41 entry daha
  • brad pitt'in (fight club haricindeki) en bıçkın haline ve sağlam senaryoya sahip film.
    tımarhane bölümü dışında (ki kesinlikle harikadır) filmin özellikle son bölümleri daha iyi çekilebilirdi.
  • trtnin sonundaki casting bölümünü keserek seslendirenleri yazdığı filmdir. filmin sonundaki mükemmel şarkı da katlolmuştur böylece.
  • (bkz: space monkeys)
  • aylardır merak edip, sonunda izleyebildiğim*, ama beni hayal kırıklığı denizinde boğmuş bir film. belki de sinemadan anlamıyorumdur.
  • brad pitt'in canlandırdığı karakterin vücut dilinin benzerini yıllar sonra pirates of the caribbean filminde johnny depp'in kullanacağı film.. depp vücut hareketlerinin yarısını oniki maymun'daki pitt'ten, diğer yarısını da dört oda'daki tim roth'tan aparmış görünüyor..

    (bkz: aparmak)
  • gelmiş geçmiş en süper senaryolardan birine sahip filmdir bu (kurgu genel anlamda bir fransız filmi olan la jetée'den uyarlansaa dahi). film içindeki bilmeceler, birbirlerini tamamlayan parçalar, genel atmosfer müthiştir. ayrıca arka planda çok sağlam ve manidar diyaloglar içerir. ilk sefer izlendiğinde anladığını sanan çok kimse dahi filmin ancak %50'sini anlar. defalarca izlenmelidir.
  • yanına izleyiciyi de alarak önüç*maymuna*tamamlanan film*
  • bunaldigim bir gun,hakkinda hic bir sey bilmeden girip seyrettigim ve beni bunalmak oyle degil boyle olur diye sersem eden film.ayrica ciddiye almadigim
    brad pitt in gercekten iyi bir oyuncu oldugunu gordugum ilk film.
  • kurgusal içerik itibarı ile matematiksel fiziğin time travel fenomenini açıklamaya yönelik radikal yaklaşımlarından biri olan wormholes and consistency prensibini beyaz perdeye taşıyan, 95 yılının sinema teknolojilerinin el verdiğince oldukça iyi kotarılmış, günümüz abartılı efektlerinden (ne mutluki) nasibini alamamış ve o şahane
    soundtrack albümü ile fiction tarzında kült olmuş muhteşem bir brad pitt ve bruce willis filmi.

    consistency prensibi zaman yolculuğu konseptinin consistent (tutarlı) yaklaşımlarını irdeleyen bir teoremdir. time travel etkisine sahip bir wormhole'ün iki ağzını düşünün ve bu girişlerden birine yaklaşmakta olan bir cismi. wormhole'ün time travel etkisi yüzünden bu cismin deliklerden birine girmeden önce diğer delikten dışarı çıkacağı düşünülür. bu durumda cismin kendisi deliğe girene kadar ortamda bir de kopyasını barındırır. cismin ve kopyasının birlikte varolduğu süreç içerisinde çarpışma olasılıklarını inceleyen consistency prensibi, fizik ve mantık kuralları içerisinde olası 3 durumdan consistent yani tutarlı olan 2 çarpışma olasılığı üzerinde durur.

    1. olasılık:
    kopya-cismin çarpışma sonucu gerçek-cismin deliğe girişini engellemesidir ki
    nedenini ortadan kaldıran bir sonuç olarak tutarsız bir olasılıktır.
    2. olasılık:
    slight strike olarakta bilinen ve gerçek-cismin deliğe girişini engellemeyen
    bir çarpışma olasılığıdır. neden-sonuç ilişkisine ters düşmeyen tutarlı bir olasılıktır.
    3. olasılık:
    deliğe girmeye hiçte niyeti olmayan gerçek-cismin, kopyası ile çarpışması sonucu deliğe yönelerek kopyasının varlığına anlam ve gerçeklik katan tutarlı bir olasılıktır.

    kendisini 96 yılında bulan willis'in o zaman için kulağa fantazi gibi gelen fakat yakın zaman içinde dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunun yok olmasına (all i see is dead people) sebep olacak olan virüs'ten pitt'e bahsederek gereksiz işlerle uğraşan army of twelve monkeys'in populayson yıkımının nedeni olmasını yada yıkımın başlamasına sebebiyet veren unsurlardan biri olmasını kurgulayan film neden-sonuç ilişkisini consistency prensibinin 3. olasılığı çerçevesinde irdeleyerek seyirciye muhteşem bir ikilem ve olağanüstü bir zihinsel şölen sunar.
  • ilk seyrettigimde ki bu yaklasik 2-3 yil onceye tekabul etmekte,accaip begendigim,seyrettigim sahisla 2 saat filmi tartisip/anlama cabalarina gark olduum film,dun gece itibariyle trt1 ekraninda seyrettiigimde mini de olsa bir hayal kırıklıgı yasatmistir bunyemde,zira film bittiinde 'alla alla ne tartistiydik yillar ewwel biz-hersey gun gibi asikar imis''seklinde yorumlar yaptirmistir.yeterli hazzi alamamis olmamin dublajli seyretmemle son derece yakindan ilgili oldugunu da ozellikle belirtmem lazim gelir.`brad pitt i seslendirmek zor isti ki yanlis anlamadiysam toprak sergen adli antipatik sahis tarafindan gerceklestirilmis.ama tabbi gene de basarili-gene de seyredilesi,guzel film.
276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap