• artık eldeki tüm veri analiz edildiğinden ve geri kalanının sağlayacağı faydanın marjinal olacağı düşünüldüğünden proje sonlandırılmış. ilk çıktığı zamanki teknolojik görünümünü, heyecanla bilgisayara kurup katkıda bulunma motivasyonu yaratmasını dün gibi hatırlıyorum. oradan boinc projeleri aldı yürüdü zaten.

    https://www.bleepingcomputer.com/…n-after-21-years/

    debe editi: boinc projelerine katılmak isteyen olursa (bkz: ekşi sözlük cpu power)
  • spoiler gibi olmasın ama sonucu 42 çıkacak işlemler bütünü.
  • vay arkadaş zamanında nelerle uğraşmışız demeden edemiyor insan.. uydu anteni böyle kırmızı yanıp sönerdi, aha bir part'ı daha idrak ettik hayırlısıyla diye iç huzuru kaplardı, arkadan vangelis çalardı albedo 0.39..

    şimdi noldu derseniz çorapları çıkarıp niye makineye atmadık, niye yatağın yanında bıraktık diye bi araba fırça yiyoruz.. ulan galaksiden, extraterrestrialden nereye geldik, nereye düştük amına koyim diye düşünüyorum..

    uzaylı muzaylı aramayın beyler boşuna, yanıbaşınızda duruyor..
  • bu entrynin yazıldığı tarihte dünyanın en güçlü bilgisayarlarından biri 110 milyon dolarlık ve 12 teraflop'luk ibm asci white iken sadece 500.000 dolara mal olarak kesintisiz 15 - 26 teraflop arası işlem gücüne erişen yaratıcı proje.

    setiathome projesi, uzaydan kaydedilen karmaşık radyo dalgalarının arasında gök cisimlerinden sürekli gelen doğal sinyallerden belirgin bir şekilde ayrılan yapay bir sinyal bulma amacını güder.

    yazılım, periyodik paternlere sahip (nabız ya da müzik ritmi gibi) sinyalleri arar.

    işin zorluklarından biri, uzayda zaten atom saati hassasiyetinde periyodik sinyal yayan pulsar gibi kaynakların bulunmasıdır.

    kaynakları tespit edilen sinyallerin pulsar gibi cisimlerden gelip gelmediği için bu projenin evlerimizdeki bilgisayarlarda gerçekleşen aşamasının tamamen dışında başka bir çalışma gerektirir. yörüngede bulunan yapay uydularımızdan gelebilecek sinyallerle atmosferin üst tabakalarındaki yansıtma özelliği yüzünden alınabilecek dünya kaynaklı sinyaller, daha kolay bir şekilde, ilk aşamada elenir.

    projenin ilk başladığı 1999 yılından bu yana kullanmış olduğum bilgisayarların work unit bitirme süreleri:

    1996 model apple performa 6400 603e/180 mhz: 40 - 60 saat

    1999 model apple imac g3/400 mhz: 12 - 16 saat

    2001 model apple powermac g4 867 mhz: 8 - 9 saat

    2002 model apple powermac g4 1.25 ghz: 3 - 4 saat

    2003 model apple powermac g5 1.8 ghz: 50 dakika - 1.5 saat

    2003 model p4 2.4 ghz (toplama) pc: 3 - 4 saat

    (bu sürelerin üzerinde işlemci dışındaki donanımın da etkisi olması ve aynı işlemcilerle daha iyi ya da kötü sonuçlar alınması mümkündür)

    2008 model imac (intel core 2 duo 2.4) eki: tek çekirdek üzerinde %60 cpu time ayarında 39 dakika. diğer çekirdeği de seti'ye adamak istemedim ama denersem sonucu yazarım. yani normali herhalde sürenin yarıya düşmesi olurdu ama bilemiyorum.

    2008 imac için ek: eskiden üç aşağı beş yukarı bütün paketler aynı bilgisayarda benzer sürelerde tamamlanırdı. dünkü 39 dakikanın üstüne bugün başka bir paketin işleminin de 3 saattir hala devam ettiğini gördüm. iki seferinde de koşullar aynı, tek çekirdek üstünden %60 cpu time.

    (bkz: alet işler el övünür)
  • kanser ve alzheimer gibi, hücre yapı taşlarının hatalı yapılar oluşturması sonucu meydana gelen hastalıkları inceleyen ve stanford üniversitesi tarafından yürütelen foldingathome projesi varken artık insanda cpu gücünü harcama isteği yaratmayan distributed computing projesi.

    dünyadan kaynaklanmayan yapay bir sinyalin bulunması, bunu takip eden zamanlarda zeki yaşam formlarıyla karşılaşmamız ve bu uzaylı kardeşlerin kendilerini bulduğumuz için dünyanın tıp bilimini köküne kadar zorlayan hastalıkların tüm çarelerini ödül olarak bize vermeleri ihtimalinin düşüklüğü göz önüne alınırsa uzaylı avına çıkmadan önce yapılması gereken işler var.

    (bkz: beni linç etmeyiniz)
  • search for extraterrestial intelligence - dünya di$i zeka arayi$i projesi...bu projenin web sayfasina giderek i$lemcinize uzaydan gelen verileri analiz ettirebiliyorsunuz,böylece oturdugunuz yerden veri analiz çali$malarina katilmi$ oluyorsunuz.
    (bkz: mustafa topaloglu) haricinde bir uzayliya inanmiyor olsam bile gene de eglenceli :))

    http://www.setiathome.ssl.berkeley.edu/…urkish.html
  • 3013639 user in yardimiyla normal sartlarda 997.043 yilda yapilacak bir data hesaplamisinin 2 yilda yapilmis oldugu proje

    cpu nuzun hizini arkadaslarinizla karsilastirabileceginiz program

    yurdum insaninin ne kadarda maymun istahli oldugunu gosteren "seti" istatistikleri
    40) turkey 10819 user 319761 data %29.5
    33) estonia 2839 user 574549 data %202
    27) greece 11191 user 851954 data %76
    26) south africa 9070 user 894420 data %90
    1) united states 1339778 user 175490154 data %130
  • dunya capinda 1milyon 700bin kusur insanin katildigi bilgisayar projesi. daginik islemcili dev bir super bilgisayar yaratilmis oldu bu proje sayesinde..
    hesaplanan paketlerin aslinda cia'in kirdirmak istedigi sifreler olabilecegi yonunde soylentiler dolasir.
    (bkz: itu seti grubu)
  • beni user of the day seçmiş olan cpu-yıllarımı verdiğim oluşum.
  • coklu cpu ve nvidia ekran karti destegi ile deli puan uretebileceginiz bir projedir.
    islemcinizdeki her bir core icin bir proje calisacak, bu sekilde cifter cifter puanlari alabileceksinizdir.
hesabın var mı? giriş yap