şikayetvar
-
"komik şikayetler" bölümü'yle beni yarmış olan site.
işte size bu şikayetlerden bir demet:
bu modem küfrediyor
yaşanmış bu olayı şikayetçimiz gökhan olgun göndermiştir.teşekkürler...
bilgisayar firmasına müşteri giriyor ve görevli ile dialog şöyle gelişiyor:
görevli : buyurun efendim, nasıl yardımcı olabilirim?
müşteri : dün aldığım modem arızalı çıktı. paramı istiyorum.
görevli : peki arızası nedir? telafi edelim.
müşteri : bu modem küfrediyor.
görevli : ???
müşteri : dava bile edebilirim.
görevli : nasıl yani
müşteri : nasıl olacak. bağlanıyorum, basbaya ana avrad küfrediyor.
görevli : olamaz efendim
müşteri : oluyo!!! (iyice kızmış)
görevli : ama bu cihazın teybi hoparlörü filan yok.
müşteri : oluyo diyosam oluyo işte
bu şekilde yaklaşık 10 dk. devam eden hararetli konuşma sonunda, iyice bağlantı-kullanım detaylarına filan inen görevli, sonunda 0 8222 xxx xx xx diye girmesi gereken bağlantı ayarlarında, vatandaşın 0 822 bölümünü yazmadığı, dolayısıyla alan numarasından sonraki numaranın isabet ettiği şanssız bir sabit telefon kullanıcısını bütün gece arayıp elektronik seslerle canından bezdirerek küfür ettirdiği; küfrün de doğal olarak bilgisayarın hoparlöründen geldiği ortaya çıkıyor. -
demin okuduğum bir şikayetle beni benden almıştır kendisi;
--- spoiler ---
partnerdostum.com gold üye oldum ama hizmet alamadım!
bana bu siteden bi bayandan defalarca mesaj geldi ben önemsemedim sonra bana ben ödeyeyim üye ol siteyi arıyorum e-mail'in yok diyerek beni etkiledi ve ben gold üye oldum mesaj attım falan filan sonra bir yerlere girmek istedim ( kamera, mesaj gönder, arkadaş olarak ekle vs. ) gibi
yerlere tıkladım ve gold üye olmalısınız dedi ee ben bu siteye zaten gold üye oldum siteye mesaj attım.
en geç 24 saat içinde yanıt vereceğiz diye bir uyarı çıktı.şimdi 28 saat oldu daha mesaj yok ve yanıltıldım.paramı geri iade etsinler lütfen.
--- spoiler ---
adam am peşinde dolandırılmış hala farkında değil. -
üye olup şikayet yazabilmeniz için ev telefonu girmeniz gereken site. iyi de kardeşim ben zaten telefonumu haftalardır bağlamadıkları için türk telekomu şikayet edeceğim!
-
benim şikayetim: vestel çamaşır makinam 4 senede döküldü, 2 kere beyni değişti, 1 kez kazanı delindi, 3 kez hortumu tıkandı, kapı kilidi 2 kez değişti benim makinam çürük değiştirin... (toplam servise ödenen para 500 milyonun üzerinde, 4 sene evvel bu makina 600 milyona alındı)
vestelin şikayetimin hemen altına geçtiği not: tüketicimiz ile görüşülerek cihazla ilgili sorununu kalmadığı bilgisi alınmıştır. saygılarımızla,
vestel pazarlama aş.
sikayetvar.com'un şikayetimin yanına koyduğu smiley: gülen yüz
halbuki: vestel benim ne sorunumu cozdu, ne de ilgilendi. sikayetvar.com'da vestelden gelen sahte yanitla birlikte sorunumu sitesinde cozulmus gosterdi, benden aldigi itiraz mailini de dikkate almadi. cok guzel. iste boyle bir site bu -
ekşi sözlükle ilgili şöyle bir şikayet var bu site de:
"sozluk.sourtimes.org'dan acımasızca hastalık tanımlaması
dün hastalığım hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak için arama motoruna amiloidoz yazdım. karşıma dolayısıyla birçok site çıktı ve çıkan siteler arasında sozluk.sourtimes (ekşi sözlük) da vardı.
tıkladım, rahattım çünkü ben hastalığıyla barışık ve hastalığıyla yaşamayı öğrenmiş yetişkin bir insanım ama o ismi gibi sahiden ekşi mi ekşi site benim resmen psikolojimi bozdu,
sitede amiloidoz hastalığı hakkında, kendini bilmez bir editör tarafından aynen şöyle yazılmıştı: hastalığın en ciddi komplikasyonunun böbrek yetmezliği olduğu da unutulmamalı. bela ve geri dönüşsüz bir hastalıktır, teşhis konduktan ortalama 1-3 yıl sonra hasta ölür. tedaviyse sadece seyri yavaşlatmaya yöneliktir.
bu ne demek oluyor? nasıl bir vicdansızlıktır? burayı okuyan benim gibi hasta insanları düşünmeden nasıl böyle bir şey yazabilirler?
sanırım hastalıkları da, sürekli eleştirdikleri ti'ye aldıkları, aşağıladıkları hoppirik ziptirik şeylerden görüyorlar ve böyle saçma sapan şeyleri düşünmeden yazabiliyorlar.
onların yazdığı gibi 1-3 yıl arasında hasta ölüyorsa demek benim yaşayacak 2 senem kalmış. 2 senelik miadımı doldurup öleceğim. öyle mi? anlayamıyorum.
hangi beyin, hangi vicdan bir şeyi bu şekilde, hele ki çok okunan bir siteye böyle kesin bir kanı varmış gibi yazabilir? hiçbir doktor hastasını karşısına alıp, yüzüne bu şekilde, patavatsızca 1-3 yıl arasında öleceğini söylemez.
bu yazıyı saat 21:00 gibi okudum. hâlâ kendimi ağlamamak için engelleyemiyorum. her ne kadar aslı olmadığını bilsem de engelleyemiyorum.
evet ölümcül bir hastalık olabiliyor, bunu biliyorum ama 1-3 sonra ölüneceğinin yazılması inanın hayatla, hastalığımla barışık bir insan olmama rağmen beni korkuttu.
sayfanın en altına not halinde bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir diye yazılmış. sonrasında da cümle resmen ti'ye alınmış, absürd bir şekilde devam etmiş! böyle bir savunmayı da kabul etmiyorum."
link: http://www.sikayetvar.com/…zl�k-0-0-0--295968-.html
düşündürücü. -
çok eskiden en kötü entrylerim arasına tepeden giren şu entry'i yazmıştım. uzun zaman sonra yine başıma gelen, darty ve teleservice tarafından müşteri haklarının hiçe sayıldığı, hatta benimle dalga geçilen bir olay sonrası sinirle her yere şikayet yazarken şikayetvar.com'u da kullanayım dedim. bakalım o günden beri ne değişmiş:
öncelikle şikayetvar.com müşterilerin özgürce şikayet yazabildiği bir site değil. zaten hiç öyle olmamıştı ama artık iyice firmaların oyuncağı olmuş, onların suyuna gidiyor. hiç bir yazdığınız pre-moderasyondan geçmeden yayına girmiyor. bu sırada da markaların imajını bozacak, onları kötü gösterecek her cümle, şikayet gönderenin hiç bir şekilde izni alınmadan "düzeltiliyor". mesela benim şikayetim basbaya arızalı bir ürünün arızasının gerizekalı teknik servis tarafından tespit edilememesi ve aynen geri gönderilmesiydi ve bunun için yazdığım şikayet başlığı "teleservice arızalı ürünün arızasını tespit etmekten aciz" şeklindeydi. yayına girmeden önce hemen bu düzeltildi ve "teleservice - ürün değişimi istiyorum" olarak değiştirildi. bu iki cümle arasındaki özne, yüklem, anlam farkı bile yaklaşımı anlatıyor. ayrıca şikayet metnimin içindeki hiç bir zaman küfüre, terbiyesizliğe kaçmayan ama firmanın aciziyetini en detaylı şekilde anlatan tüm yerler kesilerek standart bir "ürünüm arızalı çıktı değişim istiyorum" formatına sokuldu.
ayrıca şikayetvar.com sorunun çözülüp çözülmediğini belirleyecek kişi olarak şikayetçiyi değil, firmayı kabul ediyor. şikayetimin altına firma tarafından "lütfen daha çok bilgi verebilmemiz için imei numaranızı tarafımıza iletiniz" şeklinde yorum düşülüyor, bu sırada da şikayet statüsü "çözüldü" yazan ve gülücük saçan bir surata dönüşüyor. evet, şikayetim imei numaramı benden istememenizdi, şimdi isteyince tüm sorun çözüldü. bunun aynısını şikayetin altına yazdım, ama yayınlanmadı. statü de "çözülmedi" haline dönmedi.
sonuç olarak şikayetvar.com, hizmet ettiği ve reklam aldığı firmaların kölesi olmuş, onların bakış açılarını müşteri memnuniyetinin üzerinde tutan, firmaların çözmediği sorunları çözmüş gibi gösterip %100 sorun çözme yalanıyla mastürbasyon yaptıkları bir platformdur. soruna yol açan firmayı telefonla aramaya alternatif bir yol sunmayıp, bir de çözülmemiş sorunu çözülmüş gibi gösterip iyice sinirinizi bozmak için idealdir.
peki şikayetvar.com'da şikayet edilebilen firmalar arasında şikayetvar.com'un kendisinin neden olmadığını hiç düşündünüz mü?
haydi bu yazdığımı da yayına alınmadan önce düzeltin sevgili şikayetvar.com çalışanları? onu yapamıyorsanız da sıradan kötüleyin, belki bir işe yarar. hepinizin topunu dikeyim ben. seni seviyorum ekşi sözlük. -
bu site yanlış, eksik ve hatalı ürün ve hizmetler sonucu tüketiciye verilen zararların deşifre edildiği, firmaların ipliğini pazara çıkarabileceğiniz, sosyal medyanın bugünkü konumuna gelme sürecine vaktiyle öncülük etmiş ve etkin rol oynamış sitelerden biriydi.
şimdiyse işin nazikçesi; "profesyonel" olmuşlar. yeni sistem şöyle işliyor:
1-firmalarla anlaş, para al, kurumsal hesap aç, şifre ver, kendi şikayetlerini kendileri takip etsin.
2-milletin şikayetini dinle ama yayınlamamak için kırk takla at,
3-yayınlanan şikayetin çözülüp çözülmediğini siktiret, müşteri temsilcisi hesabını kontrol eden kişinin "şikayet çözüldü" diye işaretlemesine izin ver,
4-şikayetin çözülüp çözülmediğinin sikinde olmasına gerek yok. kendini böyle şeylerle yorma,
5-banka hesabını kontrol et, ödeme yapmayan firma varsa kurumsal hesabı dondur, hemen ödeme gelsin,
6-şikayet mi? ha siktiret onu. "aslında hata çözülmedi" diye sorun çıkaran şikayetçi mi? siktiret olm hesabı kontrol et ödemeler geldi mi kurumsal üyeliklerden?
konu şu. büyük bir firmayla bir problem yaşanıyor. büyük firma soruna aciz kalıyor, baştan savma ve saçma sapan bir cevap veriyor. kurumun bu tutumunu şikayetvar.com'a bildiriyorsunuz, "biz sorunu çözmüştük zaten" içerikli bir cevapla, çözülmüş gibi yapılan ilk problemin gerekçesini 2. şikayete yamamaya çalışıp "hallettik" deniyor ve sonuna gülme smile'ı konuyor.
ertesi gün "sorunumuz aslında çözülmedi, çünkü şu şu sebepten dolayı" gerekçeli itirazımız silinmiş oluyor.
özetle;
bilinmesi gereken tek şey sikayetvar.com isimli sitenin artık bir şikayet değil tamamen rant sitesi haline geldiği.
birini şikayet edecekseniz gidin tüketici mahkemesine ya da oraya gidemiyorsanız kahveye gidin ve toplum önünde "ben x firmasının anasını sikeyim ki bana bunu bunu yaptı" diyin ama gidip şikayetçi olduğunuz x firmasını şikayetvar.com'a şikayet edip rant sağlamalarına izin vermeyin. çünkü bi yaraya derman oldukları yok. robotik sistem kurulmuş, al gülüm ver gülüm oynanıyor. -
muhtemelen firmalarla yaptığı anlaşmalar ve aldıkları paralara bağlı olarak çözülmeyen şikayetleri çözüldü ibaresi ve sırıtan bir surat ifadesiyle sonuçlandıran site. 50 tane mesaj attım; "problemim çözülmedi, çözüldü ibaresini kaldırın" diye ama kimsenin umrunda değil. arkadaş hiç olmazsa uzlaşılamadı vb. bir ifade koyun. açıkça firmaların tarafındadır ve güvenilirliği yoktur.
-
markalara hizmet verdiğimiz için teknik olarak sikayetvar'ı da takip ediyoruz. gördüğümüz kadarıyla bazı markaların şikayetlerini, marka görüp yanıtlamadan önce yayınlamıyorlar. şikayetleriniz hiçbir etik gözetilmeden satılıyor yani. şikayetvar'dan önce twitter'da sondan mention ile markanın hesabına yürümeniz çok daha etkili olur.
-
şu şekilde işler..
şikayet gönderilir..
ilgili firma benzer bi şikayetten copy yapar..
bu copyi size paste yapar..
sizin şikayetiniz yanına smiley face belirir..
ve firma müşteri dostu olmuş olur..
yani aynı şeyden şikayet eden insanlara aynı yazılar gönderilerek çözüm bulunur.. nasıl?
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap