mhrs ile randevu almanın imkansızlaşması
-
mhrs bakanlığın kurduğu sistem zaten denetleniyor. hasta bakmayan doktor ise para kazanamıyor
-
pandemi nedeniyle hastahanelerde kalabalık oluşmaması için randevu aralıklarını uzattılar. bu da günde daha az hastanın muayene olmasına olanak veriyor. zaten yetersiz olan sistem şuan hastalara hiç cevap vermiyor.
-
benim de ilk defa işimin düşmesiyle randevu almak istediğimde gözlemlediğim durum.
benim serüvenim şöyle gerçekleşti. ilk önce e devlet üzerinden girip bakayım dedim telefonum doğrulanmadığı için hiçbir işlem yapamadım. telefonumu doğrulayım dedim doğrulama sistemleri çalışmıyor, girdiğiniz telefon numarası geçersizdir gibi bir uyarı veriyor. hadi yılmayım kötü düşünmeyim diye ikinci alternatif alo 182’yi aradım. mesai saati sonrası olmasına rağmen umudum olmasa da açan birisi çıktı gitmek istediğim birimi söylediğimde gelecek tarihteki takvimlerini paylaşmadıkları için randevu veremeyeceklerini söylediler. öyle bir sistem geliştirmişler ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor. hastayım ama gidebileceğim bir sağlık merkezi yok.
paranız yoksa gidebileceğiniz bir sağlık merkezi yok. -
hep dışşş güjlerr yaptı
-
kesinlikle imkansız hale gelmiştir. son 2 senedir annem için alabildiğim randevu sayısı 1 veya 2 yi geçmez. onda da kardeşimle gece yarısı nöbetleşe sisteme girip açılan günlerde boşluk olursa alıyorduk. artık o da yok .yani altı üstü dahiliyeye randevu alacağız. yok arkadaş, ankara'da etimesgutta en yakın randevuyu 10 mart'a veriyorlar. o da semt polikliniklerine. diğer ilçelere bakıyorum yakın olan, yenimahalle sincan falan, onlar da hikaye. boş randevu yok. güya hatırlatma kuruyoruz, boş randevu olursa haber versin diye. yok. o da yok.
evet, son 3 seferdir özel hastaneye gidiyoruz. hattan annem covid geçirdi onu da özel hastanede tespit ettiler. hadi biz şanslıyız, imkanımız var bir yere kadar, arabamız da var gidiyoruz hastaneye. ya bu kadar insan ne yapacak nasıl ulaşacak sağlık hizmetine?
madem faydalanamıyorum, sgk primi de ödemeyeyim. özel sigorta yaptırayım o zaman? o da olmaz. sgk primi de ödeyeceksin, özel hastaneye de para vereceksin sike sike. çünkü niye? çünkü bu ülkenin vatandaşıyım ve 1 kuruş bile vergi kaçırmadım şimdiye kadar.
edit: kusura bakmayın yanlış bilgi vermişim. 10 mart için ankara şehir hastanesinden de alabiliyormuşum. tamamen benim yanlış anlamam. tek tek hastaneleri seçip randevu aratmam gerekiyor. sadece ankara + iç hastalıkları verisi yeterli değil aramak için. ilçesine ve hastanesine kadar tek tek seçmeniz gerekiyor arama butonunun aktif olması için.
bütün hastaneleri birleştirip şehir hastanesi yaptılar. onda bile randevu yok. süper. -
benim için son 4 aydır imkansız gibi.
rasgele şehir deniyorum açılıyor ama nedense diyarbakır merkez hastaneler kapalı. her ay hastaneye gitmem gerekiyor ama randevu alana kadar telefonla bir yaşıyorum. kesinlikle bilerek yapıldığını düşünüyorum. -
yok mu ortopedi için ist-anadolu yardımcı olacak biri.
gece 12 bile fayda etmedi.
acile gidecekm bak -
zaten sayısı az olan cildiye doktorları, 2 kat maaş gibi önemsiz sebeplerden özel hastanelere kaçtılar.
buna ek olarak yıllardır aynı şekilde belirlenen, vatandaştan gelen talep
ve ihtiyaca bakmaksızın bu yıl da değişmeden devam eden yanlış bir sistem var.
tus deri ve zührevi hastalıkları 2021 1. dönem kontenjanı, türkiye genelinde sadece 80 kişi.
(iç hastalıkları kontenjanı mesela, 750 )
bu branşın puanını en azından 2 yıl için düşürüp , kontenjanı arttırmaları şart...
yoksa birkaç yıl içinde devlet hastanelerinde cildiye uzmanı kalmayacak. -
ankara'da da malesef şehir hastanesine randevu almak imkansız gibi görünüyor. 1-2 aydır deniyorum, nasıl bi ülke oldu lan burası..
-
nankör serzenişi. eskiden ssk hastane kuyruklarında bekliyorduk. çok şükür bugün beklemiyoruz çünkü doktor yok. ayrıca beklerken cep telefonunla oynadığına göre paran da var özel doktora gidebilirsin.
(bkz: selam ve dua ile)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap