robot süpürge
-
uzun zamandır araştırdığım ve almayı düşündüğüm cihaz. aklımda soru işaret bırakan konular var.
-servis kalitesi önemli bence, o nedenle yurtdışından getirtmek maddi anlamda karlı gözükse de herhangi bir bozulma durumumda ne yapılır düşüncesi beni sarmış durumda. eufy’nin servisi çok övülmüş mesela ve xiaomi’nin servisi kötü olduğu söyleniyor.
-akıllı haritalama özelliği yapılan temizliğin efektif olması açısından önemli bence, ucuz olsun diye çarpışan araba gibi hareket eden bir cihaz temizlenmedik çok alan bırakabilir.
-en az 3 sene götürebilecek düzeyde olmalı şarj ömrünün düşeceğini düşünerek ve 3 yılda teknolojisi daha gelişebilir diye.
bu parametreleri göz önüne aldığımda eufy’nin l70 modeli fiyat/kalite açısından makul geldi ancak stoklarda gözükmüyor.
xiaomi’nin binlerce modeli var ancak markanın servis desteği ve fiyat önemli burada.
3000 tl’nin çok üstüne çıkmayacak, bu özelliklerde önerileriniz varsa dinlemek isterim. -
roomba i7 a sahibim yeni aldim.
oncelikle pis birisi degilim ama artik, masa ustunde yemek yedim kirinti mi var; yere dokuyorum, robota temizletiyorum*
su aralar evden cikmiyorum diye surekli yanimda supuruyor. otomatik olarak supurmesinde soyle bi durum var. her yerden 2 kere geciyor. buda biraz pratik bir is istediginizde sikinti yaratabiliyor (ayarlardan 1 e indirebilirsiniz gerci) bence 2 kere gececegine gunde bi sabah bide aksam yapsa temizligi daha iyi olur gibi.
alet kablolara takiliyor, fakat takildigi yerden cok iyi cikabiliyor. bazen bir yere girmeye calisiyor, sonra vazgeciyor falan.
bende birde sandalye var. l seklinde diyeyim _ kismini ayaklari olarak dusunun. iste o ayaklarina takilip gecmeye calisiyor. evde degilken sorun degilde; evdeyken cok gurultu yapiyor takilinca. -
xiaomi mi vacuum cleaner aldık. valla süpürge makinesinin yerini unuturur. boyutu kadar her yere giriyor halılara (zorlansa da) çıkıyor. programı ayarlayabiliyorsun, sessiz çalışabiliyor. iyi temizliyor, 2 günde bir veya günlük çalıştırmayla baya temiz tutuyor evi. tek farkettiğim sorun ince kablo ve ince halıları sürüklemesi ama süpürceği vakit onları kaldırıyoruz. ayrıca filtresini falan 6 ayda bir yenilemek gerkiyor, aliexpressten alırsanız çok da pahalı değil. bunun birde yerleri silen modelini var ama o 2000 tl daha pahalı olduğundan almadık.
-
2 yıldır ılife v8s kullanıyorum ve çok memnunum, almak isteyenlere tavsiye ederim. şimdiye kadar hiç problem çıkarmadı gayet güzel süpürüp siliyor.
-
bunun yer silme özelliği olanları var mıdır merak ettiğim...
varsa fiyatı kaç tl den başlıyor?
evde evcil hayvan besliyoruz. marka model tavsiyesi olan varsa yeşillendirsin lütfen -
şu corona pandemisi günlerinde ressmen kurtarıcım oldu. hemen hemen her gün tüm evi süpürtüyorum. bana göre elektrik süpürgesinden daha iyi temizliyor. en önemlisi ben oturuyorum. işten gelip bir de süpürme işiyle uğraşmıyorum. son dönemde fiyatları oldukça artmış yalnız. alalı 2 ay oldu, şu anda yaklaşık 1000tl daha pahalı. xiaomi mi vacuum cleaner, benimkinin marka ve modeli.
(bkz: #103168002) -
3-4 aydır xiaomi mi robot vacuum kullanıyoruz haritalama özelliği ve temizliği çok güzel. kediler de memnun kıl tüy yün baya ama baya azaldı. "robotu sal" cümlesi hayatımıza dahil oldu her gün kullanıyoruz. ya tüm evi süpürmesi için yada dökülen kırıntılar için bölgesel olarak salıyoruz robotu. bebeği üzerine oturtmak hiç aklıma gelmedi kedilerde tepesine çıkıp gezmiyorlar daha çok kaçıyorlar.
son günlerde fiyatı çok artmış yalnız alınacak gibi değil %50 zam gelmiş gibi geldi bana.
yalnız bir kötü yanı var eskiden evimize temizlik için 3 günde bir gelen yardımcımız artık haftada bir geliyor o kadar fark etti. geleceğe mi geldik, nedir. robotlar insan işlerine dahil olmaya başladı (bizim abla için sıkıntı yok bu arada başka yerde de iş ayarladım, hem orada yeni olduğu için daha yüksek fiyata anlaştı). -
ırobot 8 modelinden annemlere aldım,gerçekten çok kullanışlı özellikle belli bir yaşı geçmiş ve temizlikten yorulan ancak düzenli temizlik yapan insanlar için çok mantıklı bir ürün özellikle süpürülmesi zor olan alçak yerlere örneğin mutfak dolabı ve koltuk altları gibi bölümlere girebiliyor oluşu gerçekten çok hoş,biraz daha az fakir olduğum bir zaman kendimede alacağım,evde kedi köpek besleyen kişilere tavsiye ederim salıyorsunuz her şeyi hallediyor ayrıca robotlar dünyayı ele geçirirlerse dünya çok daha az tozlu bir yer olur bu robotlar sayesinde.
-
fiyatlar uçmuş. hayallerimi elektrikli süpürge çekti şu anda. anker eufy uygun ancak mapping yok. en iyisi roborock s4 gibi görünüyor. ama yaklaşık 6500? civarı. 3000-3500? bandında önerisi olan sözlük yazarı varsa yeşillendirmesini bekliyorum.
edit: sözlük yazarlarına ve çaylaklarına teşekkür ediyorum. 20-25 kişi yardım etmek amacıyla yeşillendirmiş klasörümü.
xiaomi vacuum cleaner önerisi açık ara önde. bir de pandeminin bitmesini bekle diyenler... şimdi eller semaya dolar düşsün diye açılıyor hahsjfkf. -
vacuum cleaner modelini kullanıyorum xiaomi nin bence çok başarılı ürün. kedisi olanlar için bazı youtube videolarını izlemelerini tavsiye ederim zira kediler üstüne çıkıp arabacılık oynayabiliyorlar. ama evde elektrikli süpürge çalıştırmak zoruma gidiyor diyenlere tavsiye ederim. uzaktan yakından dünyanın öbür ucundan evde internet varsa erişip temizlik başlatabilirsiniz. 4 modu var en güçlü modda çok çalıştırmaya gerek yok.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap