• efe'yi uzaktan taniyan ve simdiye kadar mutlu fotograflarini 'likelayan' biri olarak herkesi uzmus fakat kimse de ya hicbir sebebi yok neden oldu anlayamiyorum diyememistir.

olay mobbingin de otesinde ulkenin yarattigi icinden cikilamaz cozumsuzluk hissi. yoksa cok rahat yurt disinda da baska sirkette de is bulabilirdi.

hala hepimizin nasil cildirmadigi asil soru isareti. efe'nin yaptigi belki de akla en yatkin olan. on binlerce kisi öldu biz ne yapiyoruz. su entry'yi bile vpnle giriyoruz. yetmedi mi boyle insanlik disi yasamamiz.

takipci olacagiz sevgili efe.
  • hiyerarşisindeki bütün yöneticilerden hesap sorulup iş akitlerine son vermek en doğrusu. vicdan bunu ister.
  • yazık cidden. allah rahmet eylesinz

arkadaşlar büyük firmalar hiç sandığınız gibi değil. gözümüzde büyüttüğümüz o yerler belli bir grup hariç diğerlerine maraba olarak bakıyor.
    kendimden de biliyorum.
    bu arkadaş gibi mobbing görmedim ben ama kendimi hiçbir şirkette bu kadar önemsiz değersiz de hissetmemiştim.
    global dediğimiz, herkesin tanıdığı o firmalar hiç mutlu olunacak yerler değil.

mutlu, huzurlu olacağınız ve sizi geliştirecek işleri hep dileyin ki enerjiniz de sizleri öyle yerlere götürsün.
  • mobing vardır yoktur bilemem ancak anlayamadığım nokta şu. sabancı mezunu, bilgisayar mühendisi ve yapı kredi teknolojide çalışan biri sabah istifa etse akşamına iş bulur. bu pozisyondaki biri mobing yapılan bir ortamda neden çalışmaya eder bunu anlamıyorum. istifanın ver git abi, neden intihar? çok garip.
  • mobbinge maruz kalan insan bir süre sonra sağlıklı düşünemez oluyor ve değersizlik hissiyle kendini suçlu/çaresiz hissedebiliyor. "mütevazi olmayacağım" vurgusu bunu düşündürdü bana.ancak bu gibi durumların genellenmesi ve sebep sonuç ekseninde değerlendirilmesi çok yanlış. bir bankanın iyilik yuvası olmadığını, hayır amaçlı çalışmadığını, mobbingin iş hayatında yaygın bir eziyet biçimi olduğunu bilerek hayata tutunmalı gençler.intiharı seçenek görenler için bu dünyada sebepler hiç bitmez.seçenek görmeyenler içinse en dayanılmaz durumlar bile sebep sayılmaz.çocuklarımızı güçlü ve savaşçı yetiştirmeliyiz.çuvaldızı kendimize batırmak lazım.ayrıca mobbingle mücadele de okullarda ders olarak okutulmalı.
  • türkiye’de büyük küçük her kurumun, seçimden sonra şok denetlemeler ile insan haklarının hiçe sayıldığı her konuda denetlenmesi lazım.
    süper marketinden çiftliğine ahırına
    bankasından devlet dairesine her yerde insan onuruna yakışmayan her şey didik didik edilecek.
    haysiyetten bahsediyoruz. önce buradan bu zavallı insanların hakkını aramaktan başlanmalı.
  • çok üzücü bir olay. hiç de şaşırtmadı.
    yapı kredi bankasından beklenir bir rezalet.
  • başka şirketlerde altında çalışanlara bu olayların benzerlerini yaşatan iki yüzlü yöneticilerin kınayarak vicdan masturbasyonu yapacağı başlıktır.
    şirketle ilgili sıkıntını dile getirdiğinde milletin içinde seninle çalışmak istemiyorum deyip, ver tazminatımı gönder o zaman dendiğinde derdin para mı? diye soran fabrika müdürüyle(?) çalışan bir insan olarak iliklerime kadar tiksinirek hissettiğim durumdur. bakın burada yanlış bir şeyler var düzelmesi gerekiyor dediğinizde "yapacak bir şey yok" diyen personellerin de allah belasını versin. onlar da bu düzenin değirmenine su taşıyor...
    bu konuyla alakalı söylemek istediklerimi bu video gayet iyi özetlemiş zaten fazla söze gerek yok.
  • o. cocukları
  • çok çalışmak projeler hedefler için mesailer yapmak başka şirketlerde de olabilecek şeyler tabii ama efenin mailinde bahsettiği çok önemli bir detay var kurum kültürü ile ilgili.

burada kimseyi kovmuyorlar. efenin bahsettiği, sıkıntılı profiller kanser gibi herkesi deli etse de kovmuyorlar. ik gerçekten bu konuda rezil. iyi çalışan, kendini geliştirmek isteyen kişileri sadece şansa boş pozisyon çıkarsa yükseltiyorlar. kurum yeni genç çalışanları iyi seçmeye çalışsa da içerdeki çürükleri maalesef temizlemiyorlar.

işte ik bu kadar önemli. efe'nin intihar kararı işten bağımsızdır diye düşünüyorum çünkü istifayı bassa iki üç ay rahat geçinir yeni iş de bulabilirdi. ama kendini iyi hissetmeyen birisini böyle toksik iş ortamı maalesef yoruyor.
hesabın var mı? giriş yap