• bunlar duygusallasmanin ve de insan olmanin sinirlarinizorlayan kisilerdir. genelde en sevilmeyen ogretmenler gosterir bu davranisi. bizim bir fizikci vardi hic unutmam. o geldiginde millet hala siralarina yerlesmemisti diye bize "manda okuz hayvan esek" kabilinden bin tane laf sayip, sinif defterini firlataraktan, allah belanizi versin deyip gitmisti. biz oole aval aval bakakalmistik.
  • lisede edebiyat hocamız bize demiştir ki;
    - sizin dersler için kullandığınız beyni ben tuvallet sıçarken kullanıyorum.

    üniversitede ise iş hukuku hocamız şöyle demiştir,
    - siz hepiniz hiç bir boktan anlamayan, inekten farksız mühendis adamlarsınız.
    - gidin yatakta yiyişin. ( konulan 2 öğrenciye hitaben )

    vardır hayatta böyle hocalar. fazla ciddiye almamak lazımdır.
  • haddini bilmeyen insan modeli.

    ilkokul, ortaokul ve lisede yapilacak pek bir sey olmaz genelde. ozel bir okulda okuyorsaniz durum farkli olabilir, ama bir devlet okulunun ogrencilerindenseniz bu tur bir ogretmen karsisinda yapilmasi en dogru sey olan "sinifi terketmek" eylemini gerceklestirmeniz geri donulmez sonuclar dogurabilir.

    ama durum universitede gerceklesiyorsa, kalkip gitmek en dogrusudur.
  • bizim okuduğumuz dönemde bal (bkz: özal dönemi) milli eğitimde iktidar kadrolaşması esnasında ne idüğü belirsiz doğru düzgün cümle kurmaktan aciz öğretmenlerle doldurulmuştu. eğitimci kimliğinden yoksun bu kişilerin her birinin sınıfın karşısında ezilen egosunu tatmin için değişik aşağılama yöntemleri vardı. bunların bir çoğu hakaret hatta küfür de içermekteydi. öküz sürüleri, hayvan adam, basarım koltugınuzun altına tekmeyi, eşşoğlueşek bunların sadece bir kaçıdır. bütün bunları dinleyerek biz öğrenciler de sonunda çığrından çıkmaya başlamıştık. söylenen hiç bir şeyden alınmaz tersine kahkahalarla güler olduk. bu öğretmen(demek içimden gelmiyor gerçi) lerimizi daha da çileden çıkartır ve dayak da başlardı. gariptir bizler tekme tokata karşı da aynı tepkiyle pişmiş kelle gibi sırıtırdık. dayak yemeği başarmak paye almaya başlamıştı. umarım bu hastalıklı ortam değişmiştir.
  • cogunlukla bulundugu yerden tatmin olmamis, hayattan bekledigini bulamamis, asagilik duygusunu ogrencileri kucumseyerek tatmin etmeye calisan, baska bir is bulamadigi veya aramaya korktugu icin ogretmenlik yapan, bunlara ek olarak yetismesi sirasinda bol bol hakarete maruz kalmis insan musveddesi.
  • lise yıllarında kat muavinimizin bizlere uygulamış olduğu ve arkasından istifa etmesine neden olan durum, ha sınıf olarak bizde kendisine hakaret etmişizdir o ayrı.

    (bkz: hocaya hakaret eden sinif)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap