14577 entry daha
  • nüfusun bu kadar kalabalık olması herkese zarar veriyor

trafik oluyor.. gereksiz yakıt cebinden yiyosun.. bir sürü zaman kaybı her gün..

sorsan herkesin zamanı acayip kıymetli ve değerli..

hastanelerde sıra bulamıyosun.. sıra buldun gittin.. hastanelerin içi pazar yeri gibi kalabalık..

1 kişi hasta ama 4-5 kişi ailece gezmeye gelir gibi geliyolar

eğitim vs okula çocuk yazdıracaksın yine kalabalık.. gidip özele yazdırıyosun yine cebinden çıkıyo

he bunların her birini özelde yapma imkanı olan da net olarak parasının karşılığını alıyor mu o da meçhul

bir de bazen doğurganlık azalıyor.. ülke nüfusunu yenileyemiyor filan diye felaket tellallığı yapanlar oluyor..

ulan 85 milyon nüfus 3-5 sene az çocuk yapıldı diye bitip tükenmez ya!

geçen rahmi koç bile dedi.. çoğu sıkıntının başı bu nüfus fazlalığı diye

memnun mu yani herkes bu kadar kalabalıktan dolayı merak ediyorum
  • en buyuk sorunu adalet sistemi olan ulke. guclu bir adalet sistemi olmadan hicbir sey gercek manada ilerlemez, bir ulke gelisemez. bir ulkenin ne kadar yasanabilir oldugunu adalet sisteminin ne kadar isledigine bakarak olcebilirsiniz. bu kadar basit bir dinamik, 89 iq olanin dahi acikca yapabilecegi bu en basit cikarim... bir tane siyasi yok bu konuda vaadde bulunan. o kadar yok ki adalet, bunun lafini dahi soyleyemiyor adamlar, aninda harcanacaklarini dusunuyorlar zira.
  • geçen düşünürken türkiye'deki sivillerin savunmanın çok zor olduğuna hükmettim. evet siper savaşının önemli olduğu zamanlarda anadolu coğrafyası çok avantajlıydı, ancak saldırıların öncelikle hava yoluyla tertiplendiği bu zamanlarda aman aman avantajlı görünmüyor.

neden derseniz, bütün hedefler bombardımana açık. sığınaklar varla yok arasında. yapılar çok dayanıksız. ağzımız açık bombardıman uçaklarının şehirlerin üstünden geçmesini bekleriz. tabii bunu durduracak hava sistemleri muhakkak vardır ancak netice ortada bombalanacak bir hedef bırakmamak. bombalanacak hedefi geçelim, marmara gibi önemli bir bölge o kadar kolay ele geçirilir ki...

burada kastettiğim şey savunmanın kuvveti değil. elbette kuvvetli. ancak kafaya koymuş bir ülke sivil kaynakları çok güzel tahribata uğratır, daha da ötesi çok fazla sivil kayıp olur. olayın bu yönü hep görmezden geliniyor.
  • halkı hakkındaki düşüncelerimi yazsam halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan ceza almam olası ülke. hakkında düşünmeyi bıraktığım günden beri kafam çok rahat. bunu yazabilirim bak. en son sözlük gibi ortamlarda yorum yapmayı bıraktığımda da çok berrak bir zihne ulaşacağımı düşünüyorum. az kaldı.
  • üzgünüm ama çoğu hayat kayıp bu ülkede. insanlar hayatta kalmak için çalışıyor. bu insanlara yön gösterenler olmadığı gibi bunlar da çocuklarını hiçliğe itecekler. genç nüfus mu? kafası çalışmadıktan sonra ne önemi var.
  • nüfus artiyor ama egitim sistemi cok kötü ve üniversite kalitesi cok düsük.

alttan gelen nesli iyi bir sekilde yetistiremedigin gibi hali hazirda orta yasli nesile is imkani sunamiyorsun. cünkü üretim yok.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap