steam
-
yeterince eleştirilince artık entry girilmeyen platformdur.
-
usd'ye geçtikten sonra fiyatlar tabii ki çok arttı. kimi oyun fiyatları katlandı kimileri ise dolar/tl olarak birbirine yaklaştı. ilk günlerden sonra bazı oyun fiyatlarını zaman zaman kontrol ediyorum ve düşüşler var.
shadow gambit oyunu epic fiyatı 500tl, steam fiyatı 20usd yani 580tl.
starfield'ın genel satış fiyatı 50usd iken mena fiyatı 40usd'ye çekilmiş.
elden ring ve bg3 ilk başta fiyat kırmıştı.
sanırım firmalar yavaş yavaş fiyatları değiştirmeye başladı. elbette tl'nin yerini tutmaz ve her firma uyar mı bilmiyorum. geçen gün epic'ten risk of rain 2'yi aldım 39tl ödedim, steam fiyatı şu anda 25 usd. bu oyunun abd fiyatı da 25 usd olduğu için almanın hiçbir manası yok.
sanırım şu fiyat politikası bir süre böyle devam edecek. en büyük umudum yeni gelecek olan oyunlarda fiyat belirlerken mena için özel bir belirleme yapılır. eski oyunlarda çok değişiklik olmaz. sniper elite 4 60 usd iken, sniper elite 5 50usd. adamlar düşürmekle uğraşmamış bile. -
şu şekil bir değişim yaşamış platform.
-
28 kasım'da satın alma işlemi yapmıştım denizbank aracılığıyla. aslında daha öncesinde yurtdışı kayıtlı kart ile işlem yapmayı denemiştim ama türkiye yerleşik olduğum için kabul etmedi steam. neyse denizbank ile deneyeyim dedim, hem de kartını denemiş olurum. satın almayı normalde sanal kart ile yaparım ama steam'de sorun olmaz diye biraz da aceleyle işlem yaptım. denizbank hesabıma baktığımda ilgili işlemlerde onayda bekliyordu ve birkaç gün sonra ara ara kontrol ediyordum, ne zaman onaylanacak vs diye. kredi kartımdan yapmış olduğum ücretin dışında bir işlem daha olmuş steam üzerinde, aynı fiyat sadece kuruş farkı vardı. neyse aradım denizbank'ı, "bunu bizim tarafımızdan çekilemeyeceğini, ilgili siteye kontrol ettirmeniz gerektiğini" vs söylediler. ama steam üzerinden baktığımda zaten 1 satın alma işlemim var ve oda dediğim gibi 28 kasım'da olan bir işlem. neyse iletişime geçtim steam ile, onlarda bunu doğruladı. bazen yazışma olduğunda farklı kişiler geliyordu, biri "detaylı inceleriz" diyordu, biri "bu kadar başka nasıl yardımcı oluruz?" diyordu. en sonunda yazdım her şeyi, başka biri "özür dileriz, bakıyoruz" gibi yaklaştı. kredi kartı ilk 6 hanesini filan aldı, sadece bir işlem yapıldığı bilgisini verdi, "sadece onayda gözükür vs" dediler. ama dediğim gibi bir işlem sadece benim tarafımdan yapıldı ve diğer tarihte yani 1 aralık 2023 tarihinde yapılan işlem bana ait değildi. yani iki tarafta topu birbirine atıyor, ben arada kalıyorum. en son denizbank müşteri hizmetlerine durumu bddk'ya bildireceğimi, bu sorunu çözecek ilgili birimleri varsa aktarmasını da istedim. o arkadaş yanındaki arkadaşına aktarınca kapattım telefonu. şimdi bddk ve müşteri hakem heyetine başvurdum, bakalım ne olacak. buna göre steam sorunluysa bir daha steam'da satın alım yapmayacağım. denizbank paranın üstüne yatıyorsa bankasını da parasını da kredi kartını da alsın...
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap