• bu filmden aldigimiz ders $udur: demekki komunizmle kapitalizmin farki neymi$? komunizmde kadinlar paraya degil mevkiye tapiyomu$. ah sovyetlerde phd olaydim..
  • aşağıdaki repliğe sahip güzel daha doğru ifade ile güzel ve naif film.

    ...................
    -evet, nafile bir hayat sürdüm. hep her şey bir provaymış gibi, gerçek hayat daha sonra yaşanacakmış gibi davrandım. iki kere evlendim. ilk karım beni terketti, ben de ikincisini terk ettim. şimdi buradayım, yalnızım, çocuğum yok, karım yok dost diyebileceğim bir kişi bile yok.
    - seninle karşılaşmanın nasıl|olacağını kaç kere hayal ettim. laflarımı titizlikle hazırladım. şimdi buradasın ve ne diyeceğimi bilemiyorum.
    ...................
  • hayatım boyunca izlediğim en naif filmdir. sovyet yaşamı ve komünizm hakkında olumlu ya da olumsuz propaganda yapılmadan pek çok ufak detay anlatılıyor. bir aşk hikayesinin yanında o dönem ile ilgili bişeyler görmek isteyen sinema severler için muhteşem bir film. filmin sonunda akılda kalan en önemli şey ise "alexandra, alexandra..."
  • --- spoiler ---

    -sorun ne?
    +o kadar uzun zaman oldu ki.
    -8 gün
    +hayır, hep seni bekledim.

    --- spoiler ---

    ya, çok naif film.
  • sergei nikitin'in döktürdüğü muhteşem bir soundtrack sahibi film.
  • alksandra şarkısı ile açılır ve aynı şarkı ile biter film. şarkıyı da internette bulup dinleyebilirsiniz..
  • izlediğimde oldukça şaşırdığım, 1979 brejnev dönemi yapımı sovyetler birliği filmi.

    beni şaşırtan şey, bu filmin, sovyetler birliği'nin devlet kapitalizmi karakterini ayan beyan gösteriyor oluşu oldu. film kahramanı kadınlar eğitimli ve bir çeşit zengin koca arayışındalar, hepsi evlilik yoluyla bir nevi "sınıf atlama" peşindeler, moskova'da yüksek binalara ve orada yaşayanlara öykünüyorlar vbg. gerçekten sosyalist bir ülkenin ideolojik süzgecinden asla geçmesi mümkün olmayan öğelerle dolu bir film. filmde görülüyor ki 1979 yılında sscb'de ayan beyan sınıflı bir devlet kapitalizmi hüküm sürüyor.

    zira batı da 1981 yılında bir sovyet filmine yabancı dilde en iyi film dalında oscar vererek filmin verdiği mesajlardan ne kadar hoşlandığını göstermiş.
  • 1979 sovyet yapımı film.
    moskova'nın ve sovyet toplumunun 1950 ile 1970 arası dönüşümünü bir aşk hikayesi ile ele alan film 1981 akademi ödülü'nü (oscar) kazanmıştır. konusu itibariyle dönemin türk filmlerine de benzerlik gösterir ancak türk filmlerindeki zengin ile fakir arasındaki aşk, filmde moskovalı saygın bir aile'nin oğlu ile taşradan gelen kız öğrenci arasında gelişir...
    filmin müziklerinden biri de sovyetler birliği'nin en ünlü sanatçılarından biri olan klavdiya shuljenko'nun seslendirdiği "davay zakurim (tovarish po adnoy)" (haydi [yoldaş birer] sigara yakalım) isimli şarkıdır.
    film türkiye'de 1987 yılında "aşk gözyaşlarına inanmıyor" ismiyle vizyona girmiş, televizyonda ise 2005'te aynı isimle trt2'de yayınlanmıştır.
  • vladimir menshov'un 1979 yılında en iyi yabancı film dalında oscar alan filmi. moskva slezam ne verit veya moscow distrusts tears olarak da biliniyor.
hesabın var mı? giriş yap