progestan
-
` :ukteydim doldum`
progesteron içeren bir ilaç. premenstrüel sendromda, disovülasyon/anovülasyon gibi menstrüel düzensizliklerde, düşük tehlikesi durumlarında endikedir. anormal veya nedeni belli olmayan vajinal kanamalarda, ölü embriyo abortusunda kontrendikedir. -
luteal faz yetmezliği ya da düzensizliğinde kullanılan bir ilaçtır. 28 günde bir adet görmesi gereken bir kadın, yumurtlama gününden sonra (yaklaşık olarak 14-15 gün) 28 günü tamamlamadan tekrar adet görüyorsa luteal faz yetmezliği var demektir. bu da hamileliğin gerçekleşmesini ve devamlılığını doğrudan etkileyen bir durumdur. progesteron hormonunu düzenleyerek tedavi sağlanır. progestanda bunu sağlamaya yönelik olan ilaçlardan biridir. 100 mglığı yakalaşık olarak 13-14 tl civarındadır. progesteron hormonunun tedavisinde gözlemlenen en büyük risk çoğul gebelik oranının fazla olmasıdır. benden söylemesi sonra çocuk sahibi olucaz diye kreş açmak zorunda kalmayın.
-
100 mg olanının fiyatı 11,8 lira olan ilaç. genelde hamileliğin ilk üç ayında gelen kahverengi akıntı sonrası kullanılır.
-
ağızdan alınabildiği gibi vajinal yoldan da alınabilen ilaç.
-
200 mg olanı çok güzel kafa yapan bir ilaç. erkekler üzerinde bir etkisi var mıdır acaba, kafa yapar mı diye düşünmüştüm kullandığım dönem.
-
kafa yapan ilac. aylardir icemedigim alkolun rahatligini bu ilac veriyor, ilginc. adet sokturucu amaciyla kullaniliyor olmasi disinda gebelikte vajinal kanama ve dusuk riskine karsi verilen progesteron agirlikli ilac. yuksek ironi icerir.
-
kafalar kafalar. ofiste at var olm. çogacayip ilaç. lsd içmeyin bunu için.
şaka lan.
(bkz: lsd içmeyin düğüne gidin) -
ciddi uyku ve baş dönmesi yapan ilaç. her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir elbet.
-
baş dönmesinin alasını yaşatan ilaç. günde iki tane aldığım zamanlar başımı kaldıramıyordum. teke düşünce de ilacı almamı takip eden birkaç saat sarhoş gibi dolaşıyorum.
-
hem ağızdan hem de vajinal yoldan kullanılabilen ilaç.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap