peditus
-
grip ve soguk alginligi icin bir ilac.
endikasyonları;
nezle,grip ve diğer üst solunum yolları enfeksiyonlarında görülen yüksek ateş,öksürük ve bronş irritasyonu durumları, nezle ve diğer enfeksiyonlarda ortaya çıkan burun tıkanıklıkları, bronşiyal sekresyonların sulandırılması ve yumuşatılması, nezle, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen baş ağrısı,kas ve eklem ağrıları. -
sandoz ilaç firmasının 120 mg parasetamol, 50 mg guaifenezin, 6.25 mg prilamin maleat ve 5 mg fenilefrin hcl içeren grip ve soğuk algınlığı ilacı.
-
çocuk ve aile hekimlerinin vazgeçilmezlerinden, üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan şurup.
-
yurtdışında bazı ülkelerde yasaklandığını söyledikleri ilaç.
-
bebek ve çocuklar için yazıyor üzerinde. bir arkadaşın tavsiyesiyle gribin başında iken içmiştim ve gerçekten iyi gelmişti.
şimdi yine hastayım 2 gündür dikiyorum şurubu yine iyi geldi. yetişkinlere de tavsiye edilir.
edit: sabah, öğle ve akşam içerek öksürüğümü azalttı. tavsiye edilir. -
içeriğindeki parasetamol harici maddeler nedeniyle ( bkz: guaifenezin) (bkz: fenilefrin) çarpıntı gibi yan etkileri olabilecek ilaç.
özellikle 2 yaş altındaki çocuklarda çok dikkatli kullanmak gerekli.
ben bir çocuk doktoru olarak bu ilaçlara karşıyım ancak aileler hiçbir şekilde beni dinlemeyip veriyorlar, artık alıştım ses etmiyorum.
tanım: bebek ve çocuklarda soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ilaç -
çocuklarda allerjik yada gribal bir öksürüğün bronşite dönüşmesine neden olup, faydadan çok zarar olan bir ilaç. balgamın öksürükle vb dışarı atılmasını engelleyip ciğerlere akmasına neden oluyor.
bunu her öksürük vakasında ezbere yazan doktorun doktorluğunu yetersiz buluyorum.
hem de zaten kendisi bir parasetamol olduğundan tedavi özelliği olmadığı da açıktır. bu durum aslında çoğu öksürük ilaçları için geçerli olmakla birlikte en çok peditus kullanıldığından bu başlığa yazdım.
edit: bir mesaj üzerine, yorumumu destekleyecek bir yazı, kaynak var mı diye nette baktım. gazi ünv profesörü görüşünü de içeren şöyle bir habere denk geldim. destekleyici bir uzman görüşü olarak bulunsun. -
grip belirtileri gösteren 1 yaşındaki bebeğimize aile hekimimiz tarafından calpol ve croxilex bid 200mg ile birlikte reçete edilen ilaç.
kullanma talimatında 6 yaşın altında kullanılmamalıdır ve diğer parasetamol içeren ilaçlarla birlikte kullanmayınız yazıyor.
doktorumuz nasıl böyle bir hata yapabiliyor anlamıyorum. hem calpol ile birlikte reçete edilmemesi hemde 1 yaşındaki bebeğimize verilmemesi gerekiyormuş. -
-
çocuğun burnu her aktığında verilerek çocuğun karaciğerini yoran ilaç.
tanim: doktor tavsiyesi ile reçeteli olarak kullanılması gereken ilaç.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap