• bir junior dev olarak. buradan bütün seniorların amk. ya bizim amacımız nihayetinde tarayıcıda bir şeyler göstermek , tarayıcıdan girdi alıp bir şeyler yapmak değil mi ? neden sürekli zart.js,zurt.js gibi frameworklar çıkartıp duruyorsunuz ? yapay zeka elinize verecek 4-5 yıla webciler hala yeni çıkan frameworkün dökümanını okuyor. yıllardır bunu nasıl bir standart haline getiremediniz anlamış değilim.react kendi sitesinde react frameworkü olarak next.js öneriyor xd siz delirmişsiniz ya.keşke oyun geliştirme serüvenime devam etseydim, oyun geliştiriciler kendilerine eziyet eden insanlar değillerdi.

    edit:senior abilerimi sinirlendirmişim, idollerim twitterda sağa sola sallayan yazılımcılar.kaosdan besleniyorum, teşekkürler.
    edit2:next.js ssr yapmamızı sağlıyor, routelar içinde oldukça basit klasör yapısı varmış. burdan seniorlardan özür diliyorum :)
  • x.then(x).catch(console.error);
    ;)
  • her şey yazılmış ama bu dille ilgili en önemli konulardan biri yazılmamış.

    javascript fatigue

    kariyerinizi kesinlikle js ekosistemine ait ilanlara göre şekillendirmeyin, mahvolursunuz.
  • (bkz: axios)
  • chatgpt ve 0 kod bilgisi ile google form ve spreadsheet üzerinden yarattığım ticket sisteminin kullandığı dil. (bkz: sendgrid)'e bile bağladım gmaili. *
  • asp.net ve bootstrap öğrenip, kendilerine fullstack developer'ım diyen kitlenin korkulu rüyası olan bir yazılım dilidir.
  • python'la birlikte en sevdiğim programlama dili. en başta biraz zor gelmişti, ancak fena alıştım. fıstık gibi projeler geliştirdim. eğer biraz da temeliniz varsa birkaç ay içinde öğrenebilirsiniz. ama bol bol pratik yapıp, zaman ayırmanız gerekiyor.
  • ne kadar kötü bir tasarıma sahip bir dil olsa da, dünyayı egemenliği altına almıştır. henüz bir alternatifi olmadığı gibi, kıdemli yazılımcı olduğunu iddia eden kişiler bazen javascript ile onun frameworklerini birbirine karıştırır.
  • pythondan sonra ogrendigim ilk programlama dili. en ayar oldugum nokta ise syntax itibariyle cogu komutun function seklinde yazilmasi.
    ornegin: audio.play();
    3 gram beynim vardi, artik o da kalmadi. elbette asilmasi kolay bir konu. genel olarak js konusunda malum killari kadayif olmus yazarlardan tavsiyelere acigim.
  • pek bilinmese de, en guclu oop destekleyen dillerden biridir. hatta en cok kullanilan dillerden biri olarak, oop'u en iyi destekleyen dildir bana gore.

    prototype tabanli oop, bildigin java, c++ gibi dillerde static keyword kullanarak yapacagin oop'u, dinamik bir sekilde programlamani saglar.

    bir objenin davranisini kodlayarak gayet degistirmeni saglayan bir sistem, tam olarak oop nasil olmasi gerekiyorun tanimdir.

    bu kadar boktan olmasi da bundan olabilir, cunku oop bok bir fikirdir*.
hesabın var mı? giriş yap