• nankör serzenişi. eskiden ssk hastane kuyruklarında bekliyorduk. çok şükür bugün beklemiyoruz çünkü doktor yok. ayrıca beklerken cep telefonunla oynadığına göre paran da var özel doktora gidebilirsin.

    (bkz: selam ve dua ile)
  • muhtemelen yukarıda biryerde yazmışlardır ama yine de yazayım, zamanında hastanede sıra beklerdik diyen kişiler şimdi teknoloji sayesinde o sıradan günlerce fazla sürecek olanını oturup evinde bekliyor.

    tanım: merkezi hastane randevu sisteminden alınması gereken randevuların alınamayışı.
  • şeker hastası ve kalp sıkıntısı olan annem için randevu ararken karşılaştığım imkansızlıktır. vermiyor arkadaş! her gün giriş yapıp kontrol ediyorum. sürekli aradığımız kriterlerde randevu olmadığını söylüyor. özel hastaneler bu gidişle bayağı zenginleşecek. çünkü insanlar çaresizce oralara gidecek, söğüşlenecek. insanlar artık rutin kalp kontrolleri için acilden giriş yapmaya çalışıyor. kalp lan bu! diş ağrısına benzemez.

    emeği geçenlerin allah belasını versin.

    edit: mesaj atarak yardımcı olmaya çalışan ve geçmiş olsun dileklerini ileten yazar arkadaşlara teşekkür ederim. tavsiyelerini dikkate alacağım.
  • randevu almak imkansız değil, mesele şu, önceden randevusuz hastaneye hurra koşuyordu insanlar, sen de mhrs’de boş randevu buluyordun. artık randevusuz hasta bakılmıyor, o yüzden hastaneye hurra koşanlar da mhrs’den randevu aldığı için randevular hemen doluyor.

    peki artık neden sadece randevulu bakılıyor?

    * pandemi devam ettiği için hastane koridorlarında ve doktor odalarında bayram zamanı esenler otogarı havası yaşanmasın diye

    * mesela gitmeye çalıştığın cildiye hekimi bile pandemi polikliniğinde çalışıp covid servisinde nöbet tutmak zorunda kaldığı için

    * yıllarca doktorlar çok maaş alıyor diyenler mutlu olsun diye artık döner sermaye bile alamayan, kuşa dönen doktor maaşından dolayı özel hastanelere geçen hekimlerden dolayı

    * hasta ve hasta yakınından şiddet ve hakaret gören hekimler, pandemi dönemindeki ağır çalışma şartlarından dolayı yıpranan hekimler ve bu çalışma şartlarına tahammülü kalmayan hekimlerin 1 temmuz’da kalkan istifa ve emeklilik yasağından sonra patır patır istifa etmesi, emekli olması veya yurtdışına gitmesinden dolayı

    * randevu alıp gitmeye tenezzül etmeyen, buna rağmen randevusunu iptal de etmeyen sorumsuzlardan dolayı

    * son olarak da küçük bir etki de olsa hala yıllık izinlerin kullanıldığı dönemlerde olmamızdan dolayı

    bu arada randevu sistemiyle de hasta bakma sıklığı sanarsın saatte 1 hasta falan da ondan yer yok. öyle de değil. gayet 10 dk’da bir randevu veriliyor. yani aslında insan gibi bakılabilmek, derdini anlatıp tedavini alabilmek için minimum gerekli süre kadar. aslında olması gereken bu. bu da demek oluyor ki sağlık sistemimiz bozuk.

    * yeteri kadar uzman doktorumuz yok (ve patır patır yurtdışına kaçırıyoruz, gidenlere sktrn gidin diyenler mhrs’yi yenilemeye devam edebilir)
    * yeteri kadar sağlık tesisimiz yok
    * basamak sistemi yok/çalışmıyor. en basit şikayette uzman hekimden randevu almaya çalışıyoruz.

    işin en garip kısmı da yukarıdaki maddelere de bakarsanız burada en masum kesim doktorlar, hatta şu an canla başla sistemin ayakta kalması için çalışıyorlar ama vatandaşın hedefinde buna sebep olanlar değil doktorlar oluyor hep. garip bir milletiz.

    yani bunlar daha iyi günlerimiz.

    edit: aradan bir ay geçmiş. bir çok hastanede randevular 5dk’da 1’e düşürüldü. yani artık doktor sizin derdinizi dinlemek için 1dk ayırabilir en fazla. odaya girmeniz, doktorun anemnezi yazması, sistem çökmezse sisteme tanı girip ilaçları ekleyip reçete oluşturması da 4dk sürse en iyi ihtimalle, 1 dakikalık muayeneye(!) itiraz etmeyeceksiniz artık yapacak bir şey yok.

    bir ay önce birisi burada randevular 5dk’ya düşürülsün sorun çözülür diyordu. evet şimdi 5dk ve sorun devam ediyor? hani çözülecekti? olmaz olmaz olmaz, ister 1 dk’ya düşür yine olmaz. doktorların işi bırakmasını, yurtdışına gitmesini ya da özele geçmesini hızlandırırsın sadece.
  • saat tam 16da yeni randevular açılıyor, 5 dakika öncesine hatırlatıcı, alarm vs. kurup sisteme girip 15.59da bölümü seçip tam 16.00da aratirsaniz randevu alabilirsiniz.
  • (#125410615) nasıl olsa yalancıyı sikmiyorlar tabi. evet hastaneye sabah erken gidilirdi. evet uzun kuyruklar olurdu ama aynı gün içinde "hastayken" muayene olurdunuz. şimdi randevu tarihine kadar iyileşmiş oluyorsun.

    sabah erken gitme ve uzun kuyrukların nedeni ise internet olmadığı için randevu sisteminin olmamasıydı. ki randevu sistemine rağmen, kan verme kuyruğu, tahlil verme kuyruğu vs şeklinde kuyruk yine var.

    mesela x yerim ağrıyor diye doktora gidiyorsunuz, doktor size ultrason yazıyor. önce ultrason kayıt kuyruğuna giriyorsunuz. sıra size geldiğinde görevli "en erken 6 ay sonraya gün verebiliyorum. isterseniz dışarıda çektirin" diyor. yani sağlık sistemine hiç bir zaman diliminde çağ atlattırmadı hükümet.
  • 20 yıl önce böylemiydi giderdik hastaneye paşa paşa sıramızı bir umut beklerdik. o gün muayene olur çıkardık. teknoloji gelişmemişti gayet normal. şimdi 20 gün randevu yok diyorlar. sağlık sistemi çöktü sanırım ülkede. yapı yapmak önemli değil kimse anlatamadı. içini doldurmak önemli. gidiyor hepsi doktorların yazık. bir doktorun yetişmesi 26-27 sene.
  • yeni randevular gün içinde 16.00'da açılıyor. internetten pek olmuyor ama 182'yi 16.00 öncesi arayıp, düştüğünde biraz oyalayıp tam 16'da birden fazla randevu alabildim.

    aksi evet imkansız. geçmiş olsun.
  • 7 eylül'de, 23 eylül'e randevu alabilerek ben başardım. o zamana kadar iyileşirim ya da ölürüm. o da artık kısmet.

    o zamana kadar iptal olma şansı da var. daha önce alabildiğim randevuların yarısı beklerken iptal oldu.
  • zaten sayısı az olan cildiye doktorları, 2 kat maaş gibi önemsiz sebeplerden özel hastanelere kaçtılar.

    buna ek olarak yıllardır aynı şekilde belirlenen, vatandaştan gelen talep
    ve ihtiyaca bakmaksızın bu yıl da değişmeden devam eden yanlış bir sistem var.
    tus deri ve zührevi hastalıkları 2021 1. dönem kontenjanı, türkiye genelinde sadece 80 kişi.
    (iç hastalıkları kontenjanı mesela, 750 )

    bu branşın puanını en azından 2 yıl için düşürüp , kontenjanı arttırmaları şart...
    yoksa birkaç yıl içinde devlet hastanelerinde cildiye uzmanı kalmayacak.
hesabın var mı? giriş yap