mansur yavaş
-
bu gün bu *** yüzünden otobüse binemedim ve işe geç kalma + 20 dk ayazda bekleme hakkı kazandım. keşke hakaret etmek suç olmasa da gerçek duygularımı yazsam sana karşı. karşında süleyman soylu bile olsa sana oy vermeyecem amk.
-
toplu taşıma cidden sıkıntılı. bu konuda ne yazık ki seçildiğinden beri sadece çorba dağıttı.
-
malum seçime dört ay var, kampanya startları verilmiş durumda. sıradan vatandaş gibi görünüp nokta atışı sayısız tezvirat üreten yüzlerce hesapla karşılaşacaksınız. ekşi sözlük dahil sosyal medyanın tamamında görebilirsiniz bunu. buna sistemli seçim kampanyası yönetimi derler. öncelikle bu sistemi kuran arkadaşlar, her ne kadar ahlaki bulmasam da bir tebriği hakediyor, çünkü bu sistemli yapıyı kurmak kesinlikle büyük başarıdır. tabi bunun ucu da paraya çıkıyor. nihayetinde paranın profesyonelleştirdiği bir yapıdır bu. ki paranın ve onun avantajıyla oluşturulan bu tür sistemli yapıların da kimde olduğu malumunuzdur.
bu sistemli yapının ilk harekete geçtiği başlıklar da görüldüğü üzerine mansur yavaş ve ekrem imamoğlu başlıklarıdır.
bu sistemli yapıya dezenformasyon ekibi de diyebiliriz. onlarca kişinin çalıştığı birbirinden bağımsız fiziki ofisler oluşturulur, teknik manada eksikler giderilir, yüksek takipçili hesaplar satınalınır, binlerce yeni hesap oluşturulur ve üst akılla koordineli çalışan 'bir akıl' ile işe koyulunur. yolsuzluklarda edinilen paranın bir kısmının nereye gittiği böylelikle anlaşılabilir. bakın tüm sosyal medya mecralarına; twitlerin altında, başlıkların altında, yorumlarda birbirinin benzeri akıllıca atılmış sayısız gönderi göreceksinizdir.
bu tür bir yapıyı her babayiğit de kuramaz bakın. diyorum ya para konuşur bu işte. sadece on kişilik bir ofisin altı aylık maliyetini hesap ederek “ne kadar” paranın konuştuğunu anlayabilirsiniz.
bir örnekle konuyu kapatacağım. siyasi ahlakiyle, dürüst yönetimiyle, memlekete ürettiği hizmetlerle, toplumda uyandırdığı umut kıvılcımlarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı ss. kod adlı eski bir bakanın daha 2013/2014 yıllarında ankara'nın en gözde semtlerinde birinde sadece bu işle uğraşan 200 kişilik bir dijital ofisi vardı. bu yapı ve diğer tüm klikleri yıllar boyunca milyonlarca sahte profil yaratıp bunlar üzerinden rakiplere veya gündeme dair müthiş bir dezenformasyon yumağı oluşturdu. burada bir bilgi vermek istiyorum; 2018'de türkiye'de yaklaşık 12 milyon twitter hesabı vardı. bu rakamın 10 milyonu fake hesaptı. buradaki hacmin ne kadar büyük olduğunu varın siz hesap edin. malum kod adlı bakan hiç olmadık bir sebepten ve alışılmadık bir tarzla zamanın behrinde istifa etmişti hatırlıyor musunuz? o gün istifa etmemesi yönünde, hem de 4/5 saatlik sürede tam tamına bir buçuk milyon twit atıldı. ve göya kamuoyu baskısıyla görevine devam etti. bu bakan işte orada kurduğu bu yapının faydasını doğrudan gördü. yaptığı onca harcamanın, çalışmanın boşa gitmediğini anladı.
bu başlığa yazılan yok ağacımızı söktüler de yok otobüs gelmedi de yok efendim çorbam gelmedi de entrylerinin sahiplerine sesleniyorum; arkadaşlar, bildiğim kadarıyla bir twitle bile yaşanan olumsuzluğu çözen bir yapısı var mansur yavaş'ın. 153 halklailişkilere, abb'nin sosyal medya hesaplarına, başkanın kendisine açıktan ya da özel iletilen her sorun için anında aksiyon alınıyor. tabi yaşadığınız olumsuzluk gerçekse ya da başta anlattığım dezenformasyon ekibine dahil değilseniz!
ayrıca 6 milyonluk şehir, deprem göçleriyle de bir yılda beklenilmedik bir kalabalıklığa erişti. her şehrin sistemi böyle ani durumlarda çöker. bu koca şehirde aksaklık olması normal haberiniz olsun. evinin önündeki ağacığın kuruduğunu mal bulmuş mağribi gibi dezenformasyon aracı yapmak niye? ne amaçla? ağaç lan bu! kuruması için onlarca sebep var. otobüs ol bu! hava şartlarına, trafiğe göre geç kalıyor işte. ne yapacak adam gelip helikopterle mi eve götürecek seni. -
düzgün insan olmak ile lider olmak arasındaki farkın günümüzde canlı örneği
-
hakkında akpli troll değilseniz sorununuzu mutlaka çözer yazılmış belediye başkanı. belediye otobüsü şoförü ankarakartım birkaç denemede okumayınca eline alıp kartı kanırtıp kırdı. belediyeye o kartı 15 dk önce metroda okuttuğumu çalışmayan bir kart olmadığını bazı validatörlerde zorlandığını yazdım. kart bir şekilde personel tarafından kırıldığı için en azından bir özür ve belki sıfır kart tutarında bir bakiye yüklemesi ile gönül alınır diye bekledim. tam 3 kez kendi uygulamalarından kayıt oluşturma lma rağmen ölü taklidi yaptılar. artık yılmadan evvel son aldığım dönüş;
görsel
kimin paralı troll tuttuğu ayan beyan ortada da, neyse...
arkadaş biraz daha zırvalasın, ilk iki mesajı da paylaşacağım, belediye nasıl anlamamazdan geliyor, böyle bir durum yokmuş gibi davranmaya çalışıyor cümle aleme okutayım rahatlasın. sorun çözermiş de bilmem ne¿ -
bir vatandaş otobüse binemedi diye , küfüre maruz kalan başkan.
herkes vaktinde yapsa yapacağını sorun olmaz aslında. otobüse 1 dk kala gidersen durağa mesela binemezsin tabi. trafik olur, kaza olur bir şey olur yani.. bunları göze alarak tedbirimizi alırsak sorun olmaz diye düşünüyorum. -
keşke cumhurbaşkanı adayı olsaydı da reyis bu arkadaşı ilk turda 20 puanla sandığa gömseydi.
adama sırf her konuda susuyor diye "devlet adamı" pr yapılıyor yıllardır. -
-
yav adamlar başkanı kötüleyecek diye ne yazacağını bilememiş yok otobüs gelmemiş yok kaçırmış yok kartını şöför kırmış yok çorba dağıtıyormuş. arkadaşlar birşeyin yapılmadığını düşünüyorsanız sizi 5 yıl öncesini düşünmeye davet ediyorum. bunlar şimdi yapılmıyorsa 5 yıl önce hiç yapılmıyordu. daha iyi yapanını bulana kadar en iyisi bu ister kabul edin ister etmeyin
-
cities skylines indirime girmiş. hacettepe kavşağını simüle edebilir orada. haber versin birisi :)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap