• apple ürünleri yekili servisi olan teknoloji firması. eğitim indirimi adıyla yaptıkları indirim sayesinde apple ürünleri piyasadaki en ucuz fiyata satan güvenilir firma.
  • herhalde indirim yaptıkları için ya da son kullanıcı ile çokta muhatap olmak istemedikleri için ürünü kargoya teslim ettikten sonra gerisi çokta umurlarında olmayan firma.
  • bir adet ipad aldığım firma. neden bilmiyorum, satın aldığım esnada en uygun fiyatlı rakibine göre (vatan bilgisayar 3199) 250 lira uygundu fiyat. hani alırken bir şüphe etmedim değil, sipariş 3 günde geldi. paketlemeyi biraz daha iyi beklerdim, sonucunda ipad kutusu sağlam iyi güzel ama etrafına 2 tur baloncuk poşet sarmak nedir? bir de aras kargo denen leş firmayla çalışmayı bırakmaları gerekiyor.

edit: yaklaşık 20 günlük bir kullanımın üstüne, üründe hiçbir problem yok gayet güzel çalışıyor. memnun kaldım öneriyorum.
  • an itibariyle bir adet macbook pro sipariş ettiğim firmadır. ilerleyen zamanda siteyle ilgili deneyimlerimi editlerim.
    edit 1: ilk mesai gününde apple resmi sitesi ile iletişime geçtim ve kendilerinin resmi distribütör olduğu onayını aldım.
    edit 2: ürünü haftasonu sipariş etmiştim, çarşamba günü geldi. gayet hızlı. seri numarasını kontrol ettim orijinal ürün. site güvenilir ..
  • eğitim indirimi ile (başta fiyat avantajı yüzünden güvenilirliği konusunda şüphe duysam da) ürün aldığım sitedir. perşembe gününün ilk saatlerinde verdiğim siparişi cumartesi öğlen teslim ederek de beni şaşırtmıştır.
    apple ürünü almak isteyen arkadaşlar iç rahatlığı ile alışveriş yapabilir.
    not: yanılmıyorsam apple kendi sitesinde üniversite öğrencilerine indirim yapmaktadır ancak ben bu siteden ilkokul öğrenci belgesi ile indirimden yararlandım.
  • bugün ipad mini siparişi verdiğim site.biraz tereddüt ediyorum.duruma göre editleyeceğim.
    edit:hala sipariş elime ulaşmadı.aras kargoyla çalışıyorlar aynı şehir olduğu halde 4 gündür yolda gözüküyor.kargoyu gezdiriyorlar herhalde.
    edit 2:4 gündür boğaziçi transferden ortadağa gelemedi.
    ortadağ aras kargoya gittiğimde kargonun kaybolduğu söylendi.iade için yazdım.devamını editleyeceğim.
    edit 3: kargoyu teslim aldım,kutunun köşeleri biraz ezilmişti.satış sonrası destek olarak çok beğendiğimi söyliyemem özellikle kargoya verdikten sonra çok yardımcı olmuyorlar.üründe herhangi bir sorun yok ama.
  • etkileşim içinde bulunulduğu sürece, insanların sağlığı ve iyi olma durumu için hizmet eden teknolojilerin ortak adı. uykunuzu takip eden, nabzınızı ölçen, vb. giyilebilir teknolojiler bu alanın en bilinen örnekleridir.
  • apple resmi sitesine göre eğitim indirimi daha cazip olduğu için ben de macbook air 2020 siparişi verdim. sipariş vermeden önce güvenilirliğini kontrol etmek için apple yetkili satıcılarından kontrol ettim.

edit: 3. iş gününde aras kargo sorun olmadan teslim etti. ürün kurulumunu gerçekleştirdikten sonra garanti kontrolü ve tescili için seri numarasıyla girerek 2 yıllık garantiyi başlattım. sorunsuz alışveriş olduğundan memnun kaldım

edit 2: dövizin bu kadar yüksek olduğu bu dönemde macbook almayı düşünen arkadaşlar düşünmeden alsınlar. burada ki yorumlardan anladığım kadarıyla çoğu şikayetin sebebi aras kargo. açıkçası benim istanbul içi kargom 3. iş gününde sorunsuz teslim edildiği için bir problem olmadı. sanırım sıkıntı yaşayıp yaşamama durumu bölgenizdeki aras kargo şubesinin kalitesine bağlı. niye bu kadar ucuz, orijinal mi acaba diye düşünmeyin. firma apple'ın resmi eğitim partneri olduğu için öğrenci belgesine sahip olanlara uygun satış yapıyor. her eğitim döneminde indirimli sadece 1 ürün alabiliyorsunuz. mac air 2020 alalı 3.5 ay oldu. ihtiyacı olanlara tavsiye ediyorum. muadil olduğu söylenen huawei matebook,dell xps vs ürünlere karşı hazır bu fiyatlar varken bakılmaz diye düşünüyorum.

edit 3: yaklaşık 1 yıl kadar sonra bu sefer mba m1 siparişi verdim. haftasonu sipariş verdim hemen pazartesi kargoya verdiler ve yine sorunsuz bir şekilde aras kargo teslim etti. uzaktan eğitim veya iş için almayı düşünenler hiç düşünmesin çünkü şu an piyasanın bu fiyatta alınabilecek en iyi bilgisayarı kesinlikle bu. apple'ın yeni arm teknolojisiyle ürettiği işlemcileri makinayı muhteşem bir hale getirmiş. artık her alanda geride kalan kronik intel yerine bu dönüşüm yerinde olmuş. benim gördüğüm kadarıyla ıntel işlemcili modeline göre ısınma yok (zaten fan bile koymamışlar air modeline), performansı daha iyi ve pili daha uzun gidiyor. bunun dışında kamerası aynı olsa dahi (yanlış hatırlamıyorsam lensini yeniledikleri için) kamera çok daha kaliteli olmuş. almak isteyen arkadaşlara şunu belirteyim. bir sonraki mba ve mbp yeni tasarımlarıyla beraber gelecek yani kasa değişiyor. pro bildiğim kadarıyla bu senenin sonuna doğru çıkartılmak isteniyor ancak mevcut çip problemi sebebiyle o da gelmeyebilir karar sizin. yeni air için ise planlamalara göre zaten en az 1 yıllık bir süre var. ancak yabancı forumlarda söylenildiğine göre bu cihazlar baz modelleri dahil 200$ civarı zamlanacakmış ki bu durumda 1 yıl sonraki tl hesabını siz yapın. ıntel işlemcili modeliyle olan farklar için yabancı içerik üreticilerinin karşılaştırmalı videolarına bakabilirsiniz.
  • eğitim indirimden faydalanarak almak niyetindeyim fakat şu dönemin karmaşası gönderi ile ürün almak konusunda beni düşündürüyor. cihaz almam lazım ve küçük bir ildeyim. mağazalar da kapalı, alternatifim yok.

apple üzerinden alsak adamların bana gönderim için 1 ay gibi akıllara zarar süre vermesi işi bozuyor.
  • özel konfigüre macbook pro 16 inç satın aldığım apple yetkili satıcısı. sürecin başından sonuna kadar ilgilendiler. tereddüt etmeden alabilirsiniz. tam 4 hafta içinde geldi.
hesabın var mı? giriş yap