yılmaz güney
-
söylenmez ama biz yazalım. sosyal medyada geçen “ ellerine kelepçe vuran polisler bile ona hayrandı” sözü, kendisi için söylenmiştir ilk…
çukur dizisinde azerin dediği gibi.. “ düşünsene yılmaz güneysin… çirkin kralsın… peşinde milyonlar…
uğur dündar röportaj yaptığı çilli lakaplı, sigara satan, seyyar satıcı 15 li yaşlarındaki çocuğa, “sigara satmak dışında ne yaparsın” dediğinde, çilli “ sinemaya gidiyorum” der.. dündar çocuğa “hangi filmlere gidiyorsun” der. çilli der ki: “yılmaz güney in filmlerine gidiyorum. o da bizim gibi gariban, onu ben seviyorum” der…
gazete satarak ailesne bakmaya çalışan yeşilçamdan sezercik, gazete satmak için.. “ yazıyor yazıyor.. çirkin kralın baba olduğunu yazıyor.. “der.
ardından yılmaz güneyi gören sezercik in verdiği tepki..” aa yılmaz güneysin senn… çirkin kralsın…” der.
yılmaz güney der ki “yav ben o kadar çirkin miyim..” sezercik der ki.. “ kralsın ya çirkinliğini boşver…”
not. komünist değilim, sosyalist değilim. kürt değilim, kürtçü hiç değilim. babam kapıcıydı istanbulda. karadeniz kökenliğim. fakirdik.. rahmetli babam da fakirdi.. sezerciğin dediği gibi; kralsın ya çirkiniğini boşver…
edit: çok kısa sürede çok fazla kişi sövdü. ben hayran olduğum cüneyt abi kadar yakışıklı zaten hiç olamam, o kadar iyi eğitimli de değilim. tarık akan kadar yakışıklı ve elit de değilim, kadir inanır kadar yakışıklı ve karizmatik değilim. ben ve benim gibilerin afişinde çirkin kral olur. bizden yansıyan o olur.. o yüzden onun yeri, bizdeki yere denk oluyor. o yıllarda da insanlar bu sebepten işte….
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap