norm ender
-
ender erman'dan oluşan turkçe rap gurubu.
bir şarkısı için bakınız:
http://www.youtube.com/watch?v=snnws3k_qfc -
rapi sevdiren adamların grubu. helal diyorum, o kadar..
-
sanırım acun ılıcalı survivorın cingılını bunlar yapmıştır
-
içinde patlar remix http://www.facebook.com/…348811356&oid=230446349866
-
içinde patlar remix şarkısında
"aman diyorlar fazla açılma
eleştir ender tadını kaçırma
sözlerim kefil ve rap oyun değil
benim işim bu koç susmak iş değil
topunuza birden cevap olcaksa
ben size yazarım gavur izmirden
şehrim ülkemin en batı yakası
allahı gibidir ve tektir atası"
gibi sözler yazıp, eksik etek ten ibaret olmadığını göstermiştir.
aferindir. -
ilkokul siiri gibi 4'luk yazim uzerine punch yapmaya calisan vasat rap grubu. bi zamanlar mode xl vardi, onlar da bu yoldan gittiler (ki onlarin hem miksaj, hem ses rengi hem de hayvani altyapilari vardi), dikkat cekemediler. bunlar da muzikal zenginlik de yok. arabesk rap dinleyen kitleden yukari cikamazlar.
-
(bkz: erman ender)
-
(bkz: çıktık yine yollara)
-
acapella diye bir şeyin nasıl olabileceği konusunda kendisinin süper bir diss ini dinledim az önce.
alkışlarım senin için bornova lı kardeşim.
olsun evka 4 te bizdendir. köprü başından az yokarı.
fuat diss
sözlere yetişemiyorum hacı abi diyenler için. -
rap neredeyse hiç dinlemedim bugüne kadar ama bu adamları yıllardır keyifle izliyorum. üzerlerindeki özentiliği zamanla atıp gittikçe kendilerine özgü bir tad kazanıyorlar bence. ingilizce kelimelerini çıkarmaları lazım. bir de zekice bir strateji lazım bu adamlara. sokak kültürünü ellerinin tersiyle itmeden biraz daha okumaları lazım. daha felsefik daha eleştirel olmaları lazım. bu yok o piyasada ya da ben bilmiyorum. kendilerini iyi geliştirebilirlerse bir 5-6 sene sonra tam olgunlaşmış olacaklar bence. tarzları güzel, konuları, eleştirmeleri güzel sadece birazcık daha kalite eklemeleri lazım (tabii piyasadaki rapcilerden simdi de daha kaliteli ama rap işte sonuçta)
kafam bi milyon ("sert takılanlara al bu da rock lan" bak laf atmış veletler)
enderground
playboy
içinde patlar
o piç de bendim (alayına diss)
çıktık yine yollara
sözler şerefsiz oldu
rap dersi
son uyku
tekir
sadece dinle
sözlerimi geri alamam
kapalı gişe
edit: kırk yılın başı müzikle ilgili entry girdik ya hani bi senfonik rock de, bir iki pink floyd felan sıkıştır psychedelic felan de, arada dream theater'la tool'u kıyasla progressive de rock de felan de mi? yok işte!
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap