sami onur
-
ismini call of duty , medal of honor gibi oyunlarda görebileceğimiz ( hatta cod4'te oyunda pvt. onur bile bulunmakta) türk bilgisayar grafikeri. istanbullu olup itü mimarlık mezunuymuş. fakat 2000 yılında amerikaya yerleşip bilgisayar alanına yönelmiş. kendisinin www.samionur.com diye bir web sitesi de mevcut..
ukte -
call of duty modern warfare 2' de tanıdım kendisini. gurur duydum, mutlu oldum. böyle bir başarıdan dolayı kendisi adına entry girmeyi kendime bir borç bildim.
(bkz: helal olsun) -
samimi ve mütevazi bir insan. mimarlık masterı için abd'ye gidip oyun işine girmiş. ekşi'yi takip eden biri. hatta başlığının ilk entrysinin altında, ismimi çağrıştıran ukte yazması nedeniyle entryyi benim yazdığımı sanıp gece gece hönkürtmüştü. yazar olduğumda hakkında yazacağıma dair sözüm vardı(mış), eski mailleri kurcalarken gördüm:). ayrıca call of duty'deki, soğuk rus mekanlarında bir türlü çalışmayan sonurworks sobalarının mucididir:).
-
-
cod serilerinde çeşitli şekilde takım arkadaşı olarak karşımıza çıkan geliştirici.
yamulmuyorsam mw'de sonur, mw2'de ise sedyede yatan yaralı asker sgt. onur olarak görürüz kendisini. -
bundan yaklaşık 8 - 9 sene evvel vaktimin çoğunu modern warfare 2 oynayarak geçirirken bitiş jeneriğinde karşıma çıkan isim.
ilk gördüğümde "oha actıvısıon'da bi türk mü çalışıyo?!?!" gibi abartılı bir tepki vermiştim.
aradan yıllar geçti modern warfare 3 çıktı, bi şekilde külüstür bilgisayarımda 25fps şekilde onu da bitirdim, yine karşıma aynı isim çıktı. (türkiyede daha bilgisayarın gelecek olarak değil, sadece eğlence aracı olarak görüldüğü yıllardan bahsediyorum, daha bilgisayar ile ilgili meslekler sözkonusu bile olmuyordu o dönemler aslında çok da abartmamışım he?)
ardından geçen yıllarda bi türlü oynayamadığım cod 4'ü de aradan çıkartırken tekrardan çıktı karşıma.
bu hafta tüm seriyi baştan oynayayım derken birden aklıma esti ve internetten araştırayım kimmiş bu gurur kaynağımız diye..
yıllar önce sitesi varmış şuan ya alan adı değişti ya da kapandı, oyun yapımcısı olmak isteyen biri olarak bir şekilde ulaşmak, sohbet etmek isterim kendisiyle. mailini de bulamadım, sami abi eğer bu entryi görüyorsan bir şekilde sana ulaşabilirsem çok güzel olur. seviyorum seni:) -
bugün call of duty 4 modern warfare oynarken yapımcı ekip içinde adını gördüğüm kişi. böyle yapımlarda türklerin olduğunu görmek çok güzel. umarım devamı da gelir, daha çok projede yer alır.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap