• hepimizin arzuladığı, aradığı yollardır. sanırım en etkilileriden ikisis ekran parlaklığını azaltmak ve arkada çalışan uygulamaları kapatmaktır.
  • (bkz: kullanmamak)
  • yeni, daha yeni 4s i ıskartaya çıkarıp 5s aldığım için yine başıma musallat olmuş sorundur. ve gidermek zor. lakin samsunglar da çok büyük aga. yanında sürekli çanta taşımayı gerektiriyor.
  • cihazınızda foursquare ya da swarm uygulamaları yüklüyse her iki uygulamada da ayarlar>hesap ayarları>gizlilik ayarları'na gidip, en aşağıdaki:
    "allow foursquare to use my device's background location, even when the app is closed...." ile
    "allow foursquare to serve vehaviorally targeted ads...." checkmark'larını kaldırın. bu kıyağımı da unutmayın.
  • apple'ın gerçekten de tırt son kullanıcı için aşırı geliştirmesi gereken bi konu pil ömrü, hatta tek konu. ben power user olarak tanımlanan sınıfa giren bi kullanıcıyım cihazı göt deliğine kadar kurcaladığım için yolumu buluyorum ama keko kullanıcı aylarca (gerçekten aylarca) arka planda açık 100 app ile cihazı kullanmaya çalışıyor. hevesli ama pek bi sikten de anlamayan kullanıcı için aşağıya ufak tüyolar yazdım, hafta sonu oturun yapın meşgale olur:

    - parlaklığı otomatik yapın, kendi ortam ışığına göre ayarlasın. gecenin köründe 10000 lümen bırakmak kıroluk zaten, gözünüze de zarar. bunu otomatik yaptıktan sonra manuel olarak parlaklığı kısar ya da açarsanız otomatik ayarlamasını devre dışı bırakır, otomatik parlaklığı kapatıp açmanız gerekir.
    - şarj edilebilir piller ölümsüz değildir ve iyi bakılmazsa hasta olur, döngü verimliliği düşer. lityum iyon piller her sene önlenemeyecek şekilde %20 güç kaybeder ve daha da verimsiz olmaya inanılmaz meyillidir. yani 10 saat giden şarjınız 1 sene sonra 8 saat gidecektir ne kadar iyi bakılırsa bakılsın. telefonu istediğiniz zaman şarja takabiliyor olmanız avantajdan çok dezavantajdır. mümkün olduğunca telefonun şarjı bitip kapanana kadar şarja takmayın. bu ritmi tutturamazsanız bile bunu sık sık yapmaya çalışın. %80 şarjınız varken ay dışarı çıkıcam takayım da 100 olsun demeyin köylü köylü. bırakın pili bitip kapansın, biraz zaman geçsin, öyle takın şarja. bu laptop bataryası için de geçerli.
    - wifi'a geçtiğinizde 3g'yi, 3g'ye geçtiğinizde wifi'ı kapatın. internete yine 7/24 bağlı kalın ama boşa donanım enerjisi tükettirmeyin.
    - lokasyon servisini kapatın, ihtiyaç duyduğunuzda açın. günümüzde çok fazla app yerli yersiz arkaplanda sömürüyor ve şarjı en çok yiyen şeylerden biri tartışmasız gps.
    - bunları rahatça yapabilmek için ios'u jailbreak yapın, pangu çok sorunsuz bu konuda çekinmeden kullanabilirsiniz. jailbreak yaptıktan sonra bigboss reposundan ccsettings for ios 8'i kurun. böylece control center'dan wifi cellular gps gibi servisleri tek dokunmayla kapatıp açma kabiliyeti kazanırsınız ayarlara girmekle uğraşmazsınız. jailbreak yapmadan önce itunes'dan telefonunuzun yedeklemesini alın bilgisayarınıza.
    - ayarlardan background app refresh'i kapatın çünkü yine günümüzde ne kadar app varsa inanılmaz gereksiz şekilde kendini arka planda çalıştırıyor. misal swarm kuruluysa ve neighborhood sharing açıksa anasını sikiyor şarjın hem kendini çalıştırıp hem gps'i emiklediği için.
    - notifications'tan notifikasyonlarını önemsemediğiniz app'lerin show on lock screen seçeneğini kapatın ki ota boka ekranı çalıştırmasın.
    - kullanmıyorsanız bluetooth'u kapatın, kullanıyorsanız kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. bunu da ccsettings ile kolayca kapayıp açabilirsiniz http://i.imgur.com/pnd5yqy.png
    - arka planda açık app bırakmayın, home button'a çift tıklayıp multitask ekranına ulaşın ve açık app'leri yukarı iterek kapatın. yine bunu da ccsettings'teki kill app ikonuna tek tık ile gerçekleştirebilirsiniz.
    - icloud'dan icloud drive'ı kapatın, photos'u kapatın, mail'i kapatın (hiçbiriniz kullanmıyosunuz), backup'ı kapatın (bunlar güvenliğiniz için de daha iyi ayarlar)

    iphone 6 için sonuç: http://i.imgur.com/mzorfh8.png daha da %21 şarjı var. iphone 4s'i de buna yakın şekilde kullandım, 2.5 sene sonunda şarjım 20 saate yakın gidiyordu.

    gerçekten bunlarla uğraşmak büyük külfet apple'ın buna bi çare bulması şart ama mevcut durum içinde en iyi kondisyona ulaşmanın yolları bunlar. aklıma geldikçe güncellerim takibe takip #semihvaroliphoneşarjları
  • rahat olun. hayatı dilediğince yaşayın.
    istediğiniz zaman, istediğiniz kadar şarj edin.
    şarjsız kalmamaya dikkat edin.
    piliniz kötü olduğunda pilinizi değiştirin.
  • wi-fi, bluetooth vs. tek tuşla açıp kapatmak* için jailbreak* yapmanızı gereken telefonu çöpe atın amk o ne öyle. ya da sonra nandroid backup almak veya 3g'de dns değiştirmek için root lazım deyince burun kıvırmayın.
  • telefon açıkken açma kapama tuşunu basılı tutup çıkan ekranda sağa kaydırmaktır.
  • adamı kanser edecek metodlar bütünü.

    http://www.teknosa.com/…yah-tasinabilir-sarj-cihazi

    bi tane şundan alın hiç kasmayın, kanser olmanın lüzumu yok.
hesabın var mı? giriş yap