yeditepe mimarlık
-
yeditepe üniversitesi mimarlık bölümü'nün kısaca söyleniş biçimi. mühendislik ve mimarlık fakültesi'ne bağlıdır. bölüm başkanı fatih pakdil'dir. eşi olduğunu sandığım oya pakdil de kadrodadır. pakdiller'in dışında ünlü mimar mühendis şehir psikoloğu şair yüce insan ahmet vefik alp de ders vermektedir web sitesinin bize söylediğine göre. yine dikkatimi çeken bir nokta; nişan yaubyan adlı bir de ermeni asıllı vatandaşımız bu bölüme renk* katmaktadır. (bkz: uktelikten kaldıramazsın ukteyi de zühtü)
-
özel üniversitelerin içerisinde en iyi mimarlık bölümü. her yıl 15 burslu 45 burssuz olmak üzere 60 kişiyi bünyesine katar. konum olarak mimarlık fakültelerinin toplanmış olduğu taksim-beşiktaş hattından uzak olması bir dezavantaj oluşturup aktiviteleri kısıtlasa, öğrencilere malzeme hamallığı yaptırsa da, iyi fakültedir.
eğitim dili altyazılı ingilizce’dir. “030 elevation is required in order not to have floodings. this is called subasman seviyesi” öğrencilerin genel kullandığı dil ise ingilizce takviyeli türkçe’dir.. “damp yalıtımını pad foundation’un neresinden geçiriyorsun?” “aşık’ı şuraya oturttugunda rafter’in boyu yetmiyo ya” “ site concrete üzerine levelling kac cm idi?” “art galleries could be seperated into yalinlayici ve butunleyici”
disardan varsayilanin aksine tasarima verdigi onem, ortami ve asiladigi yaklasimlar nedeniyle yakin gelecekte türkiye'de ve dunyada ses getirecek mimarlar yetistirecektir bunu herhangi bir mimarlik fakültesi ile yapacaginiz kiyaslama gosterebilir. -
fakültenin bulunduğu binayı dalan'ın hamiliğini yaptığı arzu adlı asistanın yaptığı söylenmektedir. hatta bu hanımefendi öğrencilerden birinin işlerini beğenmediğini söylediğinde öğrencinin "ben de bu binayı sevmedim" ayarıyla karşılaşmıştır.
-
çok değerli bir hocasını kaybetmiş olan bölümdür...
(bkz: vasıf atilla öven) ` : başımız sağolsun` -
an itibari ile ne mimarlar odasıyla ne yeditepe üniversitesi ile tam manada ilişki kuramayan kurum... üniversitenin bölüme yaklaşımı çoğunlukla duyarsız, bölümdeki öğrenciler kendilerini okuldan ve okulun temsil ettiği kitleden uzak görüyorlar, genelde türkiye dahilindeki ortalama mimarlık eğitim kalitesi üzerinde eğitim veriliyor ama bu ilişkisizlik sorunları verimi düşürüyor..
kayışdağı'nda olmak ise en büyük handikaplardan çünkü mimarlık gibi sosyal bir bölümde sosyal aktivite, atölye çalışmaları vs. yapılamıyor... -
http://arch.yeditepe.edu.tr/
adresinden ulaşılabilen, bir dahaki sene mimarlık bölümü değil, mimarlık fakültesi olarak statülenecek, ve söylentilere göre mühendisliğin yanından güzel sanatlar fakültesinin yanına taşınacak bölümdür.
edit: fakülte bir başka güze kalmış. -
akademik kadrosundaki önemli isimlerin büyük bölümünü yıldız teknik üniversitesi nden kapmis, genel mimarlık egitimden çok farklı yollar izleyen bir mimarlık bölümüdür aynı zamanda..
-
yeditepe üniversitesi tarafından evlatlık muamelesi gören bölümdür. mühendislik binasında -1. kata tıkılmış, penceresiz sınıflarda öğrencilere ders veren, her dönem sonunda rektörlüğe yollanan öneri dilekçelerinin dikkate alınmadığı bölümdür.
yeditepe üniversitesine göre;
getir: mimarlık bölümü;
yok boyle bi$ii???
lakin $oyle bi$iiler var belki alakalidir:
i. genetik ve biyomühendislik bölümü
ii. diş hekimliği fakültesi -
bugün okumaya hak kazandığım yer.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap