mohsen namjoo
-
(bkz: muhsin namcu)
-
kendisini çok başarılı bulduğum iranli muzisyen.nazim hikmet'e benzetiyorum hatta, memleket hasreti cekiyor ve bunlarla ilgili sarkilar yapiyor.
aşk ile ilgili sarkilari ise mevlana gibi..
dinsel olarak da ömer hayyam. -
adamın ismi mohsen namjoo bunu muhsin namcu başlığına yönlendirmek neyin kafası bilmiyorum ama öyleyse her yabancı ismi türkçe okunuşuna göre yönlendir sayın başlık taşıyan ekibi.
muhsin namcu teleffuzu da her seferinde ben de şu hissi uyandırıyor:
(bkz: ağza kürekle vurma hissi uyandıran kelimeler)
"muhsin"cilere peşin not: bu ismi çok iyi farsça bilen birine de teyit ettirdim farsçada "mohsên namcu" şeklinde teleffuz ediliyor. -
zolf adlı parçasını hollanda filarmoni orkestrası ile icra ettiği akşam orada bulunmayı çok isterdim.
sanatçı diye bu adama derim, resmen deli.
çıktığı sesler, ağıt yakması, dinleyiciye hissettirdikleri, sözleri kusursuz.
geçenlerde aklıma gelmişti de ofiste açtım, goca goca adamları ağlatan cinsten. -
geçmişten üzerimde kalan yerine getirmedigim bir sorumluluk gibi hissettim bugün dinlediğimde. suçluluk duygusu ile hakkını aramaya çalışan ruh gibi dinledim.
nasıl bunca zaman dinlemeye ara vermişim de dinlemeden durmuşum belli değil. arada dinlenip masum bir şeyler düşünmek için hep var olsun değerli namjoo.. -
hem istanbul'da hem ankara'da konsere gitmemem için sebep arıyorum resmen. kaç sene oldu son gelişinden bu yana, 8 mi? o konser gibisini yaşamadım hala.
-
azgın azınlık konserlerini iptal ettirmek için harekete geçmiş. tweet
-
7 aralık 2022 tarihinde ankara congresium'da konseri olacak sanatçı.
fiyatları beklediğimden daha uyguna satışa çıkmış. sabırsızlıkla o günü bekliyorum.
zolf
sonunda canlı dinlemek nasip olucak. -
-
kur'an ayetlerini şarkılarında kullandığı için sürgün edilmiş şahıs.
bu toprakların değeri vardır. bu değerleri çiğneyip şarkılarında kullanırsa olacağı bu hatta az bile
ankara ve istanbul konserlerinin de iptal olmasını dilediğim islam düşmanlarının ağzında salyayla dinlediği şarkıcı
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap