• kodak tarafindan gelistirilmis bir teknoloji olup lcdden farkli olarak arka aydinlatmaya ihtiyac duymayan, kendinden parlayan*, daha genis gorus acisina sahip, yuksek kontrastli ve dusuk maliyetli ekran cesidi. cesitli urunlerde*** kullanilmaktadir.
  • (bkz: vfd)
  • muzio adli mp3 calicinin jm-200 modelinde kullanilan ekran turu.
  • sayesinde muhteşem klavyeler imâl edilebilecek teknoloji.

    hatta edilmiş bile, ancak piyasaya çıkmamış henüz. 2006'da imalâta başlanması plânlanıyormuş. quake müptelâlarına gün doğdu demektir.**

    http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus

    (bkz: optimus)
    (bkz: art lebedev studio)
  • bugun kullanılan lcd'lerin iki kati parlakliginda goruntu saglayan, kendisi icin isik urettigi icin civa lambasi arka aydinlatmasina gerek olmayan, dusuk guc tuketen, lcd ekranlarin yari agirliginda,165 derece genis izleme acisina sahip, 100 derece sicaklikta dahi calisabilen bir tur monitorustu.
  • incecik, cok hafif, cok az enerji harcayan, cok net monitörler ve tv'lere kavusmamizi saglayacak olan teknoloji. ancak daha yillar var, cunku uretim maliyeti cok yuksek, ancak urun piyasaya hazir duruma gelince toplu uretimle beraber fiyatlar uygun duzeye inecek. piyasaya sunulmamasinin en onemli sebebi ise oled hucrelerinin ömrü, maalesef günde 10 saat kullanilacaksa bir sene sonra goruntu sapitmaya basliyormus, bunu bir kac kart artirmislar gibi ancak kesin olarak en az 10 senelik bir ömre sahip olmadikca evimize sokamayacagiz.
  • sony'nin xel 1 modeli japonya'da 2500 dolara satilmaya baslanmis bile. samsung ise kendi ürünlerini 2009 gibi piyasaya sürmeyi düsünüyor.
    parmak kalinligindaki bu televizyonlar bir de kablosuz olursa evde televizyon kösesi diye bir sey kalmiycaga benzer. monitörlerini de bekliyoruz
  • bir lcd'nin yanına koyduğunuzda farkını çok daha net gördüğünüz, ilk bakışta hayranlık uyandıran bu teknolojinin yayılmasının hızını kesen sadece fiyatı değildir.

    oled teknolojisi kullanan panellerin plasma ve lcd'ler gibi -doğal olarak- sınırlı bir ömrü vardır, kullanıldıkça parlaklığını kaybeder. ancak diğerlerinin aksine bunu oled için daha vahim yapan şey, renkleri oluşturan bileşenlerin birbirinden farklı hızlarla zayıflaması. yani bir süre kullanılan oled ne yazık ki ilk alındığı halindeki renk paletini gösterememeye başlıyor ve gittikçe de renkler arasındaki fark daha da açılıyor. bu konuda en kötü performansı veren de mavi renk.

    bazı firmalar bu problemi aşmak için yoğun çaba gösteriyor. etkili şekilde ve mantıklı maliyetlerle aşıldığı takdirde geleceğin standartlarından olacağını tahmin etmek zor değil.
  • kırılamayan cinste bir ekran teknolojisiymiş. adamlar denemiş görmüşler. hammer time:

    http://www.tomshardware.com/…8875.html#xtor=rss-181
  • samsung ve lg oled konusunda patent ihlali yapmış ve bu da onlara pahalıya mal olmuş. lg kodak ile anlaşmaya gitmiş(satın almış), zaten eskiden de kodak'a lisans ücreti vererek üretiyordu ekranlarını, neden böyle bir çakallığa gitmiş enteresan.. samsung ise son saniyeye kadar savaşmaya çalışıyor ancak tazminatin samsung'a da girmesi an meselesi. kodak durumdan memnun olduğunu söylüyor, yüzlerce milyon dolar harcadık, boru mu lan demiş en son.
    ekşi sözlük haber ajansı sundu.
hesabın var mı? giriş yap