• keklik değildir o bildircindir. uveyik olsa hele tadindan yenmez
  • dört seans uygulandı, ilk etapta saç dökülmesi azaldı, orta vadede açılmanın artıp artmadığına, faydalı olup olmadığına bakacağız.

not: bir arkadaşım yaptırdı

tanım: kişinin her seferinde kendi kanından alınarak, o kanın ayrıştırılması ve elde edilen kan plazmasının kafa derisinde dökülmenin olduğu bölgelere enjekte edilmesi ile en az 3 seans yapılan, minimal acı veren işlem
  • prp ile saç tedavisi ortalama 15 günde bir en fazla 30 dakikada uygulanır ve genellikle 3-4 ay sürer. sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır. bu yöntemin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.

evet açıklamalarında böyle yazıyor. saçlarım önlerden seyrelmeye başladı. bir dermatoloğa gidip gerekli testleri yaptıktan sonra denemeyi düşündüğüm tedavi yöntemidir.

deneyimlemiş olan yazarları başlığa bekliyorum.
  • anil rajani prf+acell tedavisini tavsiye ediyor. (kendisi jennifer lopezin doktoru olur, ilgilenenlere videolarını youtube dan izlemenizi tavsiye ederim, çok eğitici, faydalı) acell i ise istanbulda bir iki klinik uyguluyor. bu işlemleri yaptırmadığım için yorumum yok. prp için sözümse saç dökülmeniz varsa kesinlikle yaptırın. faydasını görürsünüz. öncesinde hormonların, d vitamini, b12, demir, çinko vs nin de eksikliği var mı yok mu diye mutlaka kontrol edilmesi gerekliymiş.
  • merak eden arkadaşlar için deneyimimi kısaca geçeyim.
    kendi kanınızı alıp bir tahlil aşamasından sonra bir takım işlemden geçirip başınıza uyguluyorlar. yaklaşık 30 dakika sürüyor seanslar ancak canınızı baya yakıyor. çünkü baş bölgesine etkili bir uyuşturma yapılamıyormuş. ben 2017 senesinde 4 seans yaptırdım, seansı 250 tl idi o zaman. her seans sonrasında da dökülmeler devam etti, ha şimdi ha yarın kesilecek diye beklerken 4. seanstan sonra da bir değişiklik olmadı. bana faydası olmadı diye hemen 'aaa tırtmış' demeyin, olumlu tecrübe eden kişilerin gittiği yerlerden tedavi denenebilir.
    tanım: bir faydasını görmediğim uygulama
  • bugün itibari ile ilk seansımı yaptırdığım işlem.
    görüşlerimi zaman zaman editleyeceğim.
    edit: yaklaşık 2 ayda 4 seans aldım.2 ay boyunca dökülme azaldı fakat son 1 haftadır sanki hiç yaptırmamış gibi dökülme yaşıyorum.
    buda gol değil pampa
  • şu ana kadar 4 seans prp 1 seans mezoterapi yaptırmış biriyim.
    prp öncesi kan tahlili yapildi. hgb seviyemin normalin üst sınırlarında olması icin de demir takviyesi verdiler. ilacın kullanımı bittikten sonra prp ye başlandı.
    her seans arası ortalama bir ay. kendi kanınız alınıyor. santrifüjde döndürüldükten sonra saç için yararlı olan kısmı, enjektör ile saç köklerine enjekte ediliyor. ilk seans sonrası farkedilir bir artış oldu saçlarımda. ve canlılık. sonraki prp seanslarında çok fazla bir farklılık görmedim. 4 seans sonrasında mezoterapi öncesi 2 ay ara vermek durumunda kaldım. aranın ikinci ayında saçlarımda eskisinden daha yoğun bir dökülme oldu. doktorlara söylediğimde pek bir açıklama yapamadılar. prp nin ardından mezoterapi nin de ilk seansini yaptırdım. dökülme azalmadı. aksine artarak devam etti. başladığım noktaya geri döndüm.
    çok ucuz bir tedavi değil. yeterli açıklamanın da yapılmamasi moralimi bozdu açıkçası. doktorun öngördüğü 4 seans mezoterapiyi tamamlamak istemedim. tek seansın ardından bıraktım. sanırım vitamin kompleksleri ile devam edeceğim. hem deneysel bir tedaviyi uygulamak hem yeterince bilgilendirilmemek hem harcamanın fazlalığı hem de başlangıç noktasına dönmek beni yordu doğrusu.
    sanırım faydasını herkesin göremeyeceği bir tedavi.
  • dün itibariyle yaptırmaya başladım. umarım kafaya takan herkes çare bulur dostlarım.

edit: asla yanaşılmaması gereken bir yöntem. ineler kafa derisine sokulunca, kafa derisinde yaratılan tahtibat, saç dökülmesine yol açmaktadır. saç ektirmedeki mantık ile ayni aslında. mesela seyrek saçın varsa ekimin mevcut saclara zarar verme ihtimalinden dolayi sac ektirme tavsiye edilmez. prp ve benzeri iğne ile calisilan tedavilerin hepsinde gecerli bir durum bu. dolayısıyla prp deki ilk ve son seansımdı. denemesem içimde kalırdı denedim.
  • seans ihtiyacı değişmekle birlikte etkisi gözle görülür biçimde iç açıcı sonuçlara ulaşabilen bir uygulama.

bursa da yaptırmak isteyenler ulaşabilir.
hesabın var mı? giriş yap