• trendyol'da ürün satanların kullandığı çağ dışı trendyol sitesi. şuradan ulaşılır; www.partner.trendyol.com/

bir de kampanyaları plaza türkçeleri ile yazan iş bilmez çalışanlara sahiptir.
    kampanyanın açıklama metnini birebir kopyalıyorum, ekran görüntüsü de aşağıda.

butikteki ürünlerinize trendyol satış fiyatı üzerinden sepette %30 indirim uygulanacaktır.

kargo offerında trendyol ile yaptığınız anlaşma geçerli olacaktır.

kargo bedava anlaşmanız varsa kargo ücretleri satıcılarımız tarafından karşılanacaktır.

rekabete göre fiyat avantajı sağlamayan teklifler kabul edilmeyecektir.

kampanyaya katılım sağladığınız ürünlerde kampanya süresince fiyat artışı gerçekleştirilemeyecektir.

kampanya sona erdiğinde fiyatlarınızı güncellemeyi unutmayınız.

kampanya tarih aralığında bir event planlanırsa kampanya daha erken sonlandırılabilir.

görsel
  • dün itibari ile parçası olduğum muhtemelen yarından itibaren de satışa başlayacağım yer.

süreç konusunda profesyonel bir firmadan destek aldım çok ta iyi ettim.
  • aynı anda trendyol, n11 ve hepsiburada satış yapan biri olarak diyebilirim ki, diğer ikisi yanında teknoloji devi kalır. bildirim açma kapama vs gibi 1 2 saçma detay dışında satıcı kullanıcı ekranı iyidir.

n 11 satıcıya daha fazla değişiklik yapma imkanı veriyor ama orada da müşteri temsilcisi yok
    hepsiburada tüm değişiklikleri dosya göndererek yapmanız gerekiyor.
  • satıcısını korumayan pazar yeridir. an itibariyle en çok satış yaptığım platformdan soğumuş durumdayım.
    ahlaksız bir müşteri 4 haziran'da aldığı ayakkabıyı 25 haziran'da "gelen ürün ile satın aldığı ürünün farklı olduğunu iddia ederek" iade ediyor. gelen ürün bariz şekilde giyilmiş. kalıbı ve formu bozulmuş, tabanı kirli, kutusu patlamış. e haliyle iade reddi talebi açıyorum. kanıtları iletiyorum. ret talebim kabul ediliyor. daha ben ürünü kargoya vermeden müşteri bu sefer de ürün orijinal değil diyerek iade talebi açıyor. satıcı profilime ve ürün altında "sahte ürün satıyorlar" şeklinde iftira niteliğinde yorumlar atıyor. trendyola ürün yüklerken belge ibrazı istiyor bu arada. nike ürün satıyorsan o ürünün resmi nike distribütörüne kadar uzanan faturasını istiyor. yani sahte ürün olma şansı yok. ben ürünü geri gönderdim ve müşteri hizmetleriyle görüştüm. yazılan yorumları silmeleri mümkün değilmiş. çamur at izi kalsın resmen. bu yorum yüzünden soru sor kısmından ürünleriniz sahte mi gibi sorular almaya başladım ve satışlarım düştü. hadi bunu da geçtim. red talebimi kabul ettiniz ama müşteri yeniden iade edebiliyor. sordum kendilerine; "müşteriyle kendi aramızda 10 kere kargoyu mu paslaşacağız? o bana gönderecek ben ona göndereceğim. bunun mantığı nedir? bir kere ret talebim kabul görmüş. neden müşterinin yeniden iade oluşturmasına imkan tanıyorsunuz?" yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. tabii müşterinin umurunda değil. 100 kere de gönderse bütün kargo paralarını bana ödettiriyorlar.

özetle: rahatsız olduğunuz bir durumda yalnız başınıza olduğunuz platformdur. satıcılarını asla korumazlar.

edit: daha önce belgelerim onaylanmasına rağmen benden malum ürünün faturasını istediler. eğer 2 gün içerisinde göndermezsem ürünlerimin satışa kapanacağı söylendi. binlerce fatura arasından buldum ve sisteme yükledim. bakalım süreç nasıl devam edecek
  • ticaretin olduğu, para ile ürünün yer değiştirdiği, müşterinin, mağazanın ve yer sağlayıcının haklarının kanunda açıkça belirtildiği her pazar yerinde herkes kendi hakkını koruyabildiği ölçüde ayakta kalır.
    ben de trendyol'da satıcıyım. bir satıcının, ilk olarak yapması gereken, kurumsal iletişim dilini başarıyla kullanabilmektir. ikinci, üçüncü defa iade talebi oluşturulan sipariş için, arkadaşımız nasıl iletişim kurdu? düşüncelerini nasıl ifade etti? bu süreç içinde, kendisi somut olarak nasıl zarara uğradı? alınabilecek olan önlemlerden ne kadar haberdardı ve aldı?

yaşadığım bir durumu aktarayım.

ya da arkadaşın ayakkabı siparişi üzerinden gideyim, arkadaş da duruma göre gerekli kontrollerini yaparsa sevinirim.

ayakkabıyı alan müşteri, 10 gün sonra ayakkabıyı giyip, yeniden satılmasına engel olacak şekilde iade ediyor.
    iade olan ürünü, ne olursa olsun kargo poşeti ya da kutusundan çıkarırken videoya çekerim. kullanılmış, reddetmek gerek.
    "müşterimize ayakkabı siparişi (yeni ayakkabı resmi çekerek) bu şekilde gönderilmiştir. ancak, müşterimiz bu ürünü yeniden satışı mümkün olmayacak şekilde iade etmeye çalışmaktadır. görüleceği üzere, ayakkabı giyilmiş, deforme edilmiş durumdadır. iadenin reddi konusunda yardımlarınızı rica ediyoruz."
    sebep de ürün kullanılmış, ve trendyol açıklamasını göreceksiniz. ürün resimleri incelendi, firma beyanı esas alındı. ürün, kullanıldığı ve yeniden satışa engel olduğu için iade reddedildi.
    kod ile ürünü, müşteriye tekrar gönderdin, daha alıp, almadan, ikinci, üçüncü defa gel-git olabilir. üzülecek bir durum yok. 4.defa olması durumunda, ürüne el koyabiliyorsunuz. olası hukuki durum için.
    şimdi, ürünü kargoya verdim iade reddine dayanarak, müşteri ürünü daha teslim almadan, iade kodu oluşturuyorsa, aksiyon alıp, teslim almadan, müşterinin mağazayı nasıl yorduğunu, kasıtlı hareket olduğunu ifade ederim.
    ya da bu müşteri, ürünü kargodan alıp, iade kodu ile sevk ederse yine aynı şekilde, süreci reddederim.
    bu süreç zarfında, siz sadece ilk gönderdiğiniz ürünün kargo bedelini ödersiniz. haksız yere yapılan iade masrafları mağazaya ödetilmez. sipariş numaranızdan, kargo faturalarını gözden geçirin, sonucu buraya aktarın.
    müşteri yorum yaptı bu sipariş için, yazacaklarını tahmin etmeye gerek yoktur sanırım. destek, canlı destekten, sipariş numarasını iletir, müşterinin tavrının kötü niyetli olduğunu ifade eder, yazdıklarının tüzel kişiliğinize zarar verdiğini ve ilgili yorumum kaldırılması konusunda yardımlarını rica edersin. iki gün sürmeyecektir, yorum ürün altında gözükmeyecektir ama panelde yer almaya devam edecektir.
    iade oranı, mağaza puanına olumsuz etkisi fazla iken, özellikle giyim , ayakkabı kategorisinde etkisi en az hale gelecek şekilde iyileştirildi.

edit :göz göre göre, bir müşteri neden bu tavır içine girer, bu sorun için düşünmezseniz her zaman hata yaparsınız.
  • klozet kapağımızın altına kadar reklam vermek yerine şu uygulama üzerinde çalışın biraz. mobil uygulaması ultra yavaş ve ürün görseli yüklenmiyor.
  • bu plartformda satış yaparak para kazanmanız, belirli bir süre geçtikten sonra mümkün değildir.

'aynı ürüne ortak barkod' adı altında oluşturulan sistem sayesinde kim daha az kar marjı ile satarsa onun mağazası ürünü satmaya başlıyor, senin satışların ise sıfıra yaklaşıyor, bu durumda aynı ürünü zararına dahi satanlar oluyor. şayet çin sermayesi perakende satış piyasasını bu şekilde domine etmeye devam ederse hepimizi köleleştirecekler. her ne şartla olursa olsun durdurulmalıdır.

tanım: kan emici bir vampir gibi piyasanın anasını siken oluşum.
  • bana göre teknolojiyle uyumu en iyi olan pazaryeridir. hepsiburada ve n11'e göre trendyol pazaryeri çok çok iyidir. trendyol'un en çok kendini sürekli geliştirmesini seviyorum. amaçları her zaman satıcıların işlemlerini kolaylaştırmak olmuştur. bir çok pazaryerinde satış yapan birisi olarak bunu söylüyorum.

ürün yükleme, kargo hazırlama, çıktılar, satıcı arayüzü muhteşemdir. hele canlı desteği tadından yenmez. bir sorun varsa anında temsilcilere bağlanıyorsun. bu gerçekten muhteşemdir. n11'de bunda zaman satış yapıyorum. hala müşteri temsilcisine nasıl bağlanırım bilmiyorum. ne canlı destek var ne bir numara. bu da bizleri iş yapmaktan soğutuyor. n11 geri kalıyor. hepsiburada bana göre çöptür. hiç sevmem. ürün de yüklemem. hepsiburada yoğun bir kampanya yaptı. bunun altından kalkamadı. barkodlar karıştı. ben ürünleri kargo yaptığım halde kargo yapmadınız diye hakedişimi vermedi. hakkım haram zehir olur inşallah! hepsiburada'da iş yapıyorsanız çok dikkat edin derim. ben şeffaflık görmüyorum bu sitede.

trendyol'da üzüldüğüm tek bir konu var. o da firmamıza özel görsellerin herkesçe kullanılması. ben çekim yaptırıyorum. görsel başı 30 tl veriyorum. siteye yüklüyoruz. adamlar görseli indirip onlarda siteye yüklüyorlar. bu konuda trendyol'a geri bildirim yazdım ama bir şey çıkmadı. yazık günah o görsellere para harcıyoruz. umarım bunu da çözerler diye düşünüyorum. o görseller yasal olarak bizimdir. görsellerimizi izinsiz kimse kullanmamalıdır.

genel olarak trendyol'dan memnunum. en değer verdiğim iş ortağım trendyol'dur. trendyol açık ve şeffaftır. ceza bile verse neye verdiğini tek tek yazar. hakedişten düşer. bu şeffaflık çok önemlidir.

trendyol'da buybox sistemi eleştiriliyor ama bu bence olması gerekendir. aynı ürünü satan bir çok satıcı tek noktada birleşirse birçok fiyatı görmek mümkün olacaktır. bunu zaten herkes kendi özel gündeminde yapıyor. bende yapıyorum. telefon alacaksam direkt x mağazasına giderek ürünü almıyorum. birkaç mağaza geziyorum. fiyat araştırması yapıyorum. aynı telefon hangi mağazada uygun fiyatlıysa oradan alıyorum.

trendyol'da komisyon oranları da çok eleştiriliyor. ben normal buluyorum. adamlar her yere reklam veriyor. bu gün tv reklamları bir dünya para yapıyor. bunu karşılamak için adamlara sermaye lazım. komisyon oranları normaldir. ben kendi alışveriş sitemi de açtım. reklama sürekli para harcadım. trendyol'un aldığı komisyondan daha fazla reklama sermaye harcadım. trenyol'da sattığımın yüzde birini bile satamadım. o sebeple geniş çaplı düşünmek gerekiyor.

kargo fiyatlarını ise kargo firmaları belirliyor. buna da yapacak bir şey yoktur.

günümüz dünyasında artık iş hayatı çok acımasız. e ticarete girecekseniz mutlaka üretim yapın. üretim yaparsanız iyi kazanırsınız. al sat devri artık bitti. devasa firmalar al satta para yedirmiyor. üretin satın. bunu harward business review'de okumuştum. çağın trendi al sat değil üret sattır.
  • kasım döneminde satıcı e posta adreslerini sikip atan yer.

günde 17 mail atıyorlar.
  • lisans ihlali yapan,
    çul çaput satan,
    siparişlerini kargo poşetine tıkıp gönderen.
    satıcı puanı yerlerde, sözde satıcıları destekleyen satış platformu.

lider platform yanlış stratejileri nedeniyle merter tezgahtarı sahteci sahıs şirketlerinin mağazalarıyla doldu.
    tekstil kategori yetkililerini alkışlıyoruz
hesabın var mı? giriş yap