urla şarapçılık
-
izmir'in urla ilçesindeki bağlardan elde edilen lezzetli üzümlerden şaraplar imal eden butik şarap firmasıdır.http://www.urlasarapcilik.com.tr/
urla nero d’avola, serendias roze sek gibi ödüllü şarapları bulunmaktadır.
benim favori şarabım ise urla boğazkere'dir. -
urla'da toscana esintili bir tesisi olan şarapçılık. gittiğinizde üretim tanklarını , üst kata aynı bölgeye yapacakları otel'in örnek dairesini gezdirip, şarap tadımı yapabiliyorsunuz, şarap çeşitleri kısıtlı fakat her biri birbirinden lezzetli. fiyatlarda 30-70 tl arasında değişiyor.
-
"sevgili urla dostları,
bir hasat dönemini daha bitirdik. fermantasyonlarını tamamlayan şaraplar, bize kişiliklerini belli etmeye başladılar. 2012 hasadı, 2011’e göre daha az ürün getirmiş olsa da, yoğun aromaları ve güçlü gövdeleriyle yıllanma potansiyelleri çok yüksek şaraplar olacaklarının sinyallerini bizlere veriyorlar. 2012 yılına ait bu şarapları, 2014 yılının başlarında içebileceğiz. 2010 yılının hasadı olan ve uzun süre önce tükenen nero d’avola & urla karası ve tempus’un 2011 hasatlarını ise şubat ayının sonunda sizlere sunabileceğiz.
geçtiğimiz bir yıl süresince sizlerle paylaşmak istediğimiz çok güzel gelişmelerimiz oldu.
bunlardan birincisi; yeni ürünümüz merlot, nero d’avola ve cabernet franc karışımı olan nexus, ailemize katılır katılmaz girdiği ilk tadımda 91 puanla serisinde birinci seçilerek bizleri çok mutlu etti. ikinci gelişmemiz ise bölgemizin kaybolan şaraplık üzümlerinden urla karası ile ilgili. urla karası, yıllar süren araştırmalar sonunda bulunup, ampelografik çalışmalar ve dna analizleri ile tübitak projesi olarak geçtiğimiz yıl tescil edilmişti. 2012 de ise yeni edisyonu yayınlanan dünya şarap atlası’ na “urla karası” olarak tescillenerek girdi. zaman içerisinde çoğaltmaya devam ettiğimiz bu antik üzüm çeşidimiz, sicilya karası adıyla da adlandırılan nero d’avola ile blend edilip, girdiği her yarışmadan bize madalya kazandırmaya devam ediyor. üçüncü güzel gelişmemiz; butik otelimiz. bu yıl, şaraphanemizin üzerindeki misafirhanemizde butik otel olarak hizmet vermeye başladık. önümüzdeki yıllarda, şaraphanemizin hemen yanında kendimize ait olan 30 dönümlük arazimizde butik otel ve spa yatırımımızla projemize devam etmeyi planlıyoruz.
ilk senemizde uluslararası yarışmalarda aldığımız 16 olan madalya sayısını bu yıl 40 ‘a çıkardık. bu madalyalar hem ülkemiz hem de bizler adına mutluluk ve onur verici. sadece biz değil, son yıllarda türk şarap üreticilerinin uluslararası alanda aldıkları madalyalar göz kamaştırdı. binlerce yıllık geçmişi olan şarabın, anavatanı olan anadolu'da küllerinden tekrar doğmaya başladığını artık herkes görüyor. bu gelişmelerden dolayı çok mutluyuz. bu başarıların yanı sıra, japonya ile başladığımız ihracatlarımıza almanya ve ingiltere ile devam ediyoruz. planlamalarımıza göre sırada çin ve amerika var. biz dünyada birçok yere ulaşmaya devam ederken, bizim de ziyaretçi sayımız gün geçtikçe artıyor. şaraphanemizin ilk seneki yıllık 2800 olan ziyaretçi sayısı 2012’de 9000 kişiyi geçti. uzbaş bitki çiftliği'ni ve urla şarapçılık’ı yurtiçi ve yurtdışından ziyarete gelen binlerce misafirimiz hem bölgemizin güzelliklerini görme, yemeklerinden tatma hem de urla’yı da tanıma fırsatı buldular.
16 yıl önce dağlık bir araziden yola çıktık. bugün geldiğimiz noktaya bakınca, “made in urla” yı yaratma hayalinden, irili ufaklı şaraphaneleri, butik otelleri, gurme restoranları ile urla’yı bir agroturizm destinasyonu yapma yoluna kadar ilerleyebildiğimizi görebiliyoruz. “urla’nın geçmişi, geleceği olacak” misyonumuza biraz daha yaklaşabilmenin ve bir yılda yaşadığımız gelişmeleri sizlere sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. umarız 2013 yılı; bölgemiz, memleketimiz ve siz dostlarımız adına güzellikleri paylaşabileceğimiz bir yıl olur.
saygılarımla,
urla şarapçılık yönetim kurulu başkanı
can ortabaş
" -
http://www.urlasarapcilik.com.tr/ yardımıyla bu güzide şarap üreticilerine ulaşabilirsiniz. maille iletişime geçtiğinizde sizinle broşür ve fiyat listesi paylaşıyorlar, havale ile sipariş verebilirsiniz, kargo da onlara ait.
cabernet sauvignon şaraplarını içmiştim, çok iyiydi. ama broşüre baktığınızda her şarapları ödüllü mödüllü gözükürken, benim beğendiğim ezik, tıfıl kalmış. o bile çok iyiydi lan. diğerlerini düşünmek istemiyorum. yok yok istiyorum. dur lan sipariş vereyim. yollayın, hancı, doldur kadehi. atıma da bir şeyler ver. doldur panpa. doldurmazsan şerefsizsin. -
toscana'ya gitmek için paranız ya da zamanınız yoksa bu firmanın bağları'nı gezmek için bir hafta sonunuzu geçirebilir, 2 odalı otelinde kısa süre kalıp şöminesinin karşısında şarabınızı içebilirsiniz.
-
serendias isimli rose, chardonnay ve sauvignon blanc beyazları şahane olan şarap markası. böyle butik üretim yapan markaların artması sevindirici. zaten ithal alkolü dünyanın 5 katı fiyatına içiyoruz bari şarabımız olsun. urla tarafına yolu düşenlerin bağlarında tadım yapması da tavsiye olunur.
-
türk şarapçılığının son yıllardaki gururlarından biri. gerçekten çok iyi şaraplar üretiyorlar ama ben bağları ve tesisi gezdikten sonra beklentilerimi çok yükselttim kendilerinden. can bey ortaya çıkardığı eserle övgüyü sonuna kadar hak ediyor. istikrarlarını devam ettirmelerini ve şarapçılığımıza katkı sağlayacak yeni oluşumlara iyi bir örnek olmalarını diliyorum.
-
symposium 2012 (bornova misketi) isimli beyaz dömisek şarabı hoş kokusu ve nefis aromasıyla yazın tercih edilebilecek güzel bir şarap. ayrıca urla kuşçular/demircili yolu üzerindeki bağları ziyaret etmeye değer. üretim tesislerini gezdiriyorlar ve tadım da yapabiliyorsunuz.
-
aynı şarabın 2,5 litre coca cola şişesinde satılanı 30 lira. hadi siz yabancısınız 40.
-
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap