• neyin peşinde olduğunu anlayamadığım tipolojidir.

    evet, üniversite giriş sınavında biraz daha fazla puan almış olabilirsin ama bunu yazmaktaki amacın nedir? yani "biz öyle baba parasıyla okumadık, onlardan daha zekiyiz" falan diyebilmek mi? kaç yıl birlikte okuduğun, hatta belki aralarına karışmak için can attığın arkadaşlarınla araya bir set çekme çabası değil de nedir bu? sen burslu okuyor ve en iyi hocalardan eğitim alıyorsun ama bu o gençlerin akıttığı paralar sayesinde oluyor, bunun farkında değil misin acaba? her şey bir tarafa belki burslu girdin ama not ortalamasında paralı eleman çılgın atarken sen nal topladın? bunun bir sürü örneği yok mu?

    nereden baksan tutarsızlık.
  • bunu eleştiren direkt cv'yle bir işe başvurmasın. kendi fark yaratanlarının belirtilmesi her türlü akranlarına set çekme haline geliyor bu mantıkla.

    not: devlet üni.
  • bir tarafta; sinavda ilk 10 bine girmis mezun ile 100 bininci olmus, ayni bolum mezununu ayiran tiptir.

    not: (devlet)
  • amacı "biz öyle baba parasıyla okumadık, onlardan daha zekiyiz" falan diyebilmek olan kişinin yaptığı eylemdir.

    baba parasıyla okumamış ve onlardan daha zeki olan -ya da daha çalışkan- kişilerin bileğinin hakkıdır.

    sen de oku sen de yaz.

    kıskanma.
  • "sen burslu okuyor ve en iyi hocalardan eğitim alıyorsun ama bu o gençlerin akıttığı paralar sayesinde oluyor, bunun farkında değil misin acaba? " cümlesini kuran adamın eleştirdiği "tip". bilkent üniversitesi'nde eğitim ücretlerinin yüzde kaçı hocaların maaşına gidiyor düşünmüyor, hesaplamıyor. bu cümleyi kuran adam hocalara "senin maaşını ben veriyorum" diye atarlanıyor bile olabilir.

    bu bilgiyi yazmak veya yazmamak size kalmış. kariyerinizde başka başarılar yoksa yazabilirsiniz. çünkü scholarship almak, dünyanın neresine giderseniz başarıdır. kariyerinizin başlangıcındaysanız zaten iş mülakatı sırasında size sorulacaktır. ayrıca bu bilgi her zaman mülakatı pozitif etkileyecek diye bir kaide de yok. firma kültürüne göre burslu okumuş biri yerine burssuz okumuş biri de tercih edilebilir.
  • kafası pek çalışmayan yazar beyanı. burslu okuyan daha başarılı ve daha zeki bir öğrencidir ilk birkaç yüze girip bilkenti kazanmıştır. bunu cv de belirtmesi de çok doğaldır. işe alınırken burssuza göre bariz şekilde öncelik verilecektir. başlığı açan da bu kafayla anca düz memur olur.
  • lütfen, yanlış aktarmayalım, kapsamlı burslu, tam burslu, yarı burslu olmak suretiyle 3 ayrı bursluluk durumu var. bunun dışında not ortalamasıyla çılgın atanlarda bir tabi, burs almaya hak kazanabilir.

    ve evet bir milyon beş yüz bin kişinin girdiği basit mantık sorularına dayalı sınavda ilk 1000'deydim demek için kullanılması mümkündür.
  • valla bence hepsini büyük kalın punto ile yazmalıdır.
    çünkü bilkent burssuz okuyan iki haneli iq sahibi ve baba parası ile orda iken, burslu okuyanı ise birler ve yüzler basamağı toplamı en az 3 olan üç haneli rakamlı iqya sahip olup bileğinin hakkı ile ordadır.
  • kesinlikle personel alırken dikkat ettiğim hususların başında gelir.
    zaten devlet üniversiteleri haricinde kurum kabul etmiyor.
    çok nadir durumlar da istenilen özellikler de biri devlet üniversitelerin de yoksa.
    özel üniversite mezunlarından (burslu) olanlara daha çok yardım ediyorum.

    evet beyler/bayanlar bir çoğunuz baba/ana parası ile okudunuz. kusura bakmayın ama sizden daha çok çalışan birinin bir iş yerinde öncelikli olması daha doğru olur.
    zaten sizin babanızın parası var.

    edit : imla
  • bilkent'te paralı okuyarak mezun olmuş birisi olarak söylüyorum. gayet de mantıklı yapıyor abicim. ha benim iş bulma imkanımın içine sıçıyor mu? sıçıyor doğal olarak, ama bu herif benimle bir mi lan? ben 55 bininci falan olurken öss'de bu herif 1500. sıralarda falan oluyor. benim ortalama 2.16 iken bununki 3.5 oluyor.

    ayrıca zengin piçlerinden olmadığını, tam anlamıyla bileğinin hakkıyla o okula girdiğini gösterir bunu belirtmesi.
hesabın var mı? giriş yap