sosyal medya detoksu
-
an itibariyle facebook, twitter, swarm ve linkedin'i silerek katıldığım detoks. taşşaklarım serinledi şerefsizim. şimdi sırada burası var ondan da kurtulacağım yakında.
-
ara sıra yaptığım. türkiye'de telefon kontrol etme sıklığı ortalama 5 dakikada 1 kereymiş. bu süre bazen bazı durumlarda düşüyor da kişisen kişiye. kendimde düşmeye başladığını anladığım an her şeyi kapatıp bir süre arazi olmayı deniyorum. başarılı olmuyor tabi ki çünkü bunun için etkili bir sosyal hayat lazım. biz yalnızlar için bu süreç kitap okumak ve film izlemekle geçiyor. ama sürekli aynı şeylere bakıp zaman öldürmekten iyidir.
-
insan hayatini inanilmaz bir beğenilme ihtiyacı doldurdugunda yapılması gereken.
huzur verip mutlu ediyor; tavsiye edilir. -
"ramazan dolayısıyla kapalıyız." sloganını yayınlayarak ve ramazan ayını fırsat bilerek bugün yapmaya başladığım arınmadır.
hesaplarımı kapatmadım, telefondan uygulamaları sildim.
ramazan akşamlarında, evimde okunmak için bekleyen kitaplarıma vereceğim kendimi.
sonuçlarını merakla bekliyorum. -
an itibariyle başladığım detokstur. uzuunca bir süre sosyal medya olarak sadece sözlük var ve beni bekleyen okunmamış yüzlerce kitap, izlenmemiş yüzlerce film. umarım zihnim sosyal medyanın yarattığı yorgunluktan çabuk arınır
-
sırasıyla twitter, facebook, instagram hesaplarımı bir bir kapattım. sadece pinterest’i kullanıyorum. gereksiz kalabalıktan, vakit kaybından ve bir ton saçmalıktan kurtuldum...
hayat kısa vaktimizi daha güzel ve faydalı şeylere harcamalıyız.
(bkz: sosyal medya kullanmayan insan)
(bkz: teknoloji detoksu) -
ben de twitter hesabımı kapattım, çok uzun zaman oldu. facebook hesabım duruyor ama uzun süredir kimseler orada bir şey paylaşıyor mu diye bile bakmıyorum. ınstagram kullanıyorum ama o da tek taraflı kullanım. kendim resim ya da story atmıyorum. ama takip ettiğim çok öğretici bulduğum hesaplar var en çok onlar için instagramdayım. değilseki iş arkadaşlarımın nerelerde ne yiyip içtikleri beni ilgilendirmiyor. ayrıca instagram doğa resimleri paylaşan hesapları çok seviyorum, mest oluyorum bazı resimlere bakarken. en çok bu ara sözlükte takılıyorum yine. çünkü yazmayı seviyorum. ama belli periyotlarda burada da dükkanı kapatıp gidiyorum. bir ay iki ay hiç bakmadığım zamanlar oluyor.
buraya yazmak yerine daha başka bir yazma yeri bulursam bir gün o zaman tam bir detoks olacak bendeki. şimdiden buna da niyet edeyim de belki bir gün olur. -
herkesin yapması gerekendir. kendimi o kadar boğulmuş hissediyordum ki. tanımadığım etmediğim saçma sapan insanların düşünceleri bütün gün beynimde dolanıyor, beni sinir ediyordu. insanlar da aşırı agresif, herkes sürekli birbirine laf sokma derdinde, günde 2 dakika stres atalım diye girdiğim yer adeta beni stres manyağı yapmıştı. bir de son zamanlarda boş vaktim fazlaca olunca sürekli girmeye başlamıştım. her ne kadar fikirlerine karşı olsam da beni etkiliyorlardı. ben de onlar gibi düşünmeye falan çalışmaya başlamıştım, rahatsız olsam da sürekli ne yazıyorlar merak edip açıp bakıyordum. 1 hafta evvel kapattım hesabımı, arada hala bi açıp bakıyorum( giriş yapmadan ). 3 hafta daha girmezsem hesabım komple silinecek, o günü bekliyorum ben de.
-
twitterdaki sahte hayatlara çok fazla inanmaya başlamıştım, instagramda ise bu kız bu fotoyu şu an neden paylaştı lan sırf bedeni hakkında övgü almak için çekinmiş bu fotoğrafı demeye başladığım bir döneme girdim birkaç hafta önce. çıldırmanın eşiğine kadar getirdi bu hayat beni. o hayatların yanından bile geçmeyen basit yalnız bir hayatım olduğunu düşündükçe dibe daha da dibe indim ve dediğim gibi çıldırmaya yakın yeni edindiğim bir kişi sayesinde twitter ve instagram'ı sildim. yalnızca gece 5 dk twitter a bakıyorum bildirimlere.
başladığım günden beri çok daha sakin ve mutluyum. kendime değer vermeye başladım, kendimi sevmeye başladım. sevildiğim insanları gözüm görmeye başladı. sabahları açacak radyo arıyorum şimdilik. haber dinlemek istiyorum biraz nihat sırdar tipi bir yayıncıdan ve yalnızca ekşi sözlükte takılmak istiyorum.
eski arkadaşlarımla konuşmaya başladım fakat aynı zamanda yeni insanlar edinmek istiyorum. yalnızca whatsapp'ta konuşmak istiyorum insanlarla. belki birkaç gruba üye olmak istiyorum. çünkü yaşadığım yerde(ankara) henüz yeterince arkadaşa sahip değilim ve sıkılıyorum. yalnızca whatsappta kalmayacak gerçek insanlar istiyorum hayatımda. retall hadi şuraya gidelim mi bugün diyecek, retall neredesin yanına geleyim çok sıkıldım diyecek birileri gerek. insan kazanmak istiyorum hayatıma. aptalca boş konuşmalar değil.
önemli bi dönüm noktası olacak gibi hayatım için bu hareket. size de tavsiye ederim. önerileriniz veya katılımlarınız olacaksa da yeşillendirin artık hep buradayım çünkü. -
bunu bir kere yapmıştım yine yaparım. gelişmeleri kaçırmaktan tedirgin oluyorum ama sosyal medyada da boşa geçen zamanı kaçırıyorum. hadi bakalım başlıyorum.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap