• amk yerinde en gıcık olduğum şey şu salatanın fahiş fiyatı 2 domates 2 salata 1 soğan 1 kıvırcık 20 lira eder mi amk .
    yeminle zaten yemeğin yanında salata seven biri değilim kolasıydı , kuveriydi , salatasıydı derken yemekten çok bu zımbırtılara vermek çok koyuyor.
    hele bazı kebapçılarda istemiyorum dediğin halde getiriyor ya yalnız oldum mu hiç bir şey demeden bırakıp gidiyorum.

    not : yemek kartları zamlansın.
    not 2: imam hatipler kapatılsın.
  • 2013'te şu şekilde tartışılmıştır:
    (bkz: yiyecek fiyatlarının 10 tl bariyerini aşması)

    iyi günlerimizmiş demek.
  • allah allah neden oldu acaba ?
    etin kilosu mu zamlandı,elektrik gibi temel giderlere mi zam geldi ?işverenin eleman gideri mi arttı ?
  • senelerce bu mesleğe gönül vermiş.. bulaşıkçılıktan tutun, aşçıbaşı yardımcılığı, garson, komi ve barmen olarak yıllarca bu işten ekmek yemiş zamanında kendi mekanını açmış bir insan evladı olarak anlatayım.
    dünya üzerinde ekvator çizgisi gibi bir üzüm şeridi vardır. bu şerit üzerinde olan ülkeler türkiye, fransa, italya, amerka, şili vs. dünyanın en güzel üzümlerini elde eder. bu ülkeler şarap konusunda dünya da öncüdür çünkü topraklarında çeşit çeşit yetişen üzümler , meyveler var. bu ülkelerin hemen hemen hepsi dünya sofralarına sofralık ya da şato dediğimiz şaraplar üretir ve bir sektördür. ülkemiz de şarap sektörü yoktur. bu kadar bereketli topraklarda üretilen üzümler sofralarda tüketilir ya da işte bildiğimiz bir kaç şarap markası ve dünya sofralarında bizim şaraplarımızın adı bile bilinmez. mevzu şarap değil. üzüm yetişen topraklar bereketlidir. et, meyve, sebze, tahıl boldur. ucuzdur.
    üzüm kuşağındaki ülkelerin toprakları çok bereketlidir. her türlü meyve, sebze kolayca yetişir. güneş var, su var!
    hayvancılık da bu kuşak üzerinde ki ülkelerde önemli bir geçim kaynağıdır. sonsuz üzüm bağları gibi meralar, çayırlar.
    ülkemiz de artık kurban bayramı olmasa kıymayı, kuşbaşıyı uzaylı sanacak o kadar çok insan var ki? geçtim antirikot, pirzola, şaşlık. mesela ben pirzolayı en son "canım kardeşim filminde görmüştüm..!" et kültürü mangalda tavuk kanadı ile sınırlı.
    sucuk bizim milli yiyeceğimiz artık hayal! bim, şok markette tavuk kanadı ve toz haline getirilmiş sucuk benzeri şeyler yiyoruz.
    bu göz daha bir kaç ay öncesine kadar sivri biberi 17 tl. domatesi 8 tl den gördü.
    karnımızı doyuramıyoruz!
    lan onu bunu bırak bir çiğ köfte keyfimiz vardı.. artık salçalı, acı bulgura nar şerbeti döküp dürüm yapıp yiyoruz.
    eskiden memur kesim elinde bir file ile evine dönerken tam mevsiminde kiraz halen 12 tl.
    bu kadar bereketli,sulak, çayırları meraları bir ülkede sen ceviz ağaçlarını keser mobilya yaparsan.. bir gece de binlerce zeytin ağacını sökersen..
    troll ile , dinamit ile balık avlarsan. bırak restoranları tencereni kaynatamazsın. kuru fasulyenin kilosu kaç para?
    devlet sen işletmene alkolü alırken de vergi kesiyor sen satarken de. kiralar euro ya da dolar üzerinden.
    ssk ve bağ-kur primleri zaten anlatmaya gerek yok. işkal-iye vergisi, temizlik vergisi, çöp vergisi. vergisi..vergisi..vergisi.
    devlet nankör ayrıca. bu kadar vergi aldığı alkolü, mekanları, eğlence sektörünü bir de baltalamak için elinden geleni yapıyor. beyoğlu'ndan masaların kaldırılması gibi. gidip bakın beyoğlu ne halde? en son bir cumartesi gecesi , mis gibi bir hava tarihi cumhuriyet meyhanesinde altı masa vardır.
    bir zamanlar bu ülke kendisini doyuran,ilen yedi ülkeden birisiydi. şimdi saman, muz, buğday, pirinç ithal ediyor. alanya da artık muz, portakal, limon bahçesi bulamazsın. güneydoğu da hayvancılık bitti. ege de zeytin ağaçları kesildi. karadeniz de yaylalar yağmalanıyor. çay üzerinde oynana oyunlar, fındık üzerinde ki kumpaslar.
    sen halen dürüm desin.. restorandasın.
    bu ülkenin artık öyle dışarıda yemek yemek, bir resteurant'ta oturup kutlama yapmak vs. gibi bir kültürü yok.
    tv kültürü, acun kültürü, adına çiğ köfte dedikleri salçalı bulgur dürüm kültürü var.
    haa...! bir de miting kültürü var. sucuk-ekmek, döner, ayran beleş! iki bayrak salla hesabı öde.
    çifçinin ağaçlarını kesiyorlar, köylünün deresini kurutuyorlar, halkın ormanlarını gasp ediyorlar. mazot, gübre,yem, tohum, dere, mera tarım ve ormancılığa dair ne varsa mahvediyorlar.!
    çocukları babalarından, dedelerinden kalan toprakları ekip biçmesin. madenlerinde, inşaatlarında, kendi yarattıkları düşmanları ile kendi çocuklarının hiçbir zaman gitmedikleri savaşlar da ölsün diye!
    daha iyi günlerimiz bunlar!
  • dert edilen zamlanmaya bak. haberiniz yok ama dayanmış, daha ne olsun.(bkz: turkiyede milli gelirin 25 bin dolara dayanmasi)
  • son 2 yil degil, son 5 yilda fiyat artiş oldu.

    bunun agirlikli sebebi gayrimenkullerdir. turkiye son yillarda ciddi oranda gayrimenkul enflasyonuna ugradi.

    emlak fiyatlari son yillarda anormal seviyelere geldi. vasat bi ilcenin varoş bi caddesinde dahi 5000 tl dukkan kiralari mevcut.

    izmirin köklü firmalari reyhan ve sevinc pastaneleri dahi kira sorunu yuzunden son 5 yilda kapandilar (ya da dukkan degistirdiler)

    ticaretle aktif ugrasan biri olarak soyluyorun; bugun bi dukkan actiginizda sizi batircak en temel faktor kiralardir. etrafindaki tum yatirimci arkadaslarima bunu diyorum. kiralarin altindan kalkamazsiniz. boş yere dukkan acip 3 kuruş sermayenizi bitirmeyin.

    eskiden 1000 tl olan dukkan şuan 5000 tl. 5000 tl diyorum bak. kafelerin her ay ilk 20 gunu masraflari cikarmak icindir. kiralar daha yuksekse bu oran 25 gune kadar cikiyor.

    bakin şaka yapmiyorum. ilk 25 gn sadece personel ve kira masraflarinizi karsilamak için calisirsiniz. son 5-6 gun ise kemiksiz kar olarak kalir size.

    evet bi dukkan alip 5000-10000-20bin tlye kiraya vermek muthis bir sey.

    bi ev alip 4000 tlye kiraya vermek muazzam guzel.

    ama sana kira odeyen kitlenin maliyetlerinin artişi dogal olarak enflasyona yol aciyor. sana kira odeyen pideci 5 liraya satsa kirasini odeyemiyor artik.

    gayrimenkul enflasyonu anormal noktalara geldi.

    eskiden 2 kişi raki baliga gidince 100 tl ustu hesap odenirdi. gunumuzde 2 sevgili rastgele vasat bi kafeye dahi gitse 70-80 tl den ucuza kalkma ihtimali cok az.
  • sadece restaurant değil; market, çarşı pazar tüm gıda fiyatlarının artmasıyla paralel olan durumdur. maaşlar yetmiyor ordan biliyoruz.
  • yeni mi fark ettin öküz diyesim geldi ama demiyorum.
  • tabldotçu cemil'de 8tl'ye etli(!?) yemek yediğimden, benim için haber niteliği taşımayan başlık.
hesabın var mı? giriş yap