playstation 5
-
yurtdışında okuyan amcam ps1 getirmişti kendi için. o çocuk halimle world cup 98 oynarken bir şeye ne kadar hayran olabiliyorsam o kadar hayran olmuştum. ağla zırla derken babama aldırmıştım.
aramızda çok yaş farkı olmayan dayım da bize yerleşince çok daha mükemmel hale gelmişti. kardeşim küçüktü ve çok da aklı ermiyordu. okullar açılana kadar sömürebildiğim kadar sömürdüm. hiç dilini anlamadığım oyunlarda bile tutkuyla geçiyordum başına. öncesinde sega vardı çok da severdim ama bu çağ atlamaya şahit olmak gibi bişeydi.
büyüdüm biraz. okullar, sınavlar, aile içi sıkıntılar, mali krizler derken ps 2-3-4 moda olduğu zamanlarda hiçbirine sahip olmadım. başkalarının ya da cafelerin makinelerinde de bişey anlamıyosun, oradaki ana motivasyon bozmadan birkaç saat takılabilmek. o ergenliğin başındaki oyun oynarken keyif alma kısmına bir daha kavuşamadım. yıllarca oynadığım tek oyun fm'ydi.
geçen sene ps5 hediye etti bir müşterim. ilk başta çok da sallamadım, pc'lerim gaming zaten oynamak istediğim şey olunca pc'de oynarım bu yatırımlık kalsın dedim. aşina olduğum birkaç oyun harici çok da kullanmadım. o arada pc'de oynayıp hastası olduğum god of war'ın eski oyunlarını oynamak için ps3 aldım, bir süre öncesine kadar ps5'ten daha fazla onu kullanmıştım.
ps5'e alışamama sebeplerimden biri de sağ analog kullanımı için yaşlı kalmamdı. yeni oyunlar, güncellemeler geldikçe benim pc'nin ekran kartı falan yetersiz kaldı, e dedim ps5'e bir şans vereyim. biraz sağ analoga alıştım, oyunları zaten düşük seviyede oynadığım için oyunlar da keyifli gelmeye başladı. kendisine alıştıkça bağlanmaya, yeni oyunlar denedikçe grafik kalitesi, hız gibi konularda muazzam olduğunu iyice anlamaya başladım. bunu en iyi de cyberpunk 2077'de anladım. hayatımın oyunlarındandır ve pc'de oynamaya çok alıştım. hem pc'de hem ps5'te açtım geçen, grafik açısından çok ciddi fark var. hatta öyle ki; netflix ve prime video'yu da tv'nin kendi uygulamasından değil ps5'ten izliyorum. orda bile kalite farkı var.
oyun alemini bilmem ama benim hayatımda yeni bir çağ başlattı bu alet. gece 2-3'te işleri bitirsem bile açıyorum az da olsa. her indirimde onlarca oyun aldım, umarım emekliliğimde çok elden ayaktan düşmem de onları oynayabilirim.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap