?
  • fikret bir adamdan kerimanı içerden çıkarmasını ister. adamın verdiği cevap: birini çekip vurmak üstü örtülebilecek bir olay değil ancak idam edilmemesini sağlayabilirim diyor.

heyt be nerden nereye. şimdi adam öldürenler 2-3 sene yatıp çıkıyor iyi hal falan alıyorlar. bir zamanlar adam öldürmenin cezasının idam olduğu bir ülkeymişiz meğer…
  • dizi sıkıyor. gerçekten sıkıyor. ancak dönem dizisi olması sebebiyle şu konuda hakkını vermek gerek, dönem çok iyi kurgulanmış ve yansıtılmış. belgesel niyetine izliyorum.
  • ah şu yaralar..çocuklarınızı yaralamayın. o yaralar en çok onu, sizi ve çevresini kanatacak? yaralı çocuklardan daha tehlikeli ne var? sadece isimleri farklı değil mi? hayatlarımızda olmadı mı raşeller, kerimanlar, fikretler..

“hayatın ödülü de laneti de aynıdır..unutmak..”
    ah matilda.

ağrılar/mor ve ötesi
  • ben beğenmedim bu diziyi. dönem dizisi olsada çok ağır ilerliyor. ayrıca birlikte yaşamanın vurgusu biz türkleri barbar olarak tanımlamaktan geçmemeli. belki ben çok içerledim bilmiyorum. dünyanın en büyük sığınmacı nefreti yürütülen dönemde hiç haketmiyoruz.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap