• aslinda diger tum havayollarinda kabin amirlerine denir,sadece thy'de 340 icin kullanilmaktadir.geneli gayet ihtiyar ve burunlari havadadir.
  • bunlar porsuyunce purser olurlar.
  • thy'de purser ihtiyacı, geniş koridorlu uçakların satın alınmasıyla doğru orantılı olarak belirmektedir. son birkaç yıldır çok sayıda geniş gövdeli uçağın satın alındığı düşünülürse; thy'nin son zamanlarda yetiştirdiği purserları, eski purserlara oranla yeni nesil sayılabilecek kabin amirlerinden oluşmaktadır. dolayısıyla söylemek istediğim şudur ki; birçoğu tabiri caizse taş gibidir.
  • "ben kac senelik havaciyim" kustahliginda ve kendini bilmezliginde olanlarinin ucus sonunda debriefing adi altinda gecen kisa toplantida ucus boyunca dis bilediklerikleri kisileri -siklikla kabin memuru, nadiren kabin amirleri oluyor bu kisiler- butun ekip onunde yererek got etme ve azarlama egilimleri vardir. otorite sahibi pek cok insan gibi yetkilerini kotuye kullanip ozellikle kafaya taktiklari memurlari -insanoglu yaslandikca daha takintili olabilen bir varlik- suursuzca kabin hizmetlerine rapor edenlerine de siklikla rastlanir.
  • kiyafetleri ile ucus gorevlisi imaji yaratirken hal ve tavir ucagin sahibi olduklari seklindedir.

demek ki oyle bir hiyerarsi var kendi iclerinde.
  • çok bilmiyorum ama sanırım bunlar haftada 1-2 gün canları istediklerinde uçuyor. kalan günler eğitim, ofiste falan vakit geçiriyorlar.

edit: canı istedikleri kısmı şakaydı.
  • hostes bey oğlum sayesinde asina oldugumuz baska bir havacilik terimi.
  • sadece thy'ye özel bir kavram değildir. dünya havacılığında senior cabin chief anlamına gelen purser kelimesi büyük uçakların (çift koridor diye de tabir edilir) sorumlu kabin amiri anlamına gelir.
  • uçuşlarda kendinden güzel kabin memurlarına kök söktürmeleriyle bilinir.
hesabın var mı? giriş yap