• "benim hayatım olaylardan kurulu değil. benim hayatım düşüncelerimden ibaret.

peki, neyin nesidir beni, herkesin yüzünde güllerin açtığı, mesut olduğu, evlendiği, sevdaya düştüğü bu yaşlarda, parıldayan ışıkların altında, keyfe keder doldurulan kadehlerin cümbüşünde, nicelerinin aşklarla, başarılarla kendinden geçtiği bu çağlarda, yapayalnız, çırılçıplak, bir nebze esinden, bir zerre şiirden bile mahrum hissetmeye, (...) -rayihalı bir küvetin içinde bileklerini kestikten sonra kahkahalar atarak eceline kavuşan bir epikürcü ya da nefesini kesen bir orjiden zil zurna sarhoş çıkan bir adam gibi- acımasızca gülmeye mahkûm eden bu düşünceler?"
  • "her insanın yaşamı anlatılmayı beklemektedir. anlatılmayan yaşam yalnızca biyolojik bir fenomen olarak kalır." ricoeur
  • "inceliği, nezaketin görkemini üzerinde taşıyan insanlar var, size sadece var olmanızla bile sıra dışı bir şey yapıyor olduğunuz hissini verirler.
    adeta içinizdeki güzelliği çekip çıkarır ve yüzünüze tutarlar. iyilik erleri. onlar bir çağın soyluları, "çicek dirilticileri" dir. olur da elimizi tutarlarsa, bu nazik insanların elini bırakmayalım"
    kemal sayar- ruhun derin yaraları
  • ne kadar çok olasılık varsa o kadar çok hayatın vardır. farklı seçimler yaptığın hayatların vardır. yaptığın farklı seçimler farklı sonuçlara yol açar. tek bir şeyi bile farklı yapmış olsan, farklı bir yaşam öykün olacaktı.
  • içimizdeki şeytan
    daha sarp yollardan yürüyen fakat buna mukabil insan denecek bir insan olmak isteyenler de var... belki pek az... ama var... unutmayın ki, dünyada en korkunç şey, ümidini kaybetmektir. bu söylediğim gibilerin az ve henüz kendilerini tam göstermemiş olması, günün birinde iyinin, doğrunun ve kıymetlinin hâkim olacağından ümidi kesmeyi icap ettiremez... bugün şurada burada teker teker yaşayan ve çalışanlar yarın birleşince bir kuvvet olacaklar ve en kuvvetli silahı; haklı olmak silahını ellerinde tutacaklardır.”
  • "yoktan yere bir uzaklık, bir engel aramızda. birbirimize, birlikte yaşadığımız onca şeyi aşıp yaklaşamayacakmışız gibi; ama öyle de yakınız ki..."

(bkz: aramızdaki en kısa mesafe)
    (bkz: barış bıçakçı)
  • kitaptan değil ama bi yerde okumuştum aklıma geldi;
    "sosyalist olunca insanlara karşı aydın ve bilgili gözükeceğini zanneden, kimlik arayışındaki acınası kitle..."
  • ''... amaçlanan şey mutluluk değil, daha az mutsuzluktur.''

(bkz: emil michel cioran)
  • demokrasiden bir saniye bile uzak durmanın bahanesi olamaz.
hesabın var mı? giriş yap