taze ceviz
-
yarenliğinde bir şişe şarabın nasıl gittiğini anlayamadığınız elleri parmakları batıran hem pis hem üff bi gıda...
-
reçeli en güzel antakya'da yapılan (hatta kilisenin orda leyla abla'dan almak gerekir) meyve. yeşil kabuğu kurutularak saklanabilir. özellikle kına yakmayı sevenler, saçlarının iyice kızıl değil de daha koyu bir tonda olmasını isterse bu kabukları kaynatıp kına karşımına katabilirler. (siyaha yakın bir bordo ton bile elde edebilirsiniz bu sayede). iç cevizi buz yatağı üzerinde içkinize meze yapabilirsiniz, doyulmaz bir tat oluyor.
-
öğrenmeyi kolaylaştıran ve hafızayı güçlendiren arekolin isimli maddeyi bol miktarda içeren besindir. bu açıklamayı kadın programına katılmış şifalı ot uzmanından öteye taşımak için eklenmesi gereken detay ise arekolinin serebral muskarinik reseptör* agonisti olduğudur.
-
nazarımda şampiyonlar ligi resmi yiyeceğidir. eylül geldiği zaman taze ceviz pazarlara çıkıyor dayanamayıp alıyorsun mereti.. maçlar da aynı zamana denk geliyor. ekran başında heyecanı yenmenin en güzel yollarından birisi de meşgul olacak bir şey bulmak. elde ceviz kıracağı olması bu işi gayet güzel hallediyor. sonrasında da akla amokachinin bayern maçında kaçırdığı gol, hagi'li galatasaray maçları, david'in intere taktığı volede hep cevizli şeyler geliyor.
-
bıçakla kesme-kırma-temizleme yöntemini dikkatle ve tecrübeyle uygulamanın gerektiği ceviz türüdür. aksi halde elinizi yaralamanız işten değildir. ardından içindeki kabuğu temizleme (paklama) işlemi gelir. sonuç: "zahmete değer".
tadına bakılırsa, normal cevizden daha sağlıklı, az yağlı olduğu izlenimi vermektedir. -
orgazmik yiyecekler sınıfından... kış olduğunda bile yaz gelse de taze ceviz çıksa diye bekliyorum o derece. içinden çıkan cevizin üzerindeki ince zarı ayıklamazsanız çok acı olur tadı (bilmeden o şekilde yemeye çalışan da gördüm).
-
millete pislik yapmak için boyasından faydalanabilinecek meyve.
bu mucizevi yemişin boyası çok fenadır. normal şartlarda vücutta değdiği yerden 5-6 gün gitmez... eğer bir bahane ile birinin yüzüne sürseniz süper olur!
daha geçen hafta 4 yaşındaki yeğenimin suratına sürdüm. işi komik kısmı ne anası fark etti, ne de babası! oğlan suratında apaçi savaş boyasıyla 4-5 gün gezdi! -
bir kere yemeye başladığımda kendimi durduramadığım mucizevi yiyecek.kuru cevizi normalde fazla yiyemem ama ceviz taze ise a dostlar peşini bırakmam.bu arada sirkeli su ile eli silince lekeleri gidiyormuş diye duydum lakin denemedim benden söylemesi.afiyet olsun.
-
ellerde bıraktığı leke sirke, limon kabuğu, aseton, bulaşık deterjanı, çamaşır suyuyla (intiharı bile düşündüm) elleri yıkamakla çıkmaz. kaya tuzuyla elleri ovmak fayda etmez. kaderinize razı olun. bugün lekenin olduğu günün üzerinden üç gün geçti, henüz seyrelme bile gözlemlemedim.
-
ah! tutkudur, kırması, kabuklarını soyması, o elde bıraktığı doku her aşaması ayrı bir zevktir, kına falan sevmem ama o cevizin bıraktığı lekeler beni hiç rahatsız etmiyor, seviyorum ulen.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap