• (bkz: tobrex)
  • tobramisin içeren antibiyotik steril göz merhemi. bilim ilaç tarafından üretilir. kutuda reçete ile satılır demiş ama eczanelerde istenince veriliyor.
  • gözdeki kaşıntıyı anında gideriyor ve rahatlatıyor.
  • gözümdeki şişlik, kızarıklık ve batma için kullandığım damla.
  • ciloxan rahatlatmadı bu fena değil ilk deneyimlerime göre
  • gözde meydana gelen çizikler ve akabinde oluşan kılcal damar çatlamalarında kullanılan steril göz merhemi.
  • evdeki leş kaktüsüne kafayı takan kedim, sağ gözünün saydam tabakasında koca bir delik açınca veteriner hekimin önerdiği damla ve merhem.

ilk önce merhemi göze uyguladı, sonra göz kapaklarını merhem içeride kalacak şekilde dikti. gözü 3 gün dikili kaldı yavrumun. sonrasında dikişler alındı ve sabah akşam olmak üzere göze damlayı iki hafta tatbik ettik. biraz uzun bir süreç oldu, ama saydam tabakadaki delik yavaş yavaş kapandı.

lakin benim kızım bir türlü sağ gözünü koruyamıyor. evdeki tüm kaktüsleri kaldırdık; ama o gözünü (biraz görme kusuru kaldığından) bulabildiği tüm sert yüzeylere sürterek kaşımaya çalışıyor. zaten renkli göz akıntısı var, her gün gözünü düzenli siliyorum. yine de 1,5 -2 ayda bir o gözünde hafiften iltihaplanma yaşıyor. o zaman hemen tobrased damlayı kullanıyorum bir hafta ve geçiyor.
  • yavru kedilerin gözleri yeni yeni açılmaya başlarken çapaklanmaya maruz kalabiliyor. işte bu gibi durumlarda kurtarıcılardan biri tobrased oluyor.
  • gozumde sicak arpacigi hemen iyilestirmis canim ilactir. o zonklayan gozu bi gecede iyi etti.
hesabın var mı? giriş yap