unutulan eşyalar
-
iyice artan arttıkça batan gümrük satışçılarının en meşhurlarından.
instagram'da en çok takipçisi olan unutulan.esyalar'dan bahsediyorum. ülkede zaten hala tartışılan "gümrüklere takılan uçuklarda unutulan eşyaları nasıl alıp nasıl satabiliyorlar, devlet nasıl müsaade ediyor" soruları bir yana, bu firmanın parfüm adı altında sattıkları ürünler orijinal şişeye sahip doldurma parfümler. diğer ürünlerini kullanmadım o yüzden yorumum yok. ama parfüm doldurma. -
yaklaşık bir yıldır takip ettiğim, havalimanlarında unutulan eşyaların satıldığı mağaza ve instagram sayfasıdır. piyasa fiyatının baya altında ürünler bulunmaktadır. yapılması gereken şey instagramda bildirileri açıp, hızlı davranmak. altı aydır babama saat almak için takip etmekteyim lakin bir türlü hızlı davranmazdım ki ta ki geçen cumartesiye kadar.
ödeme işlemi hesap numarasına eft yapıp, ekran görüntüsünü attıktan sonra (bi nevi ürünü reserve etmek için) haftasonu değilde akşamında ürünü göndermekteler.
benim anlatmak istediğim nokta şu. ilk defa ürünü alacağım için ve cumartesi olduğu için ekran görüntüsünü alacağım zaman 2. defa ücreti göndermişim (haftasonu hesaptan çelilmediği için haberim olmadı)
pazartesi sabah bankadan gelen iki sms e de dikkat etmedim. iki kere yatırdığımı mağaza yetkilisi arkadaş söylemesi ile öğrendim. birkaç dakika içinde fazla ücreti geri iade edip akşamında ürünümü gönderdiler.
instagram adresi de budur efendim https://instagram.com/…n.esyalar?igshid=dw88kim72ck
son bir not instagrama girme sebebimdir ve de eski kız arkadaşımın bile bildirimlerini açmamıştım (tek bildirimlerini açtığım hesap budur) -
bu arkadaşlar sattıkları parfümlerin orjinal olduğunu iddia etmektedirler fakat o fiyatlara o markaların orjinal olma şansı yoktur.
şöyle ki konu işletme zaman zaman diesel, p.r invictus, bvlgari, h. boss ve daha bir çok kadın-erkek parfümünü genelde 100 ml olanları 225 tl civarında satmaktadır. orjinal olduğuna hemen herkes inandığı için parfümler en geç gün içinde satılmaktadır.
benim anlamadığım ilk nokta bu kadar çeşit ve açılmamış parfüm hangi hava alanlarında veya gümrüklerde unutulmaktadır/takılmaktadır? bu arkadaşlar isim yapınca el altından replika parfüm işine mi girdi yoksa?
ikincisi belli ki işletme sahiplerinin gümrüklerle bağlantısı iyi, bu gibi unutulan eşyalar ihale usulü satış yapıldığı için herkese yedirmezler tahmin ettiğiniz gibi. yani desek ki bunların sattığı orjinal parfümler ülkeye illegal yolla sokulurken yakalandığı için normalden ucuza satılıyor. burda da şu soru oluşuyor bu markaların ürünleri 225 tl kurtaracak şekilde gümrük kapısına gelemez. yani şöyle diyim ben israil'den norveç'e kadar sayısız free shop/dutyfree mağaza gezdim. dünyanın hiç bir yerinde orjinal 100 ml bvlgari man'i 20-25 euro'ya alamazsın. ama bu arkadaşlar nasıl oluyosa satıyor ve kar ediyor bu durumdan. aynı durum marka gözlükler için de geçerli.
yani toplayacak olursam bu durumun tek mantıklı açıklaması; bu işletme gümrükte takılan malları koli/konteyner olarak sabit fiyattan alıyor. içinden ne çıkarsa kar-zarar bunlara kaçıyor veya kazandırıyor. örneğin ucuzdan verse bile 100 bin liralık içinde mal konteyner 20 bin liraya bunlara veriliyor. genel olarak herkes bu duruma inanıyor fakat çin'den gelen 0.50 dolar'lık paketleri açıp kontrol eden gümrük neden böyle bi koliyi/konteyneri kontrol etmeden versin? buradan çıkarabileceği muhtemel paranın henüz farkında değil heralde..
ya da
işletme olaylar bu kadar karışıkken el altından orjinal diye 20 liralık parfümleri, gözlükleri iteliyor millete.
isteyen tabi ki girsin alışverişini yapsın ama konu ürünlerin bitmek bilmeyen stokları varken beni kimse orjinal sattığına inandıramaz. -
ikinci el ürünlerin orijinalliğine güvenilinebilir fakat sıfır sattıkları ürünlerde şüphe duyabilirsiniz. ürünü beğenmeyip geri iade etme şansınız bulunmamakta.
sıfır rayban gözlük aldım, gözlükçü camına dokunur dokunmaz çakma, rayban böyle bir cam üretmez dedi. ikinci el persol gözlük aldım onun orijinalliği anlaşılıyor
abim çocuğu için eski model bir atari aldı amerikan malı, adaptörü farklıydı, adaptörünü bulamadı ve çöp oldu, iade olmadığı için.
ilk zamanlar fiyatlar makuldü, şimdi doların artmasıyla orijinali fiyatları yükseldiği icin bunlar da ona göre fiyat belirledikleri icin fiyatlar uçuşa geçti. -
buraya yazanlar teskilat.bubsiteler dolandiricidr
-
bugün itibariyle kafede unuttuğum bir poşet dolusu donla yenisini eklediğim
-
bu ihalelere nasil giriliyor instagramdan degil gidip havalimanindan almak istiyorum
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap