• ankara'nın kızılcahamam ilçesine bağlı olan milli parktır.
    ankara'dan gidenler için e-5 karayolu istikametinde bolu gerede yönüne doğru dönüşten 10 km sonra yolun sağ tarafında kalmaktadır.
    parkın kullanımı ücretsiz olup, girişte şahinler göleti bulunmaktadır ki içerisinde balık da vardır.
    doğal ortamı, bitki örtüsü, istanbul, ankara gibi metropollere yakınlığı ile trekking, fotoğrafçılık ve kampçılık için gayet uygun bir ortamı var.
    şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile iç içe olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir milli park.
  • ankara’ya yaklaşık bir saat mesafedeki efsane çam ağacı çeşitliliğine sahip milli park.

    hafta sonları çocuklu aile kalabalığı oluyor ancak alanın büyüklüğü her türlü kalabalığı kaldıracak düzeyde. arabayı kamp yapacağız alanın yanına kadar taşıyabiliyorsunuz ki bu çok önemli bir faktör.

    ateş yakmak için uygun bir ortam var ancak kural olarak odununuzu dışardan getirmeniz gerekiyor. alan anlamında genişliği trekking e uygun geniş bir alan ve küçük bir gölü var. göl sabahları çok güzel oluyor, fotoğraf çekmeye elverişli bir ortam var. maksimum iki gece kalınıp kafa dinlenilebilir. daha fazlası sıkabilir.

    tavsiyeler

    kampa gitmeden kamp işletmecisi ile iletişime geçip kampın yoğunluğunu, giriş ücreti vs. gibi durumları öğrenin. kampa 20:30dan sonra giriş yapılamıyor.

    gece soğuğuna hazırlıklı olarak gelin. yanınızda en azından bir polarınız olsun.(hangi ay/mevsim olursa olsun)

    ormanın içlerinde devasa çam ağaçları var. öte yandan ormanın içlerine dalıp kaybolursanız soluğu bolu’da alabilirsiniz. kaybolmayın. zira bizim gibi 10 km bayır tırmanmak durumunda kalırsınız.

    yaktığınız ateşi iyi söndürün. her yer kozalak olduğu için tutuşmaya çok elverişli bir ortam var. mümkünse daha önce ateş yakılan yerleri tercih edin.

    genç bir ekiple gidiyorsanız mümkün oldukça ailelerden uzak yere otağı kurun.
  • kırk yıllık ankaralı olarak koronavayrıs hasebiyle ancak varlığından haberdar olabildiğim "nefesi bol, harikulade yerler" listeme bugün eklendi. öyle, eymir'e, karagöl'e, çıbıh'a falan benzemiyor yalnız, sıkı giyinin gelin. aagust sabahında bile serinlikten ısırıldık, yeni ısınıyoruz. çamların özelliğinden ve güzelliğinden olsa gerek. bir de şebeke çok kısıtlı. böyle möööteşem bir manzarada çok da şey değil ama... biliniz.
    fipnot: ürkcell.
  • ankara kızılcahamam-şahinler mevkiinde bulunan, kamp yapmak için oldukça elverişli bir kamp ve mesire alanı. piknikçilerle kampçılar ayrı alanlarda olduğu için kamp alanına gürültü gelmiyor, sık orman içerisinde tavşandan akbabaya, baykuştan, çakala, ağaçkakandan tilkiye, kurttan ayıya pek çok hayvanla karşılaşma ihtimalinizin yanı sıra mukim kuşların sesleri sizi hiç yalnız bırakmıyor alanda.

    geçen hafta gittiğim ve alanı görsel olarak da tanıttığım kamp videosu şöyledir: link
  • ankara çevresindeki en mantıklı kamp alanı seçeneklerinden biri. en güzel yanı da piknik alanıyla kamp alanının ayrı olması ve kamp alanına girişin ücretli olması. girişte ücret alınması ve belli bir saatten sonra girişe izin verilmemesi gece vakti saçma sapan tiplerin alana gelip gürültü yaparak rahatsızlık vermesini engelliyor. henüz sadece bir kez gidebildim ancak bundan sonra yeni yer görmek değil de kamp yapmak maksadıyla çıktığım sürece öncelikli tercihim olacaktır.

    edit: ikinci gidişimde sivrisinekler yüzünden huzur bulamadım. sivrisinek sorununa bir çözüm lazım, çıkarken "ilaçlama yapmıyor musunuz?" diye soracaktım ama unuttum. kamp alanında sivrisinek yüzünden durulmuyor. su kenarı yerde sinek tabi ki olacak ama ilaçlamayla sayıları rahatsız etmeyecek bir seviyeye çekilebilir diye düşünüyorum.
  • ankara kızılcahamam'da bulunan bu doğa harikası tabiat parkı artık ömrünün sonuna gelmiş. önceden alanda doğa yürüyüşü ve kamp yapılabiliyorken şu an özel mülk haline gelmiş ve girişler kapatılmış. nedeni de tabiat parkının ortasına dikilecek otel. sonrası malum, katledilen bir diğer doğal güzellik ve yerine gelen beton, endüstriyel atıklar ve doğanın ölümü. kim, nasıl burayı zimmetine geçirmeyi başardı bilmiyorum ama aynı yozlaşma birçok tabiat parkında görülüyor

    (bkz: aluçdağı tabiat parkı)
    (bkz: darıdere tabiat parkı)

    hepsine otel diktiler / dikiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap