öğretmenlerin özel ders vermesi
-
tam hali özel derse koşarak gidip yüz yüze ve seminerlere gitmek istememesi olacaktı evet öğretmen düşmanı ilan edileceğim biliyorum ama kardeşim üniversiteye hazırlanırken aldıkları saati 70 tl ücret her geldiğin de iki saat yapiyor 140 buna ek olarak ayda 4 kere geliyor 560 tl yapıyor ve bu öğretmen böyle ve tek öğrenci ve eğitim online olduğu için de evinden derslere giriyor (yattığı yerden maaş) ama seminer gelince yok yok eve gelirken korona olmuyorsun ama seminerde yol gidince oluyorsun akıl sır erdiremiyorum bu duruma neyse sözlük sizinde kafanızı şişirdim daha fazla uzatmayacağım hepinize iyi akşamlar olsun.
edit:bütün öğretmenleri zan altında bırakmak istemedim bazı öğretmenler hakkında açtım başlığı aldıkları parada da gözüm yok tuhaf geldi sadece.
edit2: çok yumuşak konuşmuşum ki yeşillendirmelerde piyasayı düşürme diyenler var eğitimi paraya döken her bir öğretmene haram zıkkım olsun ülkeyi bu kadar pahalı yapan zihniyete de aynı şekilde yazıklar olsun. -
her öğretmen özel ders veremiyor. branşı yüzünden bırakın özel ders vermeyi, ek ders ücreti bile alamayan meslektaşlarım var.
-
öğretmenlerin sınıflarında 40 kişi varsa canlı dersi izleyen öğrenci sayısı 10 kişiyi bile bulmuyor. 3-4 kişiye ders anlatan var eba’dan. teknik altyapı yetersizlikleriyle birlikte ellerinden geleni yapıyorlar. eminim keşke haftanın yedi günü okul olsa da yüz yüze ders yapsak diyorlardır.
haliyle bırakın isteyenlere özel ders versinler. çocuğunu canlı ders için bile hazır etmeyen, umursamayan velilerle cebelleşeceğine istekli ailelerin çocuklarıyla bir şeyler yapsınlar. üstünede para kazansınlar.
alan memnun veren memnun. size ne oluyor anlamadım? -
70 liraya özel ders mi olurmuş?
çilingir bile geliyor 10 dakika için çok daha fazlasını talep ediyor. -
ben veriyorum. "fine thanks and you" tarzı ezbere, robotlaşmış monoton ingilizce'den ziyade gerçek yaşam içerisinden, "bu adam ne kadar güzel ingilizce konuşuyor a.q." dedirtecek düzeyde ingilizce ders veriyorum. yeşillendirebilirsiniz.
-
sen evdeyken neden kardeşine özel ders veriliyor peki biraz bunu kurcala. dışarıda binlerce işsiz öğretmen vardır ve birçoğu geçimini özel dersle sağlıyor. ne yapsınlar bedavaya gelip bisküvi kolanı içip mi dönsünler. yani artık ne diyeceğinizi şaşırdınız bu öğretmenlere.
-
tabi lan manyak mısın?
bize korona bulaşmıyor zaten okullarda.
özel ders vermeyen, verme şansı da olmayan öğretmen bildirdi. -
70 liraya özel ders mi kaldı dedirtmiştir. adam bildiğini başkasına öğretiyor işi bu ama yine kimseye yaranamamış. ne yapsaydı çalışmayıp yatıp para gelmesini mi bekleseydi? işini yapıp karşılığını alıyor.
t: işini yapan öğretmendir. -
özel ders dediğin şey bir hizmettir amk, yatarak maaş almalarına laf ediyorum ama burada bir ticaret var ve isteğe bağlı olarak bu hizmeti alıyorsun. haliyle karşılığını da sike sike ödeyeceksin.
ki bence milletin ağız kokusunu çekmek için 70tl de az yani, bir öğün yemek o fiyatlara geliyor lan neredeyse. bunun için tatava yapmaya dahi utanır insan. -
"kardeşime ders anlatacak kadar bile birikimim yok, saati 70 liradan özel öğretmen gelirken ben yan odada malak gibi yatıyorum" demenin alternatifi entry.
dostum o öğretmenin anlattığı konuları sen anlat kardeşine, paranız da cebinizde kalsın. hani türkiye'deki öğretmenler niteliksiz, boş tipler ya hep, o bakımdan...
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap