• %0.1 hidrokortizon-17-bütirat içeren, merhem, lipokrem ve krem formları olan, santa farma tarafından kocaelinde üretilen bir topikal kortikosteroiddir.

hidrokortizon, grup 2 kortikosteroid içindedir. hidrokortizon asetat ise grup 3 yani en hafif etkililer arasındadır, sırf hidrokortizon görüldü diye sınıflandırmaya bakılmamalı, uzun ismi okunmalı.

merhem formu en yağlısı, lipokrem orta, krem ise en az yağlı formudur.

ayrıca muadili olarak locoid vardır, yanılmıyorsam sadece isim değişikliği yapılarak locoderm olmuştur, belki taşıt madde de değişmiş olabilir.

dikkat: kortikosteroidleri guruplandırma konusunda benim görebildiğim bir standart yok. bazıları 7 guruba ayırmış, en etkilileri grup 1 olarak sınıflandırmıştır. hidrokortizon asetat grup 7 içerisinde, en hafiflerde bulunur. hidrokortizon bütirat ise grup 5 içerisinde bulunur.
  • son bir yıldır kullanmakta olduğum seboreik dermatiti geçirmeyen fakat dizginleyen krem.
  • seboreik dermatit için dönem dönem kullandığım krem şu an lipokrem olanı kullanmaktayım başlarda yatıştırsa da son dönem de pek fayda etmemektedir tekrardan daha yoğun kortizon bulunan hametana geçecek gibi duruyorum.
  • bacağımda çıkan numuler egzamaya karşı bir tanıdığımın önerisi üzerine aldığım merhem formunda ilaç.
    tandığımdan kendisinde etkisinin iki gün sürdüğünü iki güne geçirdiğini çok etkili olduğunu falan duymuştum, alayım bir dedim ve sabah akşam olmak üzere günde iki kez düzenli aynı saatte uygulamaya başladım
    yaklaşık bir hafta içinde geçirdi daha önceden dut kaynatma falan filan gibi doğal yollar denemiştim kızarıklığını azaltsalar da az bir miktar, geçirmemişti.
    şu an tekrarlanmadı ve geçti açıkçası, iz de yok.
    bir deneyip bakabilirsiniz sizde sonuçları ne olur hiç mi hiç bilemem
  • 1 hafta önce doktorumun reçete ettiği ve benim de yaklaşık 4 gündür kullandığım krem. yeni oluşmaya başlamış, yuvarlak ve küçük boyuttaki egzamalarımda hemen etki göstermeye başladı. ancak dirseğimin üstünde yer alan, baş parmağı boyutunda yalnızca kararma şeklinde kendini gösteren ve yaklaşık 1 yıldır orda duran inatçı egzamada henüz bir etki gösterememiştir kendisi. doktorum 15 gün kullan demişti. 15 gün sonunda sonucunu editlerim.

geç gelen edit: inatçı egzemamda fayda etmedi. ama diğerlerini geçirdi. ilacı kullanmayı bıraktıktan bir süre sonra geçenler de geri geldi. ama sonra geri kayboldular. ellerimi çok yıkıyorum. buna bağlı olarak da tekrar oluşup kayboluyorlar gözlemlediğim kadarıyla.
  • covid yüzünden kolonya, dezenfektan, sabun, deterjan ile elimde egzama çıkarmayı başarmış bulunuyorum. bugün kaşıntısına dayanamayıp dermatoloğa gittim. bu ilacı verdi. eczane içinde kortizon olduğu için günde ikiden fazla sürmeyin dedi. öyle rahatsızdım ki sürmeden önce iki kez nasıl yetecek dedim. ama yetti. bugün ilk kez kullanmama rağmen işe yaradı. kaşıntı azaldı. bakalım ileriki günlerde nasıl etkisi olacak. umarım geçirir. teşekkürler bilim.
  • doktor aralıklı bir şekilde kullanmamı söylediği için öyle sürekli kullanmıyorum ama benim egzamalara hiç faydası dokunmadı açıkçası
  • lichen planus krizlerine de iyi gelen krem. genellikle uzun yıllar boyu süren, hatta ömür boyu devam eden bir rahatsızlık olduğu için dozunda kullanmakta fayda var. zira ara vermeden sık kullanımda, özellikle derinin ince olduğu bölgelerde tahrişe sebep olup, lezyonları daha da kötüleştiriyor.
  • bunu neden verdiler anlamıyorum, tamamen etkisiz egzamayi geçirmiyor. bir de egzama mi diye test yaptırmami istedi, cildim yandi yara oldu. iyileşene kadar bekleyip sonra sürdüm. onun da hafif bir izi kaldi. başka egzamalar da çıktı kremi oralarda denedim, faydası olmadı. gidip kendim önceden verilmiş ilaçlardan alacağım. doktora gitmeden önceki hali daha iyiydi yani...

zonadan kalan izleri sordum bir şey demedi sönmüş dedi, vermedi bir şey. 2.5 ay oldu siyah nokta gibi duruyor. çözüm için gidip bi de cildimi yakıp da dönmek.. yani gercekten çok garip ya.
hesabın var mı? giriş yap