• bulgur da var tabi.
  • halkı isyana kışkırtan bir söylemdir. hedef gösterilmelidir ilk entryi giren kişi. dış güçlerin söylemidir. yersen.
  • son mitinglerdeki seçmen videolarıyla gayet net bildiğimiz gerçektir. bilmeyenler de izlesin yetecektir
  • göt kılını da unutmamak lazım.
  • sanırım birde yaş meselesi var. benim kendi sosyal çevremde pek akp li yok. mitinglerden gördüğüm kadarıyla akp seçmeninin yaş ortalaması yüksek. oturduğumuz site toptan cemaatçi ama onların da yaşları 40 üstü. bu ailelerin lise-üniversite cağındaki çocuklarınında pek umurlarında değil. akp gelecege pek yatırım yapamamış gibi göründü bana.
  • söyle meseleyi biz de bilelim karşı önermesiyle ortamı derin sessizliğe boğabilecek açıklamadır.

söyleyin arkadaşım ne değişti hayatınızda?

hala mağdur edebiyatında olunduğuna göre hiçbir şey değişmemiş.

10 senedir iktidar olan ve hala bu mağduriyet durumunuzu giderememiş partiden ne beklentiniz var? tuttuğunuz takımın hocası 2 maç kaybedince "govun la bunu" diye bağırıyorsunuz tribünde.

ne oldu biri bana söylesin vallahi bilmek istiyorum.

"ehonomi acayip iyi imf borcu gapandı"

şöyle anlatayım; kredi aldın 20 bin tl. krediyi karşılayacak gelirin yok. evindeki herşeyi (yatak vs. dahil) satıyorsun ve krediyi kapıyorsun. eyvallah bankaya borcun yok. çıplak bi ev var. yaşaman da lazım. e satıp savıp krediyi ödediğin eşyaları geri alman lazım bunun için. 35 bin tl tutuyor bunlar. daha fazla borçlandın şimdi sen. (dış ticaret açığı)

sen "xx hac xx" plakalı mercedes jipe biniyosan senin için makarna kömür değil elbet. ama oy verenlerin hepsinin binemediğini de biliyoruz. geçinmekte sıkıntı yaşadıklarını da biliyoruz.

eğitim seviyesi mi arttı?

işsizlik mi azaldı?

sosyal güvenceler mi arttı?

alım gücü mü arttı?

bunlar oldu da ben mi farkedemedim?

üniversite öğrencisi, dar gelirli falan değilim. ama bana icraat göster; inşaat değil.
  • (bkz: yarrak)
hesabın var mı? giriş yap