taş duvar
-
-
en ilkel istinat yapılarından biri olmasına rağmen hala sıkça kullanılmaktadır. betonarme istinat duvarına göre daha estetik bir görünüşleri vardır.
-
haberin var mi tas duvar?
demir kapi, kör pencere,
yastigim, ranzam, zincirim,
ugrunda olumlere gidip geldigim
zulamdaki mahzun resim.
gorusmecim yesil sogan gondermis
karanfil kokuyor cigaram
daglarina bahar gelmis memleketimin...
ahmed arif -
üzerine anlamlar yüklenen duvardır. bazen komşunun kızıyla üzerine oturduğunuz bahçe duvarıdır, bazen bir ülkeyi ikiye ayıran utanç olur. bazen uzaydan görülen dev bir harika, bazen de bir tapınağın gözyaşlarıyla sıvanmış son duvarı. bazen üzerine grafiti yazmak için harika bir panodur, bazen önünde bir sigara içimi dikilir, idam mangasına, gözümü bağlamayın dersiniz. taş yüreklerden daha geçilmez de değildir.
-
taş ve tuğlanın karışımıyla almaşık örülebilecek duvar.
-
''duvarı delmeye gücüm yetmiyorsa, ille deleceğim diye yırtınmam elbette; ama önümde yıkmaya gücümün yetmediği bir taş duvar bulunmasına da razı olamam.'' *
-
-
ıldırı'da geleneksel ve antik erythrai kırmızı poligonal taş duvar örme/döşeme tekniği hem antik yapılarda hem güncel bazı evlerin orasında burasında görülebilir.
"- etrafı taş duvarlı bir köşk içersindeyim - orda oturuyorsun - biliyorum - vaziyetinden de belli - sensin - sevim'sin - karanlıktasın - sana doğru bakmaya uğraşıyorum - elimle araya araya mutfağı buluyorum -" sevim burak - yanık saraylar (ölüm saati)
(bkz: taş duvarlar)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap