• "lan üniversiteye geldim hala sosyalleşemedim" diye panik yapıp kendinizi tikkylerin kollarına atmayın.biraz sabredin kendi kafanızda insanlar bulursunuz , kasmayın.

eviniz üniversiteye uzaksa , ve sabah 1 saat akşamda 1-2 saat dersiniz varsa aradaki zamanı okulda öldürmeyin , gerekirse gitmeyin , kalın.

yeditepenin , istek vakfı liselerinin bir üst levelı olduğunu unutmayın , karşınıza çıkabilecek random encounterları ona göre tahmin edin.

arabanız varsa ve plakanız 34 bd xxx ise birazda rol yaparak özel kısma parkedebilirsiniz.görevli "nereye giriyosun genç" derken , "sen plakaya bak bakim" diyerek arabanın dalana ait olduğu şeklinde yeğeni , oğlu edasıyla ahkam kesin.

son olarak sakın sene kaybetmeyin , giden paralara can dayanmaz.
  • 1. sakın ama sakın ilk gün okulun kantinine gitmeyin.. sosyal şok yaşarsınız "ben buraya nasıl düştüüüm" diye yakınır durursunuz.
    2. binaların ilk aşamadaki çarpıcılığına tav olmayın. konumlandırmaları berbat, ısıtılması imkansız, et kalınlıkları fazla olduğu için aydınlatılamayan, şöyle oturup gülüp eğlenebileceğiniz yerlere sahip olmayan, detayların çözümlenmesi planlanmamış, saçma binalar bunlar.
    3. ring servisine binecekseniz, direk yukarıya çıkana değil, aşağıya doğru inene binin, okulu dolaşırsınız belki ama en azından oturursunuz.
    4. derslerin dinlenmemesine aldırmayın, siz dinleyin, geyikçilere aldırmayın
    5. hocalarla birebir görüşün. özel üniversite olmasının en büyük avantajı bu belki de...
    6. bazı derslerde çok yoğun adam kayırma ve kafaya göre notlama var, boşu boşuna 'ben yorum yapacam' 'ben ezberlemiycem" demeyin.. direk kopya çekin. zaten size verecekleri not kafalarında belli.. (bkz: fundamentals of architecture) (bkz: engineering and architectural literature) (bkz: report writing and presentation techniques)
    7. yeditepe'ye giren ilk yılın sonunda değişiyor, bunu siz de göreceksiniz.
    8. yol canınıza okuyacak, yurtta kalmaya bakın.
  • mali isler ve bankayla kavga etmeye hazir olun, sessiz kalirsaniz istediginizi elde edemezsiniz, biraz bagirmak cagirmak yeterli olacaktir.. 'sizinle mi ugrascam bide, biktim kardesim' havasi vermek de guzel olur..
    onun disinda, ogrenci isleri her turlu yardimci olur, sorun cikarmazlar..
  • - genellenmeye alisin. siz artik bir yeditepe universitesi ogrencisi olmanin onunde; bir "ozel universite" ogrencisisiniz dolayisiyla baba parasi ile okuyorsunuz. sizin icin yapilabilecek birsey yok artik cunku zeki insanlar bogazici universitesinde okurken siz yeditepe'ye girmissiniz. - dikkat edin, kazanmadiniz bu okulu; bu okula girdiniz; konuyla ilgili olarak: (bkz: ozel universiteye girip kazandim diyen tipler) - hic oyle " ben bursluyum, istedigim bolum bu okuldaydi, istedigim okul burasiydi" gibi aciklamalarla ugrasmayin, her zeki insan sizi anlamaz.

- kutuphanede alphonse daudet kitabi aramayin; yok.

- havuza veya spor salonuna uye olmak istiyorsaniz hiv testini okulun hemen yakınındaki darulaceze'de yaptirin. hem 24 saat acik olmasi sebebiyle, hem de fiyatlarinin makul olmasi sebebiyle pek iyi gelecektir bunyeye. havuza gozluksuz gitmeyin, hicbir havuzda bulamayacaginiz kadar fazla klor var suda.

- bos vakitlerinizi sosyal tesis ya da kantinde insan keserek gecirmek yerine kulupler koridoruna bir ugrayin ve ilginizi ceken kuluplere uye olun. uyeligin kagit ustunde kalmamasi acisindan, duzeni olarak kulube ugramayi ihmal etmeyin.

- bir sorununuz oldugu zaman mutlaka danismaniniz ile konusun. gerekirse bolum baskanina cikin, ogrenci dekanina cikin. ilerleyen gunlerde bolum baskani size telefon edip sorununuzun devam edip etmedigini soracaktir, ogrenci dekanligi sms atacaktir.

son olarak bir tavsiyeden ziyade bir rica:

- allah askina hepiniz saclarinizi sariya boyayip gozlerinizi kirpistirmeyin.
  • efendim, sizin için bir işin yapılmasını istiyorsanız, hiçbir şekilde vazgeçmeden ve düzenli olarak her gün durum hakkındaki gelişmeleri sorun. yoksa unuturlar, olmadık yere bir seneniz, ya da geçen seneki fiyatlara göre 1000 ytl kaybınız olur. kayıt yaptırmak, ders seçmek niyetinde iseniz, ilk günün sabahın kör saati gidiniz. akşamüstü bütün işinizi bitirebilirsiniz. dakika başı çöken server ile, kafası dolu danışmanlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

sosyalleşmek için en güzel yer, kulüpler sokağı olarak anılan koridordur. müzik kulübünü ele alırsak; içeri girin ve insanlara merhaba deyin, konuşun... kimse size uzaylı gibi bakmayacaktır*.

olur da derseniz ki paramın keyfini sürüyorum, laila reina günlük ziyaret bölgem; zaten çok sayıda tanıdığa rastlarsınız, üzülmeye gerek yok.
  • tüyo 1: okula ulaşımınızı toplu taşıma ile gerçekleştirmek istiyorsanız, iett nin 19,19f,14ks , 19c , 11t, 16f ve 133fm numaralı otobüsleri hizmetinizde. bu hatlar arasında minibüs caddesi nden geçen 19f, şehir içinden geçmesi yönüyle iyi bir alternatiftir ancak e-5'ten giden 19'dan daha uzun sürer yolculuğunuz. her iki otobüse de beyazevler, yani kozyatağı carrefour durağında rastlayabilirsiniz.

tüyo 2: yemeğinizi kampüs içindeki yemekhanede yemeyi düşünüyorsanız, sizin için en ideal saatler 11.50'den önce ve 12.20'den sonraki saatlerdir. malumunuz 11.50'de hazırlıklar tüm kampüse saldırır edasıyla dağılmaktadırlar. (bkz: yeditepe üniversitesi hazırlık okulu)
    yemek için, kampüs dışında da birçok alternatif dürümcü, cafe..vb. bulunmaktadır.

tüyo 3: kampüs içindeki ring servise binmek istiyorsanız, mantıklı olunuz, yokuşun ağzındaki durakta beklemeyiniz, biraz yürüyünüz ve kampüsün ucundan bininiz.

tüyo 4: fakültelerdeki panoları sık sık takip ediniz, öğrenci kulüpleri çok sık ve çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyorlar.

tüyo 5: yeditepe üniversitesi'nde öğrenci olduğunuzdan dolayı size yapılan tikky, boş, kafasız... gibi eleştirileri gülüp geçerek refüze ediniz.

tüyo 6: öğrenci kulüplerine üye olabiliyorsanız olunuz.

tüyo 7: yeditepe universitesi merkez kutuphanesini ziyaret ediniz. güzel kaynaklar mevcut.

tüyo 8: notlarınızı öğrenmek için, e-dönüşümden medet ummayın, efendi gibi kampüse gidip listelerden notunuza bakın.

tüyo 9: hayatınızı zehir etmek istemiyorsanız, hukuk okumayın. çok zor...
  • bir kere heyecan yapmayın, o audi a8 4.2 quattro bir öğrenciye ait değil. bedrettin dalan ın arabası. sonra tahmin edilen, kimi dallamalarca yeditepe üniversitesi nin yüzü olmuş vivid hatunlar sosyal tesisler binasında ikamet eder. aslında dersleri çeşitli yerlerdedir ama vitrin orasıdır.` :kırmızı derler daha çok`bu arada, (bkz: tiki)

-alooo berkecen` :börkecanbiz sooşıla :sosyal` ` :ingilizce eğitimdendir` gidooruz. şeklinde gelirler bu her türlü aktiviteyi bulunduran binaya. işte yeni başlayanlar buradan başlayabilir.` :yersen`

yok eğer ben okuyacam adam olacam diye başlıyorsan, bir kere yavaşşş` :son ş de tükürük var` başla. yeni başlayan hevesli gençlik için bence hocalar fazla kaçmaktadır. hayvan kastıran mühendislik bölümleri insanı üniversitenin nimetlerinden faydalanmaktan alıkoyar.` :hatun` ` :spor` tamam hocalar kalifiyedir ama ilk dersler için ciddiyet ve disiplinden uzaklaştırırlar bence insanı. öss den yeni çıkmışsın paşalar gibi üniversiten var azcık yayayım işte gelsin karı kız ortam cart curt.. işte bu düşünce yalan oluyor efendim. bir kere çalışmayı bilmek lazım, yok ben çalışamam yeni çıktım öss den düşüncesi, sözlükte ben eskilerdenim tribi gibidir. çalışmayı bilmeyene de ilk midtermler bizzat öğretir.

şimdilik bu kadar. gelişmelerle tekrar birlikte olacağız, cgcore 7tepe den bildirdi. ali kırca sendeyiz..
  • -her tur ogrenci profili vardir herkes kafasina uyacak arkadaslarla tanisacaktir endise etmeyin, panige kapilmayin, ben yapamicam galiba gibi birakma egilimli cumleler kurmayin.

-ringler kalabalik diye utanip binmemezlik yapmayin (bkz: hepimiz kardesiz) .. zira okulun disina cikmak istediginizde basit gorunen o yokus zirveye vardiginizda ardindan cokca saydirtir.

-okulun personelinin hatalarina alisin. personelin buyuk cogunlugu islerinden bihaberler. bu gercegi bilerek burokratik islemlerinize baslayin.

-yabanci dil bolumundeki bolum sekreterlerinden gulumsemek, merhamet etmek, yardim etmek, nazik olmak gibi naif tavirlar beklemeyin. olur da bir gun onlari nazik ve sicak bir gulumsemeyle gorurseniz kacin!! * * *

-ogrenci kuluplerinden cekinmeyin, uye olun. basta biraz zor gibi gelse de sonralari alisacaksiniz.

-notlarinizi e-donusumden ogrenmeye kalkarsaniz muhtemelen torunlariniza sifrenizi vermeniz gerekecek; usenmeyin listelere bakin.

-yeditepe universitesine basladiginiz ilk gun sosyal tesislerde yemek yemeyin. hatta okula alisincaya kadar sosyal tesislere gitmeyin. sonrasinda karsilasacaginiz fazla renklilige aldirmayacaksinizdir ama basta size agir gelebiir bu durum * *

-kiyafetlerdeki renklilige, tikilige, tiki gorunumundeki karakterlere aldanmayin. insanlari taniyin. sans verin. goruntu yaniltici olabiliyor.
  • arabanız varsa hemen bulun buluşturun, ilk yapacağınız iş olsun hatta arka cama mavi stickerınızı yapıştırın,
    yapıştırın ki; attığınız makasların, çektiğiniz patilerin ve diğer ve kalan tüm denyoluklarınızın ardından yediğiniz küfürler
    sağda solsa heder olmasın, kurda kuşa yem atmosfere gaz olmasın, gelsin sizi bulsun en güzelinden.

ben size çakal olamazsınız demedim, akıllı olamazsınız dedim.

(bkz: akıllı ol akıllı)
    *
hesabın var mı? giriş yap