• (bkz: yav bsg)
    kafasında beyni olan teori ortaya atıyor, kafasında beyni bile olmayanlar da değişik gelen her şeye inanıyor.
    okumayın zaman kaybı
    ayrıca ihtimalin değerini neye göre bulmuş arkadas
  • simülasyonun içinde yaşadığımı düşündüğümde başımın ağrıması da yazılımı kodlayanın koyduğu bir kısıtlamadan kaynaklanıyor olabilir.

    ayrıca (bkz: deja vu)
  • gördüğümüz rüyaların bunun en büyük kanıtlarından biri olduğunu düşünüyorum ve oradaki rüyaları kendimiz yapıyoruz. bazen hiç karşılaşmadığımız bir insanı rüyamızda yaratıyoruz. başka insanların bilinçlerinden bile rüyada olabiliyoruz. zaman deseniz o da farklı ilerliyor.

    ancak şu var ki rüyalarımızda eğer rüya gördüğümüzün farkındalığına vararsak istediğimizi yapabilmemiz gerekiyor. ben hiç bunu yapamadım, bilmiyorum. lakin şuan yaşadığımız dünyanın da gerçek olmadığını tam anlamıyla farkedersek rüyalarda olabileceği gibi ipleri ne kadar ele alabiliriz, merak ediyorum.

    not: olasılığını %50 gibi bir oran alanlar olmuş. şunu düzeltmek gerekiyorki eğer sen bir olayın zaten öncesindeki faktörlerini biliyorsan olur veya olmaz denen oran eşit olmak zorunda değil. mesela bir para atıldığında gelen yüzün %50 olasılığı var evet ama sen eğer ortam şartlarını bilmiyorsan. sen eğerki zaten elinin atma hızını, havanın geliş açısı vs. hesaplayabilirsen senin için o paranın hangi yüzüne denk geleceği çok küçük sapmalarla gayet de bulunabilir. neden o sapmalar olur çünkü aniden bir şeyler değişebilir. ya da en başından yanlış hesaplıyorsundur. herzaman olur ya da olmazın cevabı %50 değildir.
    tabii bu bir teori. sayısal veriler yok. kanıtlanabilirliği tartışılır. ancak aklını kullanabilen herkes denilmek isteneni anlar.
  • inananlar için "dünya ahiretin gölgesi" anlamında tasvirler var. buna simülasyonu da diyebilirsiniz.
    yani işin sırrını anlayan zaten 1000 yıldır biliyor bunu. süper mario ' nun sahte altınlarını toplasan nee toplamasan ne..misali

    atayiz kardeşlerin kafası karışık olabilir bu konuda tabi. inanmayacak bir tanrı vardı, iş basitti. şimdi paralel evrenler, yaratıcının yaratıcıları. hepsine inanmamak biraz daha zor iş vesselam.
  • şu wachowskilerin insanlığa en büyük zararı da bu oldu ha. evvelinde bir faydalı bir düşünce egzersizi olarak başlayan şeyler matrix'ten sonra "hepimiz aslında bir simülasyonun içerisindeyiz abi" sığlığında savunulmaya başladı.

    ben bütün bunları evrimin sonunda hasbelkader biraz düşünme ve hayalgücü yeteneği kazanmış türün kendini beğenmiş bir şekilde diğer canlılardan kendini üstün görme ihtiyacına bağlıyorum. yanımda köpek var şu an, yediğim kekten istiyor. simülasyon teorisi dedim pati uzattı.

    asıl gerçeği yaşamıyor olma ihtimalimiz %0.1 gençler. rahat olun. hatta bişey daha söyliyeyim, evren geçen perşembe de yaratılmadı. hadi iyi pazarlar.
  • olasılığı yükseltmiş. geçen sene çok daha büyük konuşmuştu.

    http://www.independent.co.uk/…reality-a7060941.html
  • insanlık tarihini değiştirebilmiş , insanlığa olumlu yada olumsuz etkisi olmuş herkes kendinin sümilasyon bir yaşamda yaşamadığının farkında olan veya bunu bahane ederek duyarsızlığını örtbas eden insanlar değildi.
  • 2016 yılında isaac asimov anısına yapılan ve neil degrasse tyson'ın moderatörlüğünü yaptığı bir panelde bu konu tartışılmıştır. tahmin edilen oranlar elon musk'ın tahminine yaklaşmamış ve herşey bilimsel temellerle konuşulmuş. izlemek isteyenler için 2 saatlik bu panel ingilizce olarak buradan izlenebilir.

    ayrıca elon musk bir bilim adamı değildir, bir filozof değildir. bir girişimci, yönetici, hadi biraz da zorlarsanız mucittir. dolayısıyla kendi alanına girmeyen bu konularda ahkam kesmesi, hele ki bu seviyede bir popülerliğe sahipken tehlikelidir ve görüşleri bir önem teşkil etmez, uzman görüşü olarak kabul edilemez.

    edit: isamov>asimov, zaman muhendisi'ne uyarısı için teşekkürler.
  • boş laf. gel bi' türkiye'de akp'ye laf at da gör simülasyonu...
  • (bkz: kanıtım yok ama bilimsel formüle dayatmış gibi yapayım)
hesabın var mı? giriş yap